7_έξυπνα_κόλπα_που_χρειάζονται_σε_μία_έκτακτη ανάγκη_

Έξυπνα κόλπα που θα σας βοηθήσουν πολύ αν βρεθείτε σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το κακό ποτέ δεν ξέρεις πότε θα συμβεί και δυστυχώς σχεδόν ποτέ δεν σε βρίσκει προετοιμασμένο. Στις διακοπές, στον δρόμο για την δουλειά, ακόμη και στο σπίτι, μπορεί να συμβεί μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης κι εσύ να μην ξέρεις πως να την χειριστείς.

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν επίσης τα 12 έξυπνα κόλπα για μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην φύση.  Τι κάνουμε λοιπόν όταν βρισκόμαστε σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ξέρουμε, ότι η βοήθεια από κάποιον τρίτο είτε θα αργήσει να έρθει είτε δεν γίνεται να έρθει καθόλου; Διαβάστε παρακάτω: 

Τι μπορούμε να κάνουμε αν βρισκόμαστε στην φύση και δεν έχουμε πόσιμο νερό;

Ένας από τους ασφαλέστερους και ευκολότερους τρόπους για να πάρετε νερό στην ​​φύση είναι η συλλογή υγρασίας. Ακολουθήστε λοιπόν προσεκτικά τα παρακάτω βήματα:

Βρείτε μια περιοχή όπου θα υπάρχει αρκετή υγρασία, κατά προτίμηση ένα χωράφι. Η καλύτερη στιγμή για συλλογή είναι το πρωί. Σκουπίστε την υγρασία με απορροφητικό υλικό όπως είναι μία βαμβακερή πετσέτα ή ένα μπλουζάκι.

Βάλτε το νερό σε ένα δοχείο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να συλλέξετε μια αξιοπρεπή ποσότητα πόσιμου νερού πολύ γρήγορα.

7_έξυπνα_κόλπα_που_χρειάζονται_σε_μία_έκτακτη ανάγκη_

Τι κάνουμε αν η κατσαρόλα μας πάρει φωτιά;

Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση είναι να ρίξετε νερό στη φωτιά. Το νερό που χτυπάει το ζεστό γράσο ή ακόμα και το λάδι θα δημιουργήσει έκρηξη που θα μπορούσε να προκαλέσει εγκαύματα.

Αντ ‘αυτού, πρέπει να το καλύψετε, κατά προτίμηση με ένα καπάκι. Να είστε πολύ προσεκτικοί, μην μετακινείτε το τηγάνι και αφήστε το να κρυώσει.

7_έξυπνα_κόλπα_που_χρειάζονται_σε_μία_έκτακτη ανάγκη_

Τι κάνουμε όταν θέλουμε να ανάψουμε φωτιά ενώ φυσάει;

Αυτή η κατάσταση μπορεί να φαίνεται μάλλον δύσκολη, αλλά με αυτά τα βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια βιώσιμη πυρκαγιά:

Προσπαθήστε να βρείτε ένα μέρος που είναι προστατευμένο από τον άνεμο, τη βροχή ή το χιόνι. Ψάξτε στην γύρω περιοχή για νεκρά ξηρά φυτικά υλικά για να τα χρησιμοποιήσετε ως προσάναμμα, κάτι για να ανάψετε την φωτιά όπως αναπτήρα ή σπίρτα  και καυσόξυλα για τη φωτιά σας.

Φτιάξτε ένα ανάχωμα σε μέγεθος γροθιάς με τα υλικά σας. Τοποθετήστε τα πιο αδύναμα και νεκρά κλαδιά από πάνω. Δημιουργήστε μια δομή σε σχήμα κώνου με αυτά τα υλικά και, στη συνέχεια, προσθέστε κλαδιά σε μέγεθος δαχτύλου.  Ανάψτε την φωτιά χρησιμοποιώντας λιπαρό χαρτί από την πλευρά από την οποία προέρχεται ο άνεμος.

