9 πανέξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το ταλκ στον κήπο σας

Σε όλους μας, μας αρέσει να έχουμε στο σπίτι μας αντικείμενα που έχουν πολλές χρήσεις! Εμείς, λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε ένα αντικείμενο που έχετε σίγουρα στο σπίτι σας και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με διάφορους τρόπους και αυτό δεν είναι άλλο από το ταλκ.

Είτε θέλετε να το χρησιμοποιήσετε στο μωρό σας ή για σας, σίγουρα έχετε αρκετό, που δεν ξέρετε τι να το κάνετε. Έτσι, μετά την ανακάλυψη όλων των τρόπων που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε όλο το σπίτι , αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε: θα μπορούσαμε άραγε να χρησιμοποιήσουμε και το ταλκ  στο κήπο μας ;

Ξέρετε τι; μπορούμε! και οι κήποι μας θα το λατρέψουν. Δείτε πως το ταλκ επωφελεί τα φυτά σας!

Αποφύγετε τα μυρμήγκια. . .

Συμφωνούμε οτι, τα μυρμήγκια δεν είναι το χειρότερο παράσιτο που μπορείτε να βρείτε στον κήπο σας, αλλά κάθε κηπουρός ξέρει οτι το πιο πιθανό κατά την ενασχόληση με τον κήπο είναι αυτά τα μικρά έντομα να βρουν το δρόμο μέσα στο σπίτι σας.

Ευτυχώς, το ταλκ μπορεί να βοηθήσει! Απλά ρίξτε μερική ποσότητα γύρω από τις πόρτες και άλλα σημεία της εισόδου. Τα μυρμήγκια μισούν το ταλκ, και θα εκτρέψουν την πορεία τους -κατευθυνόμενα μακριά από το σπίτι σας!

Δείτε ακόμη: Παιχνίδια στον κήπο-ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΚΑΙ μελίγκρες!

. . . οι μελίγκρες θα απομακρυνθούν και αυτές από τα φυτά σας! Επίσης είναι γνωστές ως ψείρες φυτών, ή αφίδες.. Μερικά είδη μυρμηγκιών προστατεύουν και τρέφονται από αυτές τις αφίδες και το γάλα που παράγουν και μεταφέρουν τα αυγά από φυτό σε φυτό. (κάπως ανατριχιαστικό, έτσι δεν είναι;)

Έτσι, εάν θέλετε να απομακρύνετε τις αφίδες; Κρατήστε μακρυά τα μυρμήγκια βάζοντας, απλά  λίγο ταλκ γύρω από τις γλάστρες του κήπου, όπου τα έχετε παρατηρήσει.

Εξαφανίστε τα σκαθάρια.

9 πανέξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το ταλκ στον κήπο σας

Και τα σκαθάρια μισούν το ταλκ. Βάλτε ταλκ στο κήπο σας και απομακρύνετε τα αποτελεσματικά!

Πως να το κάνετε; Απλά ρίξτε λίγο ταλκ πάνω στα φύλλα, και επαναλάβετε μετά από κάθε βροχή, μέχρι τα σκαθάρια να απομακρυνθούν. Η νέα γεύση θα αποτρέψει τα έντομα από τη λήψη του συνηθισμένου γεύματος τους, και ο κήπο σας, θα σας ευχαριστεί..

Είτε θέλετε να το χρησιμοποιήσετε στο μωρό σας ή για σας, σίγουρα έχετε αρκετό, που δεν ξέρετε τι να το κάνετε.

Αποθαρρύνει τα κουνέλια.

Δεν είναι μόνο τα έντομα, που μας κάνουν να ανησυχούμε για τα φυτά μας. Είναι και οι γούνινοι φίλοι μας τα κουνέλια, τα οποία λατρεύουν τα φυτά.

Το ταλκ μπορεί να τα αποθαρρύνει την κατανάλωση των νέων φυτών και σπόρων. Απλά ρίξτε λίγο ταλκ πάνω στα φυτά σας και τα κουνέλια δεν πρόκειται να τα ξαναπλησιάσουν!

