Τι θα γίνει φέτος με το Άγιο Φως λόγω κορονοϊού-Ενδεχόμενη ματαίωση αποστολής του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα

Ένα μεγάλο ερώτημα είναι αυτό με την αποστολή του Άγιου Φωτός στην Ελλάδα για την Ανάσταση. Ακόμη, και λόγω κορονοϊού, δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στους Άγιους Τόπους.

Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μην έρθει το Άγιο Φως στην Ελλάδα, ωστόσο ελπίζουμε κάτι τέτοιο να μην συμβεί!

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, το υπουργείο Εξωτερικών είχε ήδη κάνει τον προγραμματισμό για φέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα, ωστόσο τον σχεδιασμό έχει ανατρέψει προς το παρόν η πανδημία του κορονοϊού και είναι άγνωστο εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί τελικά η καθιερωμένη αποστολή στους Αγίους Τόπους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών κρατά όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα. Η δε απόφαση για ακύρωση ή όχι της αποστολής δεν εξαρτάται μόνο από το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία στην Ελλάδα, αλλά και από την εξέλιξη του κορονοϊού και στους Αγίους Τόπους.

Αυτή τη στιγμή, 23 μέρες πριν από την Ανάσταση, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά με το χειρότερο σενάριο να είναι ακόμα και η ματαίωση της αναστάσιμης λειτουργίας στον Πανάγιο Τάφο, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι χριστιανικών δογμάτων, όπως οι Αρμένιοι και οι Κόπτες.

Πιο πιθανή, πάντως, φαίνεται μία κλειστή τελετή μόνο με έναν εκπρόσωπο του κάθε δόγματος και χωρίς την παρουσία πιστών.

Close