Βηρυτός: Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων- Εικόνες αποκάλυψης & βίντεο από  την ώρα της έκρηξης

Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματισμένων ανθρώπων στη Βηρυτό δεν σταματάει να αυξάνεται, από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες. Η Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου στον Λίβανο ανακοίνωσε πως μέχρι στιγμής η χώρα έχει 100 νεκρούς και 4000 τραυματίες.

Όλη η χώρα θρηνεί για τα θύματα της φονικής αυτής έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού στο Λίβανο. Τα νοσοκομεία σύμφωνα με τον υπουργό υγείας Χασάν Χαμάντ έχουν κατακλυστεί με τραυματισμένους, ενώ οι εικόνες από το συμβάν κόβουν την ανάσα

Η πόλη της Βηρυτού κηρύχθηκε κατεστραμμένη, ενώ σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα του Ανώτατου Συμβουλίου Άμυνας της χώρας, θα κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

“Δεν θα αναπαυτούμε προτού βρούμε τον υπεύθυνο για αυτό που έγινε”

Πολλές αποθήκες του λιμανιού έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ το έδαφος είναι σπαρμένο με σπασμένα τζάμια. Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι συνεχίζονται ακόμη οι προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη μεταφορά των θυμάτων. Περίπου 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου βρίσκονταν στην αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού που εξερράγη χθες, είπε ο πρωθυπουργός της χώρας Χασάν Ντιάμπ.

“Είναι απαράδεκτο το ότι φορτίο νιτρικού αμμωνίου, ποσότητα που εκτιμάται πως ανερχόταν σε 2.750 τόνους, βρισκόταν επί έξι χρόνια παρατημένο σε αποθήκη χωρίς μέτρα προφύλαξης”, στηλίτευσε ο Ντιάμπ ενώπιον του Ανώτερου Συμβουλίου Άμυνας της χώρας, που συγκλήθηκε εκτάκτως χθες βράδυ. Το νιτρικό αμμώνιο είναι χημικό λίπασμα, που όμως χρησιμοποιείται επίσης για την κατασκευή βομβών.

“Δεν θα αναπαυθούμε προτού βρούμε τον υπεύθυνο για αυτό που έγινε ώστε να λογοδοτήσει” για την πολύνεκρη καταστροφή, δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου. Παράλληλα στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και ξέσπασε σε κλάμματα.

Διεθνή συμπαράσταση και αποστολή βοήθειας στο Λίβανο

Ο Χασάν Ντιάμπ απηύθυνε έκκληση στις “φίλες χώρες” να βοηθήσουν τον Λίβανο. “Απευθύνω κατεπείγουσα έκκληση σε όλες τις φίλες και αδελφές χώρες που αγαπούν τον Λίβανο να σταθούν στο πλευρό του και να μας βοηθήσουν να γιατρέψουμε τις βαθιές πληγές μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Μπόρις Τζόνσον

“Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τη Βηρυτό απόψε συγκλονίζουν”, ανέφερε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, διαβεβαιώνοντας ότι οι “όλες σκέψεις του και οι προσευχές του” αφορούν τα θύματα της καταστροφής. “Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να προσφέρει την υποστήριξή του με όλους τους πιθανούς τρόπους”, και “στους βρετανούς υπηκόους που είναι μεταξύ των πληγέντων”, πρόσθεσε.

Ντόναλντ Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο περί έκρηξης “βόμβας κάποιου είδους”, επικαλούμενος εκτιμήσεις “αξιωματούχων”. “Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προσφέρουν βοήθεια στον Λίβανο”, διαβεβαίωσε ο Τραμπ. “Θα είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε. Μοιάζει με φρικτή επίθεση”.

Άγγελα Μέρκελ

Η Άγγελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση θα προσφέρει τη στήριξή της στη χώρα. “Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι συγκλονισμένη από τις ειδήσεις και τις εικόνες. Η σκέψη μας βρίσκεται σε εκείνους οι οποίοι έχασαν τους δικούς τους. Ευχόμαστε στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση. Θα προσφέρουμε την στήριξή μας στον Λίβανο”

H δήλωση του Μητσοτάκη για Βηρυτό

Με ανάρτησή του στο Twitter, στα αγγλικά, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει τη συμπαράστασή του στο λαό του Λιβάνου, για την αποψινή τραγωδία στη Βηρυτό και σημειώνει ότι “η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί”.

“Εκ μέρους του ελληνικού λαού, θέλω να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον λαό του Λιβάνου, ειδικά στις οικογένειες που υπέστησαν απώλειες, και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας”

Το βίντεο την ώρα της έκρηξης

 

Φωτογραφίες που συγκλονίζουν:

Βηρυτός: Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων- Εικόνες αποκάλυψης & βίντεο από την ώρα της έκρηξης Βηρυτός: Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων- Εικόνες αποκάλυψης & βίντεο από την ώρα της έκρηξης Βηρυτός: Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων- Εικόνες αποκάλυψης & βίντεο από την ώρα της έκρηξης Βηρυτός: Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων- Εικόνες αποκάλυψης & βίντεο από την ώρα της έκρηξης Βηρυτός: Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων- Εικόνες αποκάλυψης & βίντεο από την ώρα της έκρηξης Βηρυτός: Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων- Εικόνες αποκάλυψης & βίντεο από την ώρα της έκρηξης

Βηρυτός: Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων- Εικόνες αποκάλυψης & βίντεο από την ώρα της έκρηξης Βηρυτός: Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων- Εικόνες αποκάλυψης & βίντεο από την ώρα της έκρηξης Βηρυτός: Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων- Εικόνες αποκάλυψης & βίντεο από την ώρα της έκρηξης Βηρυτός: Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων- Εικόνες αποκάλυψης & βίντεο από την ώρα της έκρηξης

Βηρυτός: Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων- Εικόνες αποκάλυψης & βίντεο από την ώρα της έκρηξης Βηρυτός: Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων- Εικόνες αποκάλυψης & βίντεο από την ώρα της έκρηξης Βηρυτός: Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων- Εικόνες αποκάλυψης & βίντεο από την ώρα της έκρηξης Βηρυτός: Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων- Εικόνες αποκάλυψης & βίντεο από την ώρα της έκρηξης Βηρυτός: Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων- Εικόνες αποκάλυψης & βίντεο από την ώρα της έκρηξης

Εικόνες απο google

Close