Βρετανία: Έκαναν για πρώτη φορά πρόβα τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Για πρώτη φορά υπουργοί της Βρετανίας είχαν την επίβλεψη των σχεδιασμών για το τι θα συμβεί όταν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ καθώς πραγματοποιήθηκε μυστική άσκηση στο Whitehall με αντικείμενο τις προετοιμασίες για 10 ημέρες εθνικού πένθους.

Η άσκηση, υπό την ονομασία «Castle Dove», επικεντρώθηκε στην ημέρα μετά το θάνατο της βασίλισσας, με τους υπουργούς να αποφασίζουν πότε η πρωθυπουργός θα προέβαινε σε δημόσιες δηλώσεις.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, δεν ήταν προβληματισμοί για την υγεία της βασίλισσας που αποτέλεσαν τον λόγο της άσκησης, ωστόσο έλαβε χώρα μία εβδομάδα αφού η 92χρονη Ελισάβετ δεν παρέστη σε λειτουργία στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου επειδή δεν ένιωθε καλά.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης ανανεώνουν συνεχώς το σχετικό σχέδιο, γνωστό ως «London Bridge», ωστόσο αξιωματούχος του Whitehall παραδέχτηκε πως η έκταση της άσκησης ήταν «άνευ προηγουμένου». Όπως σημείωσε, πρόκειται για την πρώτη φορά που πολλοί διαφορετικοί υπουργοί βρέθηκαν στην ίδια αίθουσα, καθώς προηγουμένως σε τέτοιου είδους δραστηριότητες συμμετείχαν σαφώς πιο χαμηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Κατά τη διάρκεια των δέκα ημερών του πένθους, 600 μέλη του Συμβουλίου του στέμματος θα βρεθούν στο ανάκτορο του Μπάκιγχαμ για να επικυρώσουν τη στέψη του νέου βασιλιά. Η σορός της βασίλισσας στη συνέχεια θα βρίσκεται για τέσσερις ημέρες στο Westminster Hall όπου όπου πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να αποτίσουν φόρο τιμής.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, 92 ετών, γιόρτασε τα 65 χρόνια στο θρόνο το 2018. Είναι η μακροβιότερη μονάρχης στη βρετανική ιστορία, καθώς και ο μεγαλύτερος σε ηλικία μονάρχης και μακροβιότερος αρχηγός κράτους στη Μεγάλη Βρετανία.

Πηγή: newsbomb.gr
Close