7 κόλπα για τα ρούχα σας που θα ευχόσασταν να ξέρατε νωρίτερα

Έχετε λερώσει ποτέ ένα από τα αγαπημένα σας μπλουζάκια και εκεί την ώρα σκεφτόσασταν οτι δεν πρόκειται να το ξαναφορέσετε ποτέ ξανά; Αυτό έχει συμβεί στους περισσότερους από εμάς, αλλά δεν αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα. Υπάρχουν κάποια κολπάκια για τα ρούχα σας που αν τα ακολουθήσετε δεν πρόκειται να πετάξετε ποτέ ξανά το αγαπημένο σας μπλουζάκι. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε!

  • Για να διορθώσετε ένα φερμουάρ

Αν έχετε κάποιο ρούχο που το φερμουάρ του κολλάει συχνά,μην βιαστείτε να σταματήσετε να το φοράτε και να το πετάξετε , καθώς είναι κάτι το οποίο διορθώνεται εύκολα! Μπορείτε να το διορθώσετε με δύο τρόπους: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε μια κηρομπογιά  ή βαζελίνη. Εφαρμόστε την κηρομπογιά ή την βαζελίνη στο φερμουάρ και φροντίστε να την εφαρμόσετε παντού. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε το φερμουάρ να πηγαίνει κανονικά και να μην κολλάει. Όταν η επίδραση από την κηρομπογιά εξασθενήσει, ξαναεφαρμόστε και θα επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα.

Δείτε ακόμη: Θέλετε τα ρούχα σας να μοσχοβολανε; Δειτε το απίστευτο κόλπο που θα τα κάνει να μυρίζουν για μέρες!

  • Χρησιμοποιήστε ένα ξυράφι για να αφαιρέσετε μικρές μπάλες μαλλιού από ένα πουλόβερ

Το χειμώνα φοράμε συνέχεια μάλλινα ρούχα και όσο πιο πολύ τα φοράμε τόσο περισσότερο δημιουργούνται μικρές μπαλίτσες από μαλλί, και αυτό είναι φυσιολογικό. Αν το αγαπημένο σας πουλόβερ έχει γεμίσει”μικρές μπαλίτσες” και εσείς σκέφτεστε να το πετάξετε δεν έχετε παρά να πάρετε ένα ξυράφι για να τις απομακρύνετε.Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ξυρίσετε το πουλόβερ ή την ζακέτα σας. Με αυτό τον τρόπο θα απαλλαγείτε από αυτές τις ενοχλητικά ”μπάλες” και θα κάνετε ετο πουλόβερ σας να φαίνεται πάλι σαν καινούργιο.

Δείτε ακόμη: Τι να προσέχετε με τη ναφθαλίνη όταν «κατεβάσετε» τα χειμωνιάτικα ρούχα

Δεν χρειάζεστε πλέον να πετάξετε το αγαπημένο σας φόρεμα που κολλάει το φερμουάρ του. Απλά χρησιμοποιείστε κηρομπογιά ή βαζελίνη και κάντε το φερμουάρ σας καινούργιο!

  • Αφαιρέστε λεκέδες ιδρώτα με λεμόνι

Έχετε παρατηρήσει και εσείς πόσο δύσκολο είναι να αφαιρέσετε τους λεκέδες ιδρώτα από τα ρούχα σας; Μην ανησυχείτε σας έχουμε την λύση για να πείτε αντίο σε αυτούς τους ενοχλητικούς λεκέδες, δεν έχετε παρά να να ρίξετε στο λεκέ ένα μείγμα λεμονιού με νερό και στη συνέχεια να το πλύνετε.Θα δείτε οτι ο λεκές θα έχει εξαφανιστεί.

  • Προστατέψτε το χρώμα των ρούχων σας χρησιμοποιώντας ξύδι

Όλοι γνωρίζουμε ότι όσο περισσότερο φοράμε μερικά ρούχα, τόσο πιο πολύ χάνουν το χρώμα τους και μοιάζουν παλιά. Αυτό οφείλεται είτε στον ήλιο ή λόγω των πολλών πλύσεων. Αν δεν θέλετε να έχετε τέτοιου είδους πρόβλημα και θέλετε να φοράτε τα ρούχα σας όσο θέλετε, χωρίς να φαίνονται παλιά, τότε θα μπορούσατε απλά να χρησιμοποιήσετε λίγο ξύδι για να προστατεύσετε το χρώμα τους.Την πρώτη φορά που θα πλύνετε το ρούχο σας προσθέστε λίγο ξίδι στο νερό. Θα βοηθήσει τα χρώματα του ρούχου να παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  • Αφαιρέστε τους λεκέδες μακιγιάζ με αφρό ξυρίσματος

Ένα άλλο πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά κορίτσια είναι οι λεκέδες από το μακιγιάζ στο αγαπημένο τους φορέματα. Αυτό, φυσικά, είναι αναπόφευκτο δεδομένου ότι θα μπορούσε κάποια να αγγίξει κατά λάθος το πρόσωπό της και στην συνέχεια να ξεχαστεί και να πιάσει το φόρεμα της ή να ακουμπήσει μια άλλη φίλη της στον ώμο κάνοντας την και αυτή χάλια.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που δείχνουν ότι δεν είναι ασυνήθιστοι οι λεκέδες από το μακιγιάζ στα ρούχα.Ωστόσο αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι να ξέρουμε πως να τους καθαρίσουμε.Και ναι μπορείτε να τους καθαρίσετε απλά βάζοντας στο λεκέ αφρό ξυρίσματος και τρίβοντας το σημείο με αυτό. Στη συνέχεια, πλένετε με το ρούχο κανονικά! Ο λεκές θα εξαφανιστεί!

Δείτε ακόμη:Πώς να κρατήσετε ζωντανό το χρώμα στα ρούχα με φυσικό τρόπο

  • Πως να διορθώσετε ένα παπούτσι με μια τρύπα

Όλοι μας έχουμε τη συνήθεια να φοράμε συνέχεια τα αγαπημένα μας παπούτσια, αλλά  αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να δημιουργήσει να τους δημιουργήσει τρύπα. Δεν πειράζει μην αγχώνεστε και δεν θα χρειαστεί να τα πετάξετε. Μπορεί να μπαλώσετε την τρύπα του παπουτσιού σας με μπάλωμα ποδηλάτου. Εφαρμόστε κάποια κόλλα στην τρύπα και στη συνέχεια κολλήστε το μπάλωμα στην κορυφή και voila, το παπούτσι σας θα είναι σχεδόν σαν καινούργιο

 

 

Close