Τουρίστρια θετική στον κορονοϊό έκανε βόλτες στην Κρήτη για 3 μέρες

Μία τουρίστρια από τη Ρουμανία που επισκέφθηκε την Κρήτη για τις καλοκαιρινές της διακοπές, εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό. Μάλιστα, η ίδια φαίνεται πως έμεινε στο νησί για τρεις ολόκληρες ημέρες.

Η γυναίκα από την Ρουμανία έκανε βόλτες στο νησί για τουλάχιστον 72 ώρες προτού οι αρμόδιοι την εντοπίσουν και την θέσουν σε καραντίνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ρουμάνα είχε δηλώσει διαφορετικό ξενοδοχείο, από εκείνο που είχε δηλώσει.

Δείτε επίσης Δείτε πως είναι σήμερα ο Πάνος Μιχαλόπουλος. Στα 71 καίει καρδιές

Αναλυτικότερα, η τουρίστρια από τη Ρουμανία μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου υπεβλήθη στο τεστ για κορωνοϊό και στη συνέχεια της δόθηκε -όπως ορίζει το πρωτόκολλο- η οδηγία να μεταφερθεί στο ξενοδοχείο της και να παραμείνει εκεί για 24 ώρες μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Η ίδια πήγε στο ξενοδοχείο που είχε κλείσει από την πατρίδα της, ωστόσο βρήκε τις πόρτες του κλειστές! Σύμφωνα με την ίδια πηγή πληροφοριών, η ξενοδοχειακή μονάδα δεν είχε ακόμα ανοίξει με αποτέλεσμα το τουριστικό γραφείο να της βρει άλλο διαθέσιμο ξενοδοχείο και να την μεταφέρει εκεί.

Όπως ήταν φυσικό, οι αρχές μόλις βγήκαν θετικά τα αποτελέσματα έσπευσαν να την ενημερώσουν, ωστόσο δεν κατάφεραν να την εντοπίσουν καθώς η αλλαγή ξενοδοχείου δεν γνωστοποιήθηκε ποτέ στους αρμοδίους. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού της Ρουμάνας τουρίστριας.

Δείτε επίσης Αλλοδαπός κρατά ομήρους σε εταιρία, απειλεί με μαχαίρι

Οι αρχές φτάνοντας στο σωστό ξενοδοχείο δεν βρήκαν την τουρίστρια, αφού η ίδια είχε επιλέξει για εξερεύνηση στο νησί, αψηφώντας τις οδηγίες. Η είδηση προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της τουρίστριας η οποία δεν θέλησε να συνεργαστεί λέγοντας πως «δεν θέλει να χαλάσει τις διακοπές της».

Τελικά, με την συνδρομή της αστυνομίας η τουρίστρια από την Ρουμανία πείστηκε και μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας στο νησί.

Πηγή: symvaineitwra.gr
Close