8 λαχανικά που μπορείτε να τα αγοράσετε μια φορά και να τα έχετε για πάντα

Υπάρχουν πολλά φυτά που φυτρώνουν οι ρίζες τους το συντομότερο όταν τα βάλετε στο νερό, και σύντομα ξεκινούν να σας δίνουν νέα φύλλα. Έχουμε βάλει μαζί σε έναν κατάλογο οκτώ από τα καλύτερα φυτά που μπορείτε να τα μεγαλώσετε από το σπίτι σας ξανά και ξανά. Έτσι, χωρίς να ξοδεύετε χρήματα, θα έχετε μια ατελείωτη προσφορά βιταμινών!

Φρέσκα κρεμμύδια

lachanika-pou-megalonoun-mona-tous1_photo credit: blogspot.com

Αν βάλετε φρέσκα κρεμμύδια σε ένα ποτήρι με νερό αυτά θα αρχίσουν να μεγαλώνουν. Απλά μην ξεχνάτε να τα βάλετε σε σημείο με καλό φωτισμό.

Δείτε ακόμη: Οι κίνδυνοι των στρυχνοειδών: Πως τα λάθος φρούτα και λαχανικά μπορούν να προκαλέσουν χειρότερο πόνο;

Σκόρδο

lachanika-pou-megalonoun-mona-tous2_photo credit: blogspot

Το σκόρδο μπορεί εύκολα να φυτρώσει ρίζες και αναπτυχθεί εντυπωσιακά αν μείνει στο νερό. Οι βλαστοί του έχουν μια πολύ λεπτή γεύση, και αποτελούν μια λεπτή προσθήκη σε σάλτσες ή σαλάτα.

 Bok choy  (κινέζικο λάχανο)

lachanika-pou-megalonoun-mona-tous3_photo credit: unmotivating

Βυθίστε τις ρίζες αυτού του φυτού σε νερό και αφήστε το σε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο. Αφήστε το εκεί για περίπου 1-2 εβδομάδες, και μετά μπορείτε να το τοποθετήσετε σε μια γλάστρα. Στη συνέχεια, θα αναπτυχθείσε ένα πλήρους μεγέθους λάχανο.

Δείτε ακόμη: Τα 15 φρούτα & λαχανικά με τα λιγότερα φυτοφάρμακα

Καρότα

lachanika-pou-megalonoun-mona-tous4_photo credit: blogspot

Εάν κόψετε το πάνω μέρος από ένα καρότο και το αφήσετε στο νερό, θα αρχίσει να φυτρώνει και να μεγαλώνει και πάλι.

Υπάρχουν πολλά φυτά που φυτρώνουν οι ρίζες τους το συντομότερο όταν τα βάλετε στο νερό, και σύντομα ξεκινούν να σας δίνουν νέα φύλλα.

Βασιλικός

lachanika-pou-megalonoun-mona-tous5_photo credit: blogspot

Όταν φτάσουν περίπου 3-4 εκατοστά σε μήκος, τοποθετήστε τα μικρά βλαστάρια του βασιλικού σε ένα ποτήρι νερό και το αφήστε τα απ ‘ευθείας στον ήλιο. Μόλις αυτά αυξηθούν περίπου δύο φορές το μέγεθος τους, αναφυτεύστε τα στον κήπο. Σύντομα θα έχετε μια υγιές, πλήρως ανεπτυγμένο φυτό.

Σέλινο

lachanika-pou-megalonoun-mona-tous6_

Κόψτε τη βάση από το κομμάτι σέλινου και τοποθετήστε το σε ποτήρι ή φλιτζάνι με ζεστό νερό. Αφήστε το στον ήλιο. Τα φύλλα θα αρχίσουν να αυξάνονται στο κέντρο, μόλις συμβεί αυτό μπορείτε να το αναφύτευση στο έδαφος.

Δείτε ακόμη: Αυτά είναι τα 12 πιο βρώμικα φρούτα και λαχανικά!

Μαρούλι

lachanika-pou-megalonoun-mona-tous7_photo credit: blogspot

Αυτό το μαρούλι θα αρχίσει να μεγαλώνει και πάλι, αν βυθιστεί στο νερό τουλάχιστον το μισό από αυτό και το αφήσετε για λίγες μέρες. Νέα φύλλα θα αρχίσουν να μεγαλώνουν αμέσως, και τότε μπορείτε να τα αναφύτευσετε στο έδαφος.

Κόλιανδρος

lachanika-pou-megalonoun-mona-tous8_photo credit: wonderhowto

Ο κορίανδρος είναι ένα άλλο φυτό που αρχίζει να μεγαλώνειι έξοχα αφού βυθιστεί στο νερό. Για άλλη μια φορά, η αναφύτευση μπορεί να γίνει μετά από μερικές ημέρες, προκειμένου να μπορείτε να απολαύσετε αυτό το υπέροχο άρωμα!

Πηγή: brightside.me
Close