Το άνοιγμα των εκκλησιών ζητάει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος- Η επιστολή του στη Νίκη Κεραμέως

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με επιστολή που απέστειλε στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ζητάει έπειτα και από ομόφωνη απάντηση του ΔΙΣ, το άνοιγμα των εκκλησιών.

Αρκετές εντάσεις και αντιδράσεις φαίνεται πως έχουν δεχθεί ιερείς από πιστούς. Σκοπός είναι να ανοίξουν και πάλι οι εκκλησίες, την επόμενη εβδομάδα που θα έχουν συνεδρίαση της ΔΙΣ.

Ένας ακόμη λόγος που προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο αίτημα αυτό, είναι και οι δημόσιες διαμαρτυρίες που κάνουν ιερείς και Ιεράρχες, προκαλώντας έτσι εντάσεις στο εσωτερικό της Εκκλησίας.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ο Μακαριώτατος συνέταξε την επιστολή αυτή στη Ζάλτσα Βοιωτίας, ενώ τηλεφώνησε προς τα μέλη της ΔΙΣ όπου και τους διάβασε το περιεχόμενο της. Σε αυτή ζητάνε, ενόψει της συνεδρίασης της ΔΙΣ που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, να ανοίξουν οι Εκκλησίες.

Φαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπήρξαν ζυμώσεις μεταξύ Ιεραρχών προκειμένου να υπάρξει μια παρέμβαση προς την Πολιτεία για το άνοιγμα των Εκκλησιών, καθώς οι περισσότεροι Ιεράρχες είχαν δεχθεί αντιδράσεις από πιστούς.

Ένας ακόμη λόγος που ο Αρχιεπίσκοπος προέβη σε αυτή την ενέργεια είναι για να προλάβει μια τυχόν παράταση μέτρων, καθώς όπως είχε τονιστεί στην ανακοίνωση της ΔΙΣ της 1ης Απριλίου, η Αναστάσιμη παννυχίδα θα τελεστεί πανηγυρικά στους ναούς στην απόδοση της εορτής του Πάσχα τη νύχτα της 26ης προς 27ης Μαΐου.

Close