7_έξυπνα_κόλπα_που_χρειάζονται_σε_μία_έκτακτη ανάγκη_

Αν το αυτοκίνητο ξαφνικά χαλάσει

Δυστυχώς μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε και μπορεί να μην έχετε πρόσβαση στην οδική βοήθεια. Μην ανησυχείτε όμως, γιατί υπάρχει λύση. Συγκεκριμένα:

Ελέγξτε αν έχετε τηλέφωνο και καλέστε μια υπηρεσία ρυμούλκησης – θα έρθουν σε εσάς και θα σας μεταφέρουν τόσο εσάς όσο και το αυτοκίνητό σας στην πλησιέστερη πόλη όπου μπορείτε να το επισκευάσετε.

Εάν όχι, ετοιμαστείτε να περάσετε μια νύχτα στο αυτοκίνητό σας: κλείστε τις πόρτες σας και σηκώστε τα παράθυρά σας, έτσι ώστε η ζεστασιά να παραμείνει μέσα.

Δείτε ακόμα Προετοιμαστείτε με τα παιδιά σας για μια έκτακτη ανάγκη !

Περιμένετε μέχρι το πρωί για να προσελκύσετε την προσοχή των άλλων οδηγών. Μείνετε κοντά στο δρόμο όλη την ώρα.
Το πρωί, αν γνωρίζετε πού βρίσκεστε, προσπαθήστε να περπατήσετε στην πλησιέστερη πόλη ή βενζινάδικο για να λάβετε βοήθεια.

7_έξυπνα_κόλπα_που_χρειάζονται_σε_μία_έκτακτη ανάγκη_

Αν ξεχάσατε το καλάμι ψαρέματος

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια παγίδα από ένα πλαστικό μπουκάλι:

Κόψτε την κορυφή από ένα μεγάλο πλαστικό μπουκάλι.
Δέστε μια κλωστή στο μπουκάλι ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα βυθιστεί. Τοποθετήστε το τμήμα της χοάνης ανάποδα στο κυλινδρικό τμήμα.

Τοποθετήστε το δόλωμα και τις πέτρες στο μπουκάλι για να το βυθίσετε.
Ρίξτε το μπουκάλι στο νερό έτσι ώστε να απλωθεί στο κάτω μέρος.
Τραβήξτε το μπουκάλι μετά από λίγες ώρες και δείτε αν υπάρχουν ψάρια παγιδευμένα μέσα.

7_έξυπνα_κόλπα_που_χρειάζονται_σε_μία_έκτακτη ανάγκη_

Αν λερώσατε τα ρούχα σας και δεν προλαβαίνετε να τα αλλάξετε

Μπορείτε να αφαιρέσετε τους κοινούς λεκέδες από τα τρόφιμα αμέσως με αυτόν τον τρόπο: Βυθίστε αμέσως το λεκέ με νερό. Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα στον λεκέ. Αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά. Αφαιρέστε και ξεπλύνετε.

7_έξυπνα_κόλπα_που_χρειάζονται_σε_μία_έκτακτη ανάγκη_

Αν κοπεί το ρεύμα και δεν έχουμε κεριά

Εάν ξαφνικά χάσετε ηλεκτρικό ρεύμα και δεν υπάρχουν κεριά, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μερικά κεριά έκτακτης ανάγκης με οικιακά υλικά. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα από το βούτυρο:

Κόψτε ένα ορθογώνιο βούτυρο. Τοποθετήστε ένα φυτίλι.
Άναψε το. Φροντίστε να το τοποθετήσετε σε ένα ποτήρι και θα πρέπει να έχετε περίπου μία ώρα φωτός ανά κουταλιά της σούπας.

Ή από πορτοκάλι: Κόψτε το πορτοκάλι για να αφαιρέσετε μόνο το πάνω μέρος της φλούδας. Ρίχνουμε λίγο λάδι στο κεντρικό λάκκο.
Άναψε το.

7_έξυπνα_κόλπα_που_χρειάζονται_σε_μία_έκτακτη ανάγκη_

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

All photos via brightside.me

Close