5 Πόζες που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις το άγχος σε μόλις 2 λεπτά

H κοινωνική ψυχολόγος Amy Cuddy λέει ότι οι κινήσεις μας καθορίζουν το τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι για εμάς. Επιπλέον, επηρεάζουν επίσης την αυτοπεποίθησή μας. Έχει αποδεικτεί λοιπόν ότι υπάρχουν στάσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να προσανατολίσουμε το μυαλό μας προς τη νίκη!
Είμαστε πρόθυμοι να σας δείξουμε ποιες στάσεις πρέπει να πάρετε προκειμένου βα μειώσετε το άγχος μέσα σε δύο λεπτά και να κάνετε τον εαυτό σας να πιστέψει στην επιτυχία.

pozes-epitichias1_

Η γλώσσα του σώματος επιρρεάζει σημαντικές καταστάσεις στη ζωή μας, όπως τις προωθητικές ενέργειες, τις συνεντεύξεις για μια δουλειά, ήτην επικοινωνία με το κοινό. Οι κινήσεις και οι στάσεις μας επηρεάζουν επίσης και το μυαλό μας. Τα ζώα έχουν την τάση να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο για να δείξουν ότι είναι ισχυρά. Το ίδιο συμβαίνει και όταν δουλεύουμε με άλλους  ανθρώπους: ανοιγόμαστε όταν νιώθουμε αυτοπεποίθηση και κλεινόμαστε όταν αισθανόμαστε ανίσχυροι.

Δείτε ακόμη: 10 παράξενες αντιδράσεις του σώματος

pozes-epitichias2_

Έχει αποδεικτεί λοιπόν ότι υπάρχουν στάσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να προσανατολίσουμε το μυαλό μας προς τη νίκη!

Το μυαλό μας επηρεάζει το σώμα μας. Οι ισχυροί άνθρωποι είναι πιο αισιόδοξοι και έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, αναλαμβάνουν κινδύνους πιο συχνά, και δεν αμφιβάλλουν οτι στο τέλος θα βγούν πάντα νικητές. Οι ισχυροί  άνθρωποι έχουν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης (η ορμόνη της ηγεσίας) και χαμηλά επίπεδα κορτιζόλης (η ορμόνη του στρες) . Αυτό σημαίνει ότι είναι περισσότερο ανθεκτικοί στο άγχος.

pozes-epitichias3_

Δείτε ακόμη: 20 απίστευτα πράγματα που δεν ξέρατε για το ανθρώπινο σώμα

Η Amy Cuddy διεξήγαγε δύο πειράματα, όπου μία ομάδα έλαβε ισχυρές στάσεις και η άλλη, ανίσχυρες. Το πρώτο πείραμα απέδειξε ότι οι ισχυρές πόζες αύξησαν τη τεστοστερόνης κατά 20% και μείωσαν τη κορτιζόλης κατά 25%. Η άλλη έδειξε ότι οι εργοδότες επιλέγουν υποψηφίους που είχαν πάρει ισχυρές πόζες κατά τη συνέντευξη.

pozes-epitichias4_

Δείτε ακόμη: Μην αφήνετε τα παιδιά να κάθονται σε αυτή τη στάση! Δείτε γιατι

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πόζες στην πραγματική ζωή; Η Amy συμβουλεύει τι πρέπει να κάνετε πριν από μια σημαντική συνάντηση: όταν πρέπει να αντιμετωπίσει μια αγχωτική κατάσταση, μείνετε μόνη  (σε ένα μπάνιο, ασανσέρ, ή άδειο δωμάτιο) και πάρτε μια ισχυρή πόζα για δύο λεπτά.

pozes-epitichias5_

Το σώμα μας αλλάζει τη συνείδησή μας, η συνείδησή μας αλλάζει τη συμπεριφορά μας και ησυμπεριφορά μας μπορεί να επηρεάσει την έκβαση μιας κατάστασης που είναι σημαντική για εμάς. Θυμηθείτε τι πρέπει να κάνετε σε μια αγχώδες κατάσταση και κερδίστε!

Πηγή: brightside.me
Close