Σύψας: Με μάσκες σε όλα τα σχολεία από Σεπτέμβρη με τα τωρινά δεδομένα κρουσμάτων

Μεγάλο είναι το ενδεχόμενο να γίνουν οι μάσκες υποχρεωτικές σε όλα τα σχολεία από Σεπτέμβρη. Ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής για τον κορονοϊό Νίκος Σύψας, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του όσον αφορά τα κρούσματα που έχουν αυξηθεί ανά την Ελλάδα.

Αν τα τωρινά δεδομένα των κρουσμάτων συνεχιστούν, ή ακόμη χειρότερα, αυξηθούν μέχρι τον Σεπτέμβρη, τότε η χρήση μάσκας ακόμη και στα δημοτικά σχολεία θα είναι απαραίτητη.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «με τα σημερινά δεδομένα η επιλογή για τα παιδιά είναι να πάνε στο σχολείο φορώντας μάσκα -και τα παιδιά του δημοτικού και οι δάσκαλοι και οι πάντες- αν το επιβάλλουν οι επιδημιολογικές συνθήκες», σύμφωνα με το dikaiologitika.gr

Δείτε επίσης Στο νοσοκομείο εκτάκτως η Φώφη Γεννηματά

Βλέπουμε τα αποτελέσματα του συνωστισμού και της χαλάρωσης που επικράτησε

«Έχουμε καθημερινά διψήφιο αριθμό κρουσμάτων στην Αθήνα, και αρκετά στην Θεσσαλονίκη, κι αυτό μπορεί να εκτραπεί ανά πάσα στιγμή στο πολύ χειρότερο» δήλωσε ο γνωστός λοιμωξιολόγος.

«Στο Βελιγράδι ξυπνήσανε μια ημέρα και βρέθηκαν με 100 και 200 κρούσματα, ενώ μέχρι τότε είχαν πολύ λίγα κρούσματα. Είναι απολύτως απαραίτητο αυτή τη στιγμή που έχουμε αυτή την άνοδο στα μεγάλα αστικά κέντρα που είναι εστίες υπερπληθυσμού κι έχουμε εκρηκτικό μείγμα να κάνουμε το σωστό όσον άφορα τις αποστάσεις και ακολούθως και τη μάσκα».

«Η επιδημία μας πιέζει πλέον, μας πιέζει κι από τα εισαγόμενα κρούσματα. Δυστυχώς μας πιέζει και από τα ενδογενή κρούσματα. Τα 17 κρούσματα στην Αττική είναι πηγή μεγάλης ανησυχίας. Βλέπουμε τα αποτελέσματα του συνωστισμού και της χαλάρωσης που επικράτησε τις προηγούμενες δύο εβδομάδες» σημείωσε ο κ. Σύψας.

Δείτε επίσης Νέα Αρτάκη: Αρνητικό το δεύτερο τεστ για κορονοϊό στην 11χρονη- Το παιδί επιστρέφει σπίτι

Οι αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του Αυγούστου

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, «η μάσκα είναι συμπληρωματικό μέτρο. Κύριο μέτρο παραμένει η απόσταση πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις, βοηθά η μάσκα αν δεν μπορούμε, αν έχουμε όμως χαλάρωση, συγχρωτισμό και συνωστισμό ούτε η μάσκα θα μας βοηθήσει. Είναι απολύτως απαραίτητο να μην χαλαρώνουμε, να ακολουθούμε πιστά τις νέες οδηγίες που αφορούν τη μάσκα στους κλειστούς χώρους. Γι αυτό έχει παραταθεί η απαγόρευση στα πανηγύρια για τον Αύγουστο για να μην έχουμε συνωστισμούς».

Ακόμα είναι νωρίς για απόφαση για τα σχολεία, επισήμανε ο λοιμωξιολόγος για την έναρξη των μαθημάτων το νέο σχολικό έτος, προσθέτοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα η επιλογή για τα παιδιά είναι να πάνε στο σχολείο φορώντας μάσκα -και τα παιδιά του δημοτικού και οι δάσκαλοι και οι πάντες- αν το επιβάλλουν οι επιδημιολογικές συνθήκες. «Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του Αυγούστου» αποσαφήνισε ο κ. Σύψας.

Close