9 Εναλλακτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσεις τη λακ μαλλιών

‘Ολες έχουμε τουλάχιστον ένα μπουκάλι λακ στο σπίτι μας. Τη λακ τη χρησιμοποιείς συνήθως για να ψεκάζεις τα μαλλιά σου για να μένει στη θέση του το καινούριο σου χτένισμα, ή για να δώσεις όγκο. Εκτός όμως απο αναγκαίο προιόν περιποίησης μαλλιών, η λακ έχει και άλλες ενδιαφέρουσες χρήσεις.

Το ediva.gr σου βρήκε μερικές απο αυτές τις εναλλακτικές χρήσης της λακ για να δοκιμάσεις.
Αυτές οι ιδέες αφορούν λακ με βάση το νερό, οπότε σιγουρέψου οτι η δική σου είναι τέτοια πριν δοκιμάσεις κάτι απο τα παρακάτω!
1. Καθαρές κουρτίνες
Ο καθαρισμός των κουρτινών είναι κουραστική υπόθεση. Ακόμα πιο δύσκολο το κάνει το οτι λερώνονται πολύ εύκολα. Για να μείνουν καθαρές λοιπόν οι φρεσκοπλυμένες κουρτίνες σου, ψέκασε μερικές στρώσεις λακ , αφήνοντας πάντα τη μια να στεγνώσει πριν ψεκάσεις τη δεύτερη.
 
2. Γυαλιστερά παπούτσια
Μπορείς να ψεκάσεις λίγη λακ στα δερμάτινα παπούτσια σου για να παραμείνουν γυαλιστερά και καθαρά για πολύ καιρό!
3. Σπίτι χωρίς μύγες
Σε κανέναν δεν αρέσουν οι μύγες , ειδικά όταν πετάνε μέσα στο σπίτι! Οπλίσου με τη λακ σου, μόλις δεις μύγα ψέκασε και θα την ξεφορτωθείς μια και καλή!
4. Διατήρηση παιδικών ζωγραφιών
Το ανηψάκι/βαπτιστικό κτλ σας λατρεύει να ζωγραφίζει και σας χαρίζει συνέχεια ζωγραφιές. Αν τις ψεκάσετε με λακ διατηρούνται τα χρώματα καλύτερα και οι ζωγραφιές με κιμωλίες θα σας κρατήσουν πολύ περισσότερο.
 
5. Διατήρηση συνταγών σε κάρτες
Σπάνια πλέον γράφεις συνταγές σε χαρτί και κάρτες,  αλλά αν έχεις μερικές απο παλιά που θέλεις να κρατήσεις ασφαλείς απο τις σάλτσες και τα υλικά του μαγειρέματος, ψέκασε τις με λακ και θα κρατήσουν για χρόνια ακόμη.
6. Καθαρισμός λεκέδων
Λεκέδες απο μελάνι και απο κραγιόν είναι δύσκολοι. Η λακ όμως θα σε σώσει και πάλι! Ψέκασε λίγη πάνω στον λεκέ και σκούπισε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας μέχρι να εξαφανιστεί.
7. Καλσόν
 

Σκίστηκε το καλσόν σου και δεν έχεις άλλο. Ούτε έχεις διάφανη όζα. Τι κάνεις; Ψεκάζεις με λακ για να σταματήσει το άνοιγμα. Επίσης, μπορείς να ψεκάσεις το καλσόν με λακ απο την αρχή για να αποφύγεις τέτοια σκισήματα.

8. Διατήρηση κομμένων λουλουδιών
Ψέκασε τα φρεσκοκομμένα λουλούδια σου με λίγη λακ απο κάτω απο τα πέταλα για να κρατήσουν για περισσότερες μέρες και να ομορφαίνουν το σπίτι σου.
 
9. Καταπράσινη Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα ή στεφάνι
Αυτό το τιπ να το θυμάσαι για τα Χριστούγεννα. Οι γιρλάντες και τα στεφάνια που βάζουμε σχεδόν όλοι για το στόλισμα στις γιορτές πολλές φορές είναι κανονική πρασινάδα, όχι πλαστικό. Αυτές όμως συνήθως δεν κρατάνε ούτε μέχρι τη μέρα των Χριστουγέννων. Αν λοιπόν βάλετε φρέσκια πρασινάδα στο στόλισμα του σπιτιού σας, ψεκάστε την με λίγη λακ ωστε να διατηρηθεί φρέσκια και καταπράσινη για όλες τις γιορτές.

Close