έξυπνα_κόλπα_για_άνετα_παπούτσια_

9 έξυπνα κόλπα για να κάνετε τα παπούτσια σας πιο άνετα από ποτέ. Ακόμη και τα πιο άβολα παπούτσια, θα γίνουν άνετα με αυτά τα κόλπα.

Έχει τύχει σε όλους μας. Βλέπουμε ένα όμορφο ζευγάρι παπούτσια στη βιτρίνα και τα αγοράζουμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Όμως μετά την πρώτη εφαρμογή τους διαπιστώνουμε ότι μπορεί να είναι πολύ όμορφα αλλά δεν είναι και το ίδιο άνετα.

Έτσι καταλήγουν να μας χτυπάνε ή να πονούν οι πατούσες μας μετά από λίγη ώρα περπατήματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως είτε φοράμε τα συγκεκριμένα παπούτσια όταν ξέρουμε ότι δε θα χρειαστεί να περπατήσουμε ή να χορέψουμε, είτε δεν τα ξαναφοράμε.

Δείτε ακόμα 7 έξυπνα κόλπα ομορφιάς που χρησιμοποιούν οι βασιλικές οικογένειες

Όμως αν δεν μπορούμε να απολαύσουμε τα παπούτσια μας κάτω από όσες συνθήκες μας αρέσουν, τσάμπα τα αγοράσαμε. Γι’ αυτό στο παρακάτω άρθρο θα σας δείξουν 9 έξυπνα κόλπα που θα κάνουν ακόμη και τα πιο άβολα παπούτσια σας να γίνουν πιο άνετα από ποτέ. Διαβάστε παρακάτω:

Τοποθετηστέ χανζαπλάστ στο πίσω μέρος των παπουτσιών.

Τα παπούτσια πολλές φορές μας χτυπάνε στο πίσω μέρος του ποδιού. Αυτό γίνεται διότι το παπούτσι είναι κάπως τραχύ στο συγκεκριμένο σημείο και όταν τρίβεται με το πόδι μας προκαλεί πληγές. Αυτό ξεπερνιέται τις περισσότερες φορές φορώντας συχνά τα συγκεκριμένα παπούτσια, έτσι ώστε να “ανοίξουν”.

Μέχρι τότε όμως δεν μπορείτε να πονάτε και να υποφέρετε. Εφαρμόστε λοιπόν στο πίσω μέρος του παπουτσιού ένα χανζαπλάστ που όλοι έχουμε για τις πληγές. Υπάρχουν επίσης και έξυπνα κόλπα με το ντεπόν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην καθημερινότητα.

Οι περισσότεροι κάνουν το λάθος να τοποθετούν το χανζαπλάστ στο πόδι τους και φυσικά μετά από ένα διάστημα αυτό ξεκολλάει. Στην προκειμένη θα μπορείτε να φοράτε τα παπούτσια σας άνετα, μέχρι να προσαρμοστούν τα πόδια σας.

έξυπνα_κόλπα_για_άνετα_παπούτσια_

Οι σερβιέτες θα απορροφήσουν την άσχημη μυρωδιά στα παπούτσια.

Οι σερβιέτες έχουν πολλές περισσότερες λειτουργίες από ό, τι έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε. Για παράδειγμα, μπορούν εύκολα να απορροφήσουν τον ιδρώτα και τις μυρωδιές από τα παπούτσια σας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε.

Μπορείτε να τοποθετήσετε μία σερβιέτα ακριβώς στην εσωτερική σόλα και θα απορροφήσει την υγρασία καθώς φοράτε τα παπούτσια. Όσο λιγότερος ιδρώτας υπάρχει, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να εμφανιστεί μια δυσάρεστη μυρωδιά.

Επιπλέον, οι σερβιέτες μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στα παπούτσια ακόμη κι αν το συγκεκριμένο ζευγάρι το έχετε φορέσει πολλές φορές. Με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγείτε από τυχόν δυσάρεστες μυρωδιές, τις οποίες έχουν “υιοθετήσει” τα παπούτσια σας, ύστερα από έντονη χρήση.

έξυπνα_κόλπα_για_άνετα_παπούτσια_

Βάλτε χανζαπλάστ στα δάχτυλα των ποδιών σας.

Οι περισσότερες γυναίκες μισούν τις γόβες και όχι άδικα. Οι γόβες ασκούν πίεση στα δάχτυλα των ποδιών με αποτέλεσμα να μας πονάνε τα πόδια και να μας χτυπούν τα παπούτσια. Έτσι κάθε φορά που φοράμε γόβες είναι ένα σκέτο μαρτύριο και ανυπομονούμε να τις βγάλουμε.

Μπορείτε όμως να κάνετε τις γόβες σας πιο άνετες από ποτέ εφαρμόζοντας χανζαπλάστ στον δείκτη και στο μέσο δάχτυλο του ποδιού. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε την κούραση αλλά και τον πόνο και θα μπορείτε να φοράτε τις γόβες σας πιο συχνά και για περισσότερη ώρα.

έξυπνα_κόλπα_για_άνετα_παπούτσια_

Οι υφασμάτινες σαγιονάρες θα σας σώσουν από φουσκάλες.

Οι σαγιονάρες είναι ένας αναπόφευκτος τύπος υποδημάτων για το καλοκαίρι. Ωστόσο, έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα – οι ελαστικοί ιμάντες μπορούν να τριφτούν με το δέρμα γύρω από τα δάχτυλα των ποδιών. Εάν συμβεί  αυτό, μην βιαστείτε να βάλετε τις σαγιονάρες σας στη παπουτσοθήκη.

