Γόμα: 19 έξυπνες χρήσεις της _

Σημερνά θα δούμε 19 έξυπνες χρήσεις της γόμας που θα σας λύσουν τα χέρια. Αν μεγαλώνουμε μικρά παιδιά σίγουρα έχουμε αρκετές γόμες μέσα στο σπίτι. Ακόμη κι αν δεν έχουμε μικρά παιδιά όμως η γόμα είναι πάντα χρήσιμη αν γράφουμε με μολύβι, αφού σβήνει τα λάθη μας.

Κανείς δε θα περίμενε ότι μία απλή γόμα, μπορεί εκτός από το να σβήσει τα λάθη μας, να λύσει τα χέρια σε προβλήματα που αφορούν τα κάδρα, τα καστόρινα υφάσματα, το φερμουάρ, τον υπολογιστή, τις σόλες των παπουτσιών και άλλα πολλά.

Δείτε ακόμα Το μπλε κομμάτι της γόμας ποτέ δεν φτιάχτηκε για να σβήνει το στυλό!

Βρήκαμε τυχαία στο Youtube ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο. Στο βίντεο θα δούμε 19 έξυπνα κόλπα χρησιμοποιώντας απλά μία γόμα. Αυτά τα έξυπνα κόλπα θα μας λύσουν τα χέρια σε καθημερινά προβλήματα του σπιτιού και όχι μόνο. Διαβάστε παρακάτω:

Χρησιμοποιούμε την γόμα για τα κάδρα μας

Αν δεν θέλετε να δημιουργήσετε γρατζουνιές στον τοίχο από το κάδρο, μπορείτε να βρείτε μολύβια με γόμα στην άκρη των μολυβιών. Αφαιρέστε την γόμα από τα μολύβια και κόψτε την γόμα σε 4 μικρά κομμάτια. Βάλτε το κάθε κομμάτι σε κάθε πλευρά του κάδρου και κολλήστε το.

Έξυπνο κόλπο με γόμα στα καστόρινα

Τα καστόρινα παπούτσια είναι τα αγαπημένα μας, όμως όταν λερωθούν δεν καθαρίζονται εύκολα. Μπορείτε με μία γόμα να καθαρίσετε τα καστόρινα παπούτσια σας στα σημεία που έχουν λερωθεί. Σαν καινούρια!

Χρησιμοποιήστε την γόμα στο πιάνο

Αν έχετε πιάνο στο σπίτι για πολλά χρόνια είναι λογικό τα πλήκτρα του πιάνου να έχουν λερωθεί. Χρησιμοποιώντας μία γόμα μπορείτε να αφαιρέσετε χωρίς νερά τα πλήκτρα του μπάνιου. Τα μαύρα πλήκτρα που είναι πιο μικρά, μπορείτε να τα καθαρίσετε με την γόμα που βρίσκετε κολλημένη πίσω από τα μολύβια.

Έξυπνο κόλπο με γόμα για τα φερμουάρ

Πολλές φορές έχει τύχει να κολλήσει το φερμουάρ. Αν κολλήσει μπορείτε να περάσετε την γόμα πάνω από τα δόντια του φερμουάρ και αυτό θα ξεκολλήσει χωρίς να χαλάσει περισσότερο.

Η χρήση της γόμας στον υπολογιστή

Αν τα πλήκτρα του υπολογιστή έχουν βρωμίσει μπορείτε να τα καθαρίσετε με γόμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κλασική γόμα ή την γόμα που βρίσκεται πίσω από τα μολύβια.

Χρησιμοποιήστε γόμα στις σόλες των παπουτσιών

Αν θέλετε να κάνετε τις σόλες των παπουτσιών σας σαν καινούριες μπορείτε να τις καθαρίσετε με γόμα. Αν έχετε σόλες με πολλές σχισμές στα αθλητικά σας παπούτσια ή στα αρβυλάκια σας, τότε μπορείτε με μία γόμα να κάνετε αυτές τις σόλες να μοιάζουν σαν καινούριες.

Η χρήση της γόμας στις μπαταρίες

Αν μία μπαταρία τελειώνει μπορείτε να περάσετε με μία γόμα τα σημεία επαφής και να απομακρύνετε τα οξείδια νικελίου ή σιδήρου που συσσωρεύονται και να παρατείνετε την λειτουργία της.

