Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα του 2021

Με τι καιρό θα κάνουμε κούλουμα και Καθαρά Δευτέρα του 2021. Οι προγνώσεις του Μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη

Ο Μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, με ανάρτηση του στο facebook μας έδωσε προγνώσεις για τον καιρό της  Καθαράς Δευτέρας.  Δείτε παρακάτω:

Με διαδοχικές κακοκαιρίες οι οποίες θα συνοδεύονται και από ψυχρές εισβολές θα οδηγηθούμε όπως όλα δείχνουν στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα.
Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας το αναμένουμε αύριο Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη όπου βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα μας καθώς θα μετατοπιστεί προς τα ανατολικά.

Δείτε ακόμη Oλες οι συνταγές για την πιο νόστιμη Καθαρά Δευτέρα

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες και στο τελείωμά του ( Πέμπτη ) οι θυελλώδεις βοριάδες αλλά και η πτώση της θερμοκρασίας.
Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα ( βροχές – καταιγίδες ) τοπικά θα είναι ισχυρά στα δυτικά, τα βορειοανατολικά όπως επίσης και το ανατολικό Αιγαίο.
Στον πρώτο μας χάρτη μπορείτε να δείτε την εξέλιξη των φαινομένων για το νέο 24ωρο.

Στον δεύτερο χάρτη μας επισημαίνουμε τις θαλάσσιες περιοχές με τις μεγαλύτερες εντάσεις του ανέμου όπου με τα βέλη απεικονίζουμε και από που αυτοί θα φυσούν.

Στον τρίτο μας χάρτη μπορείτε να δείτε την κύμανση της θερμοκρασίας για αύριο Τετάρτη.

Την Πέμπτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα αφορούν το Αιγαίο καθώς και περιοχές του ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας που βρέχονται από αυτό ( τέταρτος χάρτης ). Ταυτόχρονα οι βοριάδες θα ενισχυθούν σημαντικά ( πέμπτος χάρτης ) προσεγγίζοντας μέσα στο Αιγαίο τα επίπεδα θυέλλης ( 8 μποφόρ ). Η θερμοκρασία όπως μπορούμε να δούμε στον έκτο μας χάρτη θα σημειώσει πτώση με το κρύο αρκετά έντονο τη νύχτα και το πρωί οπότε και θα σημειωθεί τοπικά παγετός τις πρωινές ώρες της Παρασκευής προς τα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Μέσα στην Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο ο καιρός αναμένεται να “μαλακώσει” μιας και θερμότερες αέριες μάζες ( έβδομος χάρτης ) θα κινηθούν από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς τη χώρα μας ανεβάζοντας και πάλι την θερμοκρασία.
Η όλη αυτή εξέλιξη οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό που από τις ακτές της βόρειας Αφρικής θα κινηθεί ανατολικά και μέσα στην Κυριακή θα περάσει από τα νότια τμήματα της χώρας μας δίνοντας και τοπικές βροχές – λασποβροχές με έμφαση τα κεντρικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα ( όγδοος χάρτης).

Κακοκαιρία από τη Καθαρά Δευτέρα και μετά

Αλλαγή στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία με την μεσημβρινή ροή ( ο καιρός έρχεται από τον βορρά ) να επικρατεί, αναμένουμε από τις 15 του μήνα και μετά. Όπως μπορούμε να δούμε και στον τελευταίο μας χάρτη το ατμοσφαιρικό βουνό που εδώ και ημέρες καλύπτει τα νότια τμήματα της Ευρώπης αναμένεται να επεκταθεί προς τα βορειοδυτικά τμήματα της Γηραιάς ηπείρου ανοίγοντας στην ουσία τον δρόμο στις κακοκαιρίες ώστε να μας έρθουν από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.
Έτσι λοιπόν εκτιμούμε ότι από τις 15 Μαρτίου και μετά, διαδοχικές κακοκαιρίες θα δώσουν αρκετές βροχές – καταιγίδες και χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα με το κρύο να κάνει αισθητή την παρουσία του σε μια από τις τελευταίες ίσως εμφανίσεις του Χειμώνα μιας και η Άνοιξη δεν φαίνεται να αφήνει και πολλά περιθώρια δράσης.
Καλό υπόλοιπο ημέρας φίλες και φίλοι μου!

ΚΑΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Με διαδοχικές κακοκαιρίες οι οποίες θα συνοδεύονται και από ψυχρές εισβολές θα οδηγηθούμε…

Δημοσιεύτηκε από Klearhos Marousakis στις Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

 

Δείτε ακόμη Δες πως να φτιάξεις χειροποίητο χαρταετό για την Καθαρά Δευτέρα ΒΙΝΤΕΟ

Τι καιρό θα έχουμε τον Μάρτιο του 2021 σύμφωνα με τα μερομήνια;

Θα έχουμε λιακάδα την Καθαρά Δευτέρα;

O Μάρτιος του  2021 θα είναι Καθαρά χειμερινός  σύμφωνα με τα μερομήνια με πολλές βροχές και χιόνια έως και σε χαμηλά υψόμετρα από την πρώτη εβδομάδα. Μικρή βελτίωση μετά και νέες κακοκαιρίες από 17-26  Μαρτίου με πολλά φαινόμενα και χιόνια ξανά σε χαμηλά υψόμετρα. Βελτίωση σημαντική τις τελευταίες μέρες του μήνα. Οπότε αν έχουμε όντως βελτίωση τότε θα έχουμε ένα σχετικά καλό καιρό τη Καθαρά Δευτέρα.

Δείτε τα μερομήνια για όλους τους μήνες του 2021 με ένα κλικ εδώ

Close