Απίστευτη οικογενειακή τραγωδία στην Πάτρα: Γνωστή νηπιαγωγός «έφυγε» την ίδια μέρα που πέρυσι είχε πεθάνει η αδερφή της

Αναστάτωση έχει προκαλέσει ο θάνατος 57χρονου από λεπτοσπείρωση στη Ζάκυνθο, με την υγειονομική κατάσταση του νησιού να δημιουργεί ανησυχία

Ένας 57χρονος στη Ζάκυνθο έχασε τη ζωή του μετά από 15ήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου, έχοντας προσβληθεί από λεπτοσπείρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το imerazante.gr ο 57χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο στις αρχές του μήνα και διασωληνώθηκε αμέσως, ωστόσο την περασμένη Τρίτη (17/1) έχασε τη μάχη.

Δείτε επίσης : Νέα φονική απάτη ψευτογιατρού : Πέθαναν ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας που διέκοψαν τις θεραπείες τους

Όπως προβλέπεται, για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ που θα δώσει τις κατευθύνσεις για την διαχείρισή του, ενώ είναι πολύ πιθανό να γίνουν έλεγχοι στο νησί τις επόμενες ώρες.

Τι είναι η λεπτοσπείρωση

Η λεπτοσπείρωση είναι μικροβιακή λοίμωξη η οποία παρατηρείται σε ανθρώπους και ζώα και προκαλείται από τον μικροοργανισμό που ονομάζεται λεπτόσπειρα (Leptospira spp).

Το υγρό περιβάλλον και η παρουσία οργανικών υλικών συντελούν στην παρατεταμένη επιβίωση του μικροβίου.

Δείτε επίσης : Δραματική προειδοποίηση για το 2023: Ο κορονοϊός αυξάνει τα περιστατικά καρκίνου

Μεταδίδεται:

Άμεσα: μέσω επαφής τραυματισμένου δέρματος με ουρά ή ιστούς μολυσμένου ζώου
Έμμεσα: μέσω επαφής με μολυσμένο με ούρα περιβάλλον (μολυσμένο νερό και χώμα, μολυσμένα τρόφιμα

Συμπτώματα:

Ήπια: πυρετός, ρίγος, πονοκέφαλος, πόνος στους μυς, εμετός
Βαριά: υψηλός πυρετός, ίκτερος, πόνος στην κοιλιά και τους μυς, διάρροια, εξάνθημα, χαρακτηριστικά έντονα κόκκινα μάτια. Μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Με πληροφορίες απο το newsique.gr

Close