Θα ανοίξουν ανεξαρτήτως όλες οι τάξεις στα σχολεία- Οι αίθουσες δεν θα είναι όπως έχουμε συνηθίσει
  1. Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, έδωσε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίου ειδήσεων του STAR και μίλησε για την σταδιακή άρση των μέτρων και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Αισιόδοξος φαίνεται να είναι ο υπουργός με την τροπή που έχουν μέχρι τώρα τα πράγματα, ενώ ο ίδιος είπε πως όλες οι τάξεις θα ανοίξουν κανονικά. Θα γίνει βέβαια σταδιακά και ελεγχόμενα, αλλά Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια θα λειτουργήσουν και πάλι.

Θα λειτουργήσουν Δημοτικά Γυμνάσια Λύκεια – Αλλάζουν όλες οι τάξεις

Η αναφορά του υπουργού είναι αντίθετη με εισηγήσεις μερίδας ειδικών, που προτείνουν να επιστρέψουν στα θρανία μόνο οι μαθητές της Γ΄Λυκείου, ενόψει πανελλαδικών εξετάσεων.

Παράλληλα διευκρίνισε πως οι τάξεις θα αλλάξουν, και “δεν θα είναι όπως τις έχουμε συνηθίσει”, καθότι προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία και η τήρηση κανόνων υγιεινής.

«Θα είναι τάξεις που θα λαμβάνουν απόλυτη μέριμνα για τη δημόσια υγεία. Εάν δούμε ότι κάτι δεν πηγαίνει όπως το θέλαμε, θα παρέμβουμε ρυθμιστικά ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις», σημείωσε ο ίδιος.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι «ο χρονισμός είναι κάτι το οποίο εξαρτάται από πολλές συνθήκες, έχει να κάνει με τον αριθμό των κρουσμάτων, την εξάπλωση της επιδημίας, με περιβαλλοντικές συνθήκες – αλλά πάντως, εφόσον κυλήσουν έτσι τα πράγματα, θα ανοίξουν τα σχολεία με την επιφύλαξη της άποψης των επιδημιολόγων».

Σταδιακή άρση μέτρων και επιστροφή στην κανονικότητα

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μίλησε και για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, και πως στην περίοδο δύο μηνών θα υπάρχει σταδιακή άρση των μέτρων και λήξη του περιορισμού μετακινήσεων.

«Στην περίπτωση που θα έχουμε το άνοιγμα των καταστημάτων θα αναμορφωθεί και το σύστημα για τον περιορισμό της κίνησης. Είναι αυτονόητο ότι από τη στιγμή που θα έχουμε το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς δε θα υπάρχουν πλέον οι αναγκαίοι περιορισμοί στην κίνηση», επισήμανε.

Ως προς τη λειτουργία των καταστημάτων ο ίδιος είπε πως θα τηρούνται αυστηρά μέτρα προσωπικής υγιεινής, απόσταση ασφαλείας και συγκεκριμένος αριθμός πελατών στα καταστήματα.

Close