Τα πρώτα λόγια της μάνας της μαθήτριας που λιποθύμησε από την πείνα – Είχε να φάει 3 μέρες!

Συγκλονίζει η ιστορία της 17χρονης μαθήτριας σε Λύκειο της Πάτρας, η οποία λιποθύμησε από την πείνα.

Το τραγικό περιστατικό επιβεβαίωσε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Μιλώντας στο star.gr, ο κύριος Κώστας Γιαννόπουλος, εξήγησε τι ακριβώς συνέβη αλλά και ποια ήταν τα πρώτα λόγια της μητέρας της 17χρονης κοπέλας, όταν την ενημέρωσαν πως η κόρη της κατέρρευσε στο σχολείο.
«Αυτό συνέβη πριν δυο ημέρες, κατά τις 08:45 το πρωί.Η μαθήτρια ζήτησε να βγει έξω από την τάξη –προφανώς δεν αισθανόταν καλά, δεν έθεσε όμως τέτοιο ζήτημα- και βγαίνοντας απ΄έξω κατέρρευσε. Είχαμε ένα λιποθυμικό επεισόδιο. Εκεί ευτυχώς βρέθηκε η διευθύντρια του σχολείου, η οποία έτρεξε δίπλα της, ζήτησε την μητέρα της, πράγματι την μετέφεραν στο σπίτι και μετά από λίγο ήρθε η μητέρα. Κατά δήλωση της μητέρας, ειπώθηκε στη διευθύντρια ότι υπάρχει ένας συνδυασμός ατυχών παραγόντων όπως κάποια σοβαρά οικογενειακά προβλήματα. Ήταν και το κορίτσι σε εκείνες τις βιολογικές ημέρες που την έφεραν σε αυτή την κατάσταση, συν βέβαια το χαρακτηριστικό της οικονομικής δυσκολίας που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη οικογένεια».

Πράγματι, η μητέρα της 17χρονης κοπέλας, επιβεβαίωσε στο σχολείο ότι η «κόρη της τις τελευταίες τρεις ημέρες υποσιτίζεται».

Όπως μας εξήγησε ο κος Γιαννόπουλος, το περιστατικό ήταν αποτέλεσμα ενός αρνητικού timing σε πολλά σημεία:

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και οικογενειακές δυσκολίες. Πατέρας δεν υπάρχει, έχει φύγει από το σπίτι και καταλαβαίνετε πως τα πράγματα στριμώχτηκαν έτσι περισσότερο».

Συν τοις άλλοις, η μητέρα κάνει ο,τι μπορεί ωστόσο το γεγονός ότι δεν έχει μόνιμη εργασία αλλά δουλεύει περιστασιακά, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την όλη κατάσταση.

ΑΜΕΣΩΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ-ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΜΗΝΟ

Όπως μας αποκάλυψε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, στο άκουσμα των παραπάνω συγκλονιστικών γεγονότων, «το σχολείο αντέδρασε, τόσο η διευθύντρια όσο και ο σύλλογος διδασκόντων, και μέχρι το μεσημέρι είχε μαζευτεί πολύ μεγάλη ποσότητα τροφίμων. Δεν θα ήταν υπερβολή αν σας έλεγα και για το επόμενο τρίμηνο. Η ανταπόκριση τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και των τοπικών φορέων, τυπικών και άτυπων δικτύων, ήταν άμεση και καθοριστική. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε».

Μάλιστα ο κος Γιαννόπουλος τόνισε πως «τα παιδιά είναι δύσκολο να έρθουν και να σου πουν ότι έχουν πρόβλημα στο σπίτι, και ιδιαίτερα μια κοπέλα 17 ετών της Τρίτης Λυκείου. Για λόγους αξιοπρέπειας, για χίλιους δυο λόγους τα παιδιά δεν θέλουν να μιλούν».

ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Επειδή οι καθηγητές δεν μπορούν να γνωρίζουν ποια είναι η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση του κάθε σπιτιού, ο κος Γιαννόπουλος έστειλε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε όλες εκείνες τις οικογένειες που είτε αντιμετωπίζουν ήδη ή θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον παρόμοιο πρόβλημα:

«Γι΄αυτό και εμείς ζητούμε πρωτίστως οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών, να απευθύνονται κατά τόπους στα σχολεία και να λένε “ξέρετε, προσέξτε λίγο, αυτή την εποχή δεν είμαστε καλά, συμβαίνει αυτό κι αυτό”. Να είσαστε βέβαιοι, εμείς το έχουμε αποδείξει τόσα χρόνια πια μέσα σε αυτή την οικονομική δυσπραγία, πως οι εκπαιδευτικοί είναι κατά τη γνώμη μου οι πλέον αρμόδιοι και πλέον κατάλληλοι να το διαχειριστούν με όση διακριτικότητα χρειάζεται και μπορούν να συνδράμουν και να βοηθήσουν, ενεργοποιώντας φορείς, τυπικά-άτυπα δίκτυα, και αμέσως να έρθει η βοήθεια που χρειάζεται χωρίς να το καταλάβει κανείς, με όση διακριτικότητα και λεπτότητα χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις».

Παράλληλα δήλωσε στο star.gr πως δεν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την τρέχουσα σχολική χρονιά:

«Θα ήθελα να σας βεβαιώσω ότι κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι η μοναδική περίπτωση λιποθυμικού επεισοδίου που εμείς γνωρίζουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν παιδιά που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση οι οικογένειες τους και δεν υποστηρίζονται. Υπάρχουν αρκετά παιδιά και αρκετά ζητήματα έχουν τακτοποιηθεί. Λύνονται και αντιμετωπίζονται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Ή μέσω των κυλικείων, ή μέσω της απευθείας βοήθειας στην οικογένεια. Εδώ ήταν μια ατυχής συγκυρία αυτό που συνέβη».

Να σημειώσουμε, ότι η συγκεκριμένη οικογένεια έχει άλλα δυο παιδιά ηλικίας 14 και 10 ετών με όποιες ανάγκες μπορεί να έχει το καθένα ανάλογα με την ηλικία του.

ΠΗΓΗ: star.gr

Close