Τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα  δευτερόλεπτα αφού πεθάνει.

Ξέρατε  πως τo  ανθρώπινο σώμα αποσυντίθεται στο νερό δύο φορές πιο γρήγορα από ό, τι στην ξηρά και 8 φορές πιο γρήγορα απότο να ήταν θαμμένο,ή ότι ενώ τα κύτταρα του εγκεφάλου σας πεθαίνουν μόλις μετά από 3 λεπτά, αλλά τα κύτταρα των μυών σας θα επιβιώσει για αρκετές ώρες.Μπρρρρρ ανατρίχιασα!!!Δείτε τι ακριβώς συμβαινει οτάν ενας ανθρώπος μας αποχαιρετήσει για άλλους κόσμους

Εκρού χρώμα και έντονη μυρωδιά είναι τα πρώτα σημάδια της αποσύνθεσης που αρχίζει να συντελείται αμέσως μόλις κάθε άνθρωπος αφήσει την τελευταία του πνοή. Συγκεκριμένα, αυτά είναι τα ορατά συμπτώματα, γιατί αμέσως μόλις η καρδιά σταματήσει να χτυπά σε ολόκληρο το σώμα αρχίζουν διεργασίες για να γίνει ξανά… χώμα.

 

Τα ανθρώπινα κύτταρα ανοίγουν διάπλατα
Αμέσως, μετά το θάνατο ξεκινά να πέφτει η θερμοκρασία του σώματος. Αυτή μειώνεται κατά 1,5 βαθμό την ώα περίπου μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ταυτόχρονα, το αίμα γίνεται όξινο, καθώς συσσωρεύεται το διοξείδιο του άνθρακα κάτι που προκαλεί τα κύτταρα να ανοίξουν. Με απλά λόγια οι ανθρώπινοι ιστοί αδειάζουν από ένζυμα.

Το εκρού του νεκρού
Αμέσως μόλις η καρδιά σταματήσει να χτυπά, σταματά και η κυκλοφορία του αίματος. Λόγω βαρύτητας τα ερυθρά αιμοσφαίρια μετακινούνται στα μέρη του σώματος που αγγίζουν το έδαφος με αποτέλεσμα αυτά να τα σημεία να παίρνουν μια μοβ απόχρωση ενώ τα υπόλοιπα ένα εκρού χρώμα.

Νεκρική ακαμψία
Τρεις με τέσσερις ώρε ξεκινά και η λεγόμενη νεκρική ακαμψία, η οποία κορυφώνεται στις 12 ώρες και εξαλείφεται στις 48 ώρες. Γιατί συμβαίνει, όμως, αυτό; Στις μεμβράνες των κυττάρων των μυών υπάρχουν κάποιες αντλίες, που ρυθμίζουν το ασβέστιο. Οταν αυτές σταματούν να λειτουργούν, λόγω θανάτου, το ασβέστιο πλημμυρίζει τα κύτταρα, προκαλώντας τη συστολή και τη σκλήρυνση των μυών, άρα και τη νεκρική ακαμψία.

Το σώμα πρασινίζει και μυρίζει
Μετά τη νεκρική ακαμψία ακολουθεί η σήψη. Τα ένζυμα που υπάρχουν στο πάγκρεας θα αναγκάσουν τα όργανα να αρχίσουν να αφομοιώνονται. Τα βακτήρια θα «επιτεθούν» ομαδικά σε αυτά τα ένζυμα, δίνοντας στο σώμα ένα πρασινωπό χρώμα, ξεκινώντας από την κοιλιά.

Καθώς όμως τα βακτήρια αυτά προκαλούν τη διάσπαση του ανθρωπίνου σώματος, απελευθερώνουν πουτρεσκίνη και καδαβερίνη, τις ενώσεις δηλαδή που προσδίδουν τη μυρωδιά σε έναν νεκρό άνθρωπο.

Και μετά τη σήψη…
Μετά τη σήψη, ακολουθεί η διαδικασία της παρακμής, η οποία ουσιαστικά μετατρέπει το σώμα σε σκελετό. Ωστόσο, στη διαδικασία αυτή υπάρχουν διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο.

 

Δείτε το video

 

 

The-foul-smell-that-oozes-o

Έτσι μου πετάχτηκαν τα μάτια έξω! 😛

 

Close