Δείτε ακόμη: Έχεις κήπο;Δες πως μπορείς να φτιάξεις μόνος σου πανεύκολα μια λιμνούλα! DIY

. . . αποτρέπει τους ”κλέφτες” κατά τη διάρκεια της νύχτας

Φυσικά, και άλλα θηλαστικά κλέφτες μπορούν να γλιστρήσουν στο οικόπεδο σας και στο φυτώριο σας, και ο ουρανίσκος τους δεν είναι τόσο επιλεκτικός όπως των κουνελιών. Μπορεί εύκολα ένα οποιοδήποτε θηλαστικό να μπει στον κήπο σας και να σας τα κάνει όλα χάλια!

Όμως το ταλκ θα τα αποτρέψει από το να έρθουν στον κήπο σας. Επειδή αυτά μισούν την αίσθηση του ταλκ στα πόδια τους! Φτιάξτε ένα ”μικρό τοίχο” με ταλκ γύρω από τους κήπους σας, και αυτά τα πλάσματα θα μείνουν μακριά από το κήπο σας!

Κάνει τα γάντια σας μαλακά

9 πανέξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το ταλκ στον κήπο σας

Τα φρούτα, τα λουλούδια και τα λαχανικά δεν είναι τα μόνα πράγματα που θα επωφεληθούν από την προσθήκη ταλκ στην ρουτίνα της κηπουρικής σας. Τα χέρια σας θα σας ευχαριστούν εξίσου ! Πάντα παρατηρήστε πώς στο τέλος της ημέρας της κηπουρικής, οτι τα γάντια σας είναι δύσκολο να βγουν  ή / και αφήνουν τα χέρια σας στεγνά και κόκκινα; Το ταλκ θα σας βοηθήσει!!!

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρίξετε μερικό ταλκ μέσα στα γάντια πριν τα τοποθετήσετε και πάτε στη δουλειά. Αυτά θα βγαίνουν πολύ πιο εύκολα στο τέλος της ημέρας, και θα αφήσουν το δέρμα σας απαλό σαν μωρού..

Δείτε ακόμη: Σπασμένες γλάστρες μεταμορφώνονται σε μικρούς κήπους!

. . . κάντε τα εργαλεία σας λιγότερο τραχιά.

Ένας άλλος τρόπος για να προστατεύετε τα χέρια σας ενώ εργάζεστε, είναι να μην αφήσετε τα  φτυάρια, τα ψαλίδια να σας κάνουν φουσκάλες ! Βάλτε τους μια επίστρωση πούδρας και προστατεύστε τα χέρια σας από την τραχύτητα τους, αυτό θα προσθέσει κάποια ήπια τριβή αποτρέποντας την ολίσθηση.

Ρίξτε ταλκ στα υποδήματα σας

Στο τέλος της ημέρας, όλοι γνωρίζουμε δύο πράγματα: 1) οτι το ταλκ ένα φρέσκο, όμορφο, διακριτικό άρωμα και 2) μία από τις μόνο δυσάρεστες πτυχές της κηπουρικής είναι η μυρωδιά που προσκολλάται σε σας και τα εργαλεία σας αργότερα. Δείτε τι να κάνετε;

Ρίξτε στις μπότες, τα πάνινα παπούτσια σας ή / και άλλα υποδήματα κηπουρικής λίγο ταλκ . Απλά προσθέστε λίγο μέσα στα παπούτσια προκειμένου να απορροφήσει την υγρασία και να προλάβει τόσο βρωμιά όσο και την μούχλα.

Ταλκ στους βολβούς
9 πανέξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το ταλκ στον κήπο σας

 

Μπορείτε να φροντίσετε τους σπόρους όπως και τα μικρά μωρά. Αν έχετε σπόρους μέσα στο σπίτι πριν πάτε να τους φυτέψετε έξω δώστε τους ένα προβάδισμα βάζοντας τους πάνω ταλκ .Τοποθετήσετε τους βολβούς σε μια μεγάλη αεροστεγή σακούλα, 5 ή 6 την κάθε φορά. Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ταλκ, και στη συνέχεια ανακινείστε καλά την σακούλα. Φυτέψτε τους, και απολαύστε τους βολβούς, καθώς οι ρίζες τους δεν θα σαπίσουν ή δεν θα φαγωθούν από τα ποντίκια!

Γνωρίζατε όλα αυτά τα μυστικά του ταλκ για την κηπουρική; Απολαύστε τα οφέλη του ταλκ και χαρείτε τον κήπο σας!

9 πανέξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το ταλκ στον κήπο σας

Πηγή: tiphero.com
Close