Μπορείτε να ξεχάσετε τις φουσκάλες και το αίσθημα πόνου ενώ τις φοράτε αν τυλίξετε τους ιμάντες με ύφασμα. Θα χρειαστείτε μαλακό ύφασμα, πιστόλι κόλλας, κόλλα και ψαλίδι. Εάν δεν θέλετε να το κάνετε μόνοι σας, μπορείτε αρχικά να επιλέξετε σαγιονάρες με υφασμάτινα λουριά όταν τα αγοράζετε.

Επίσης μπορείτε απλώς να ακολουθήσετε αυτές τις συστάσεις: μην βάζετε σαγιονάρες όταν είναι βρεγμένες γιατί αυτό προκαλεί γρήγορα την εμφάνιση τραυματισμών. Επίσης, μην τις φοράτε καθημερινά-φροντίστε να κάνετε ένα διάλειμμα τουλάχιστον 1 ημέρας.

έξυπνα_κόλπα_για_άνετα_παπούτσια_

Βάλτε προστατευτικά τακουνιών.

Δεν είναι ωραία εμπειρία όταν το ψηλό τακούνι σας κολλάει στο έδαφος, σε μονοπάτι με χαλίκια ή ανάμεσα σε σιδερένιες ράβδους. Ευτυχώς, σήμερα έχουμε μεθόδους για την προστασία της υγείας μας και των τακουνιών μας. Ένα ζευγάρι παπούτσια μπορούν να προστατευθούν από ειδικά προστατευτικά που είναι φτιαγμένα από πολυβινυλοχλωρίδιο.

Υπάρχουν στην αγορά σε διαφορετικά χρώματα, οπότε δεν θα είναι δύσκολο να επιλέξετε αυτά που σας ταιριάζουν περισσότερο. Τα προστατευτικά κατανέμουν το βάρος και σας επιτρέπουν να περπατάτε άνετα στο γρασίδι, τις πέτρες και άλλες επιφάνειες.

έξυπνα_κόλπα_για_άνετα_παπούτσια_

Οι γάντζοι θα εξοικονομήσουν χώρο.

Όσοι δεν έχουν πολλά παπούτσια, πιθανότατα δεν θα έχουν δυσκολίες στην αποθήκευσή τους. Αλλά αν έχετε πολλά ζευγάρια παπούτσια για κάθε εποχή, τότε η τοποθέτησή τους σε μια ντουλάπα ή ένα συρτάρι παπουτσιών μπορεί να γίνει αρκετά προβληματική. Τα συνηθισμένα άγκιστρα μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χώρο.

έξυπνα_κόλπα_για_άνετα_παπούτσια_

Το υγρό πιάτων θα καθαρίσει τα παπούτσια από φλις.

Το μαλακό φλις είναι μια υπέροχη επένδυση γιατί κάνει τα πόδια να αισθάνονται πολύ άνετα. Ωστόσο, αυτός ο τύπος υφάσματος αρχίζει να φαίνεται κακός όταν λερώνεται. Το υγρό πλυντηρίου πιάτων μπορεί να σας βοηθήσει να το επαναφέρετε στη ζωή.

Εάν το κανονικό νερό δεν μπορεί να αφαιρέσει έναν λεκέ, απλώστε μια σταγόνα υγρού πλυντηρίου πιάτων σε αυτό και τρίψτε με κυκλικές κινήσεις. Μετά από αυτό, σκουπίστε το υπόλοιπο προϊόν με ένα υγρό πανί, σκουπίστε το με μια στεγνή πετσέτα και αφήστε το να στεγνώσει μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και άλλες πηγές θερμότητας.

έξυπνα_κόλπα_για_άνετα_παπούτσια_

Η λακ θα κάνει τα παπούτσια σας να μην γλιστράνε.

Οι πάτοι ορισμένων παπουτσιών είναι ολισθηροί. Αυτό συμβαίνει όταν αγοράζουμε παπούτσια που είναι λίγο πολύ μεγάλα. Επιπλέον, πολλοί από εμάς έχουμε το ένα πόδι μεγαλύτερο από το άλλο, γι ‘αυτό το μικρότερο δεν αισθάνεται τόσο σταθερό στα παπούτσια.

Δείτε ακόμα Χρήσιμο τρικ: Μια blogger μας δείχνει πως έκανε ξανά ολόλευκα τα παπούτσια της!

Μπορείτε λοιπόν να εφαρμόσετε λίγη λακ στα παπούτσια. Με αυτόν τον τρόπο θα κολλήσει το πόδι στο παπούτσι και θα νιώθετε μεγαλύτερη σταθερότητα όταν περπατάτε.

έξυπνα_κόλπα_για_άνετα_παπούτσια_

Ένα ρολό εφημερίδας μπορεί να διευρύνει ένα μποτάκι.

Οι καινούριες  σας μπότες μπορεί να μην είναι σφιχτές μόνο στην περιοχή των δακτύλων ή στη φτέρνα, αλλά και στην περιοχή της κνήμης. Το καλό είναι ότι το μποτάκι μπορεί να τεντωθεί με τη βοήθεια μιας κανονικής εφημερίδας.

Για αυτό, θα χρειαστείτε πολλές εφημερίδες που μπορούν να διπλωθούν σε ένα παχύ ρολό. Θα πρέπει να είναι τόσο παχύ όσο το μποτάκι σας, έτσι ώστε το υλικό να τεντώνεται.

Τοποθετήστε το ρολό της εφημερίδας στις μπότες και αποθηκεύστε τες έτσι. Το ρολό μπορεί να διατηρηθεί στα υποδήματα μέχρι την πρώτη φθορά. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε ένα σπρέι για το τέντωμα του δέρματος.

έξυπνα_κόλπα_για_άνετα_παπούτσια_

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close