Χρησιμοποιήστε γόμα στα ασημικά σας

Γυαλίστε τα ασημικά σας με τον πιο εύκολο τρόπο. Τρίψτε τα με γόμα. Η γόμα θα απομακρύνει τα διάφορα σωματίδια και λεκέδες που μπορεί να έχουν θαμπώσει τα ασημικά σας και θα τα κάνουν πιο λαμπερά από ποτέ.

Χρησιμοποιήστε γόμα στα σκουλαρίκια

Αν χάσατε το κούμπωμα από το σκουλαρίκι μπορείτε να κόψετε ένα μικρό κομμάτι γόμα και να το καρφώσετε αντί για κούμπωμα. Θα κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά και για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιείστε τις γόμες που είναι κολλημένες πίσω από τα μολύβια.

Η γόμα στα αυτοκόλλητα

Αν ξεκολλήσατε ένα αυτοκόλλητο από ένα αντικείμενο και έχουν μείνει υπολείμματα από το αυτοκόλλητο πάνω στο αντικείμενο, μπορείτε να απομακρύνετε αυτά τα υπολείμματα χρησιμοποιώντας γόμα.

Χρησιμοποιήστε γόμα στις καρφίτσες σας

Αν θέλετε να βρείτε έναν τρόπο να αποθηκεύσετε τις καρφίτσες και τις βελόνες σας, μπορείτε να τις καρφιτσώσετε πάνω σε μία γόμα. Στην συνέχεια βάλτε αυτήν την γόμα στα ραφτικά σας και δεν θα ξανά χάσετε ποτέ καρφίτσα ή βελόνα.

Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την γόμα στα κηρομπογιές;

Αν τα παιδιά σας έχουν λερώσει τους τοίχους με κηρομπογιές μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτές τις…εικαστικές παρεμβάσεις, χρησιμοποιώντας μία γόμα. Η γόμα, αφαιρεί τους λεκέδες από τις κηρομπογιές στους τοίχους.

Χρησιμοποιήστε γόμα στα παλιά σας νομίσματα

Αν κάνετε συλλογή από παλιά νομίσματα μπορείτε να τα καθαρίσετε με γόμα. Όμως αν αυτά τα κοσμήματα είναι πολύ παλιά ή ανεκτίμητης αξίας δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο έξυπνο κόλπο.

Η γόμα στα χρυσαφικά

Αν έχετε χρυσά κοσμήματα μπορείτε να ξανά δώσετε λάμψη σε αυτά και να τα καθαρίσετε χρησιμοποιώντας τις γόμες των μολυβιών. Θα εντυπωσιαστείτε με τα αποτελέσματα.

Χρησιμοποιήστε γόμα στα λουστρίνια

Σίγουρα έχουμε παπούτσια από λουστρίνι ή τσάντες από λουστρίνι. Αν διαπιστώσετε ότι τα αγαπημένα σας αντικείμενα από λουστρίνι, έχουν γρατζουνιές μπορείτε να αφαιρέσετε αυτές τις γρατζουνιές χρησιμοποιώντας μία γόμα.

Χρησιμοποιήστε γόμα και στο eye – liner

Το eye liner είναι ένα από τα αγαπημένα καλλυντικά των γυναικών, όμως πολλές φορές δεν το πετυχαίνουμε. Αν θέλεις να διορθώσεις ή να σβήσεις την γραμμή του eye liner στα μάτια, μπορείς να το κάνεις με την γόμα των μολυβιών.

Η γόμα στα τακούνια μας

Αν φύγει το τακούνι από τις γόβες μας δεν χρειάζεται να τις πετάξουμε. Μπορούμε να βάλουμε στην θέση του ένα κομμάτι γόμα από τα μολύβια ή από οποιαδήποτε άλλη γόμα, μέχρι να τα πάμε στο τσαγκάρη.

Η γόμα…στα κατοικίδια

Πολλές φορές τα κατοικίδια στην προσπάθεια να φάνε, σπρώχνουν το μπολ τους. Για να μην γλιστράει το μπολ και τους κάνει την ζωή δύσκολη, κόλλησε στον πάτο του μπολ, κομμάτια γόμας.

Φτιάξτε σφραγίδες με γόμα

Με τις γόμες μπορείτε να φτιάξετε όμορφες σφραγίδες για τα παιδιά σας. Θα ξετρελαθούν και είναι πολύ εύκολες στην κατασκευή.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τα έξυπνα κόλπα που μοιραστήκαμε μαζί σας παραπάνω:

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close