Ζευγάρι από τα Τρίκαλα τίμησε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάστασή με τον πιο παραδοσιακό τρόπο  – Βίντεο

Με τον πιο παραδοσιακό τρόπο ένα ζευγάρι από τα Τρίκαλα θέλησε να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τον γαμπρό να ξεκινάει  από το χωριό του, το Γοργογύρι, αρματωλός, ντυμένος  με παραδοσιακή φορεσιά και πάνω στο άλογο έφτασε με  του φίλους και κουμπάρους του Άλκη Αργυρίου και Στέφανο Πολυγένη , ύστερα από 3 ώρες πορείας μέσα στο δάσος στο Ναό για την τέλεση του μυστηρίου.

Ζευγάρι από τα Τρίκαλα τίμησε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάστασή με τον πιο παραδοσιακό τρόπο

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το skai.gr πραγματοποίησε τον Γάμο του τηρώντας όλα τα έθιμα και τις παραδόσεις (Υπ όψιν πως ο γάμος που προβάλλεται στο βιντεο μας είναι πέρα για πέρα αληθινός) και ακόμα και οι φορεσιές του Γαμπρού, της νύφης, του κουμπάρου και των φίλων είναι εκείνης της εποχής και πολλές από αυτές καθώς και τα κειμήλια και άρματα που φέρουν είναι αληθινά από την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης.

Ζευγάρι από τα Τρίκαλα τίμησε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάστασή με τον πιο παραδοσιακό τρόπο – Βίντεο

Ο γάμος του Απόστολου Κωσταρέλλου και της αγαπημένης του Αριάννας, με καταγωγή από τα Ουράλια Όρη της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε στον Βυζαντινό Ναό της Πόρτας Παναγιάς λίγο έξω από τα Τρίκαλα.

Ζευγάρι από τα Τρίκαλα τίμησε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάστασή με τον πιο παραδοσιακό τρόπο – Βίντεο

Δείτε επίσης : 11 πολύ περίεργα έθιμα γάμων από διάφορα μέρη του κόσμου

Ο γαμπρός ξεκίνησε από το χωριό του, το Γοργογύρι, αρματωλός, ενδεδυμένος με παραδοσιακή φορεσιά και καβάλα στο άλογο έφτασε με τον αδελφικούς του φίλους και κουμπάρους του Άλκη Αργυρίου και Στέφανο Πολυγένη , έπειτα από 3 ώρες πορείας μέσα στο δασος στο Ναό για το μυστήριο.

Εκεί υποδέχθηκε τη νύφη η οποία έφτασε με άμαξα εποχής, που όμοιά της δεν έχει εμφανιστεί ξανά στα Τρίκαλα.

Ακολούθησε η τέλεση του Ιερού Μυστηρίου παρουσία ελαχίστων προσκεκλημένων, λόγω των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για τον κορωνοϊό.

Δείτε επίσης : Περίεργα : Έκανε μήνυση στην σύζυγό του όταν την είδε χωρίς μακιγιάζ!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

 

Close