10 ασυνήθιστες χρήσεις για το πιστολάκι μαλλιών

 

Σεσουάρ για…πολυτεχνίτες και όχι για δολοφόνους. Το απαραίτητο αξεσουάρ για τη φροντίδα και το στέγνωμα των μαλλιών -κατά κύριο λόγο των γυναικών- έχει περισσότερες χρήσεις από όσες φαντάζεστε. Μέσα στο σπίτι, το πιστολάκι για τα μαλλιά, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις όπως:

1. Απομακρύνετε μια φωτογραφία από το άλμπουμ. Στα παλιά άλμπουμ οι φωτογραφίες κολλούσαν στα φύλλα. Για να την ξεκολλήσετε, ανοίξτε το πιστολάκι και με ζεστό αέρα «φυσήξτε» το πίσω μέρος της σελίδας.

2. Σκόνη σε δύσκολα σημεία. Ρυθμίστε το πιστολάκι στο δροσερό αέρα και στρέψτε το προς σκονισμένα ράφια ή περίτεχνα διακοσμητικά για να φυσήξει τη σκόνη και να την απομακρύνει. Μην παραλείψετε να ξεκινήσετε ψηλά προς χαμηλά.

3. Σιδερώστε πλαστικά καλύμματα. Κουρτίνες και τραπεζομάντηλα μπορούν να διώξουν τις ζάρες με το που τα πλένετε ή τα βγάζετε από τη συσκευασία τους με τη χρήση σεσουάρ. Ωστόσο φροντίστε να είστε από απόσταση για να μην λιώσει το υλικό.

4. Ζαχαροπλαστική. Για να φτιάξετε το γλάσο πάνω από τούρτες ή μπισκότα, τοποθετήστε το και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το πιστολάκι με τον ψυχρό αέρα. Εάν θέλετε να δώσετε έναν πιο λαμπερό τόνο ανοίξτε το ζεστό αέρα.

5. Αν τα παιδιά σας ζωγραφίσουν ή λερώσουν τους τοίχους με μαρκαδόρους και μπογιές μην πανικοβληθείτε. Ζεστάνετε τους λεκέδες με το πιστολάκι και στη συνέχεια απομακρύνετέ το με ζεστό νερό.

6.  Το λιωμένο κερί φεύγει δύσκολα από επιφάνειες χωρίς να προκαλέσετε φθορές. Ζεστάνετε το κερί με το πιστολάκι, για να αρχίσει να λιώνει και βγάλτε το με ένα πανί, αποφεύγοντας τις γρατζουνιές.

7. Εάν θέλετε ζεστές κομπρέσες είναι ένας πολύ γρήγορος τρόπος για να τις διατηρήσετε θερμές όποτε θέλετε.

8. Τα βρεγμένα παπούτσια, αναδύουν απίστευτα δυσάρεστο άρωμα όταν στεγνώνουν. Για το λόγο αυτό προτιμήστε να τα στεγνώσετε απευθείας με τη χρήση σεσουάρ.

9. Εάν θέλετε να μαλακώσετε το παγωτό από την κατάψυξη για να το σερβίρετε, δεν χρειάζεται ούτε να περιμένετε ώρα, ούτε να του ρίξετε νερό. Βάλτε για λίγο το πιστολάκι στην πρίζα για να διευκολύνετε το έργο σας.

10. Τα αυτοκόλλητα και οι κολλημένες τιμές είναι ότι χειρότερο σε ένα προϊόν. Για να τα απομακρύνετε πρέπει να ξύσετε επιφάνειες ή να τα μισοβγάλετε αφήνοντας υπολείμματα χαρτιού. Προτιμήστε να ζεστάνετε την επιφάνεια με πιστολάκι.

 

πηγή:flowmagazine.gr

Close