Θα επιβραβεύει όλους τους γονείς που κάνουν τρίτο παιδί με δωρεάν γη

Η κυβέρνηση της Ιταλίας σχεδιάζει να επιβραβεύει τους γονείς που αποφασίζουν να αποκτήσουν τρίτο παιδί δίνοντάς τους ένα κομμάτι γης σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί η πτώση του ποσοστού των γεννήσεων στην χώρα.

Η ιδέα αυτού του σχεδίου ανήκει στο ακροδεξιό κόμμα της Ιταλίας και συμπεριλήφθηκε στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

Δείτε ακόμα: ”O φόβος μέσα από τα μάτια του παιδιού”

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, το κράτος θα δώσει χωράφια για 20 χρόνια στους γονείς που θα αποκτήσουν τρίτο παιδί από το 2019 μέχρι το 2021.

“Λένε ότι οι Ιταλοί έχουν λίγα παιδιά και πρέπει να γίνει κάτι για να αλλάξει αυτή η κατάσταση”, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας και Περιβάλλοντος Τζιάν Μάρκο Σεντιναίο.

Δείτε ακόμα: Ριζικές αλλαγές! Διαβάστε τις νέες οδηγίες για τη βρεφική διατροφή

Η Ιταλία έχει το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων στην Ευρώπη.

“Γι’ αυτό ακριβώς το υπουργείου θέλει να συμβάλλει, ευνοώντας ιδιαίτερα τις αγροτικές περιοχές όπου οι άνθρωποι εξακολουθούν να κάνουν παιδιά”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, το κράτος θα δώσει χωράφια για 20 χρόνια στους γονείς που θα αποκτήσουν τρίτο παιδί από το 2019 μέχρι το 2021.

Πέρσι καταγράφηκαν περίπου 464.000 γεννήσεις, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά που έχουν καταγραφεί ποτέ, αφήνοντας την Ιταλία με έναν σημαντικά ηλικιωμένο πληθυσμό και μια δημογραφική βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

Η ιδέα για την χορήγηση χωραφιών ως επιβράβευση για την απόκτηση παιδιών υποστηρίζεται και από τον Λορέντζο Φοντάνα, υπουργό Οικογένειας και Αναπήρων.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι αυτό θα περιορίζεται σε παντρεμένα ζευγάρια και όχι σε όσους έχουν κάνει σύμφωνο συμβίωσης.

Δείτε ακόμα: Τα μωρά που θηλάζουν κλαίνε περισσότερο, είναι πιο ευέξαπτα αλλά είναι υγιέστερα σύμφωνα με μια έρευνα!

Οι πολιτικοί σχολιαστές ανέφεραν ότι αυτό δεν θα είναι εύκολο καθώς ο νόμος δίνει σχεδόν τα ίδια δικαιώματα και στα ίδια ζευγάρια που έχουν τελέσει θρησκευτικό γάμο και σε αυτό που έχουν κάνει σύμφωνο συμβίωσης.

Οι ξένοι που ενδιαφέρονται για αυτή την προσφορά θα πρέπει να διαμένουν στην Ιταλία για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Πηγή: tilestwra

Close