Με αυτές τις 7 φυσικές σπιτικές συνταγές θα απαλλαγείτε από τα ζιζάνια στο κήπο σας μια για πάντα!

Αν είχατε ποτέ πρόβλημα με τα ζιζάνια στην αυλή ή στον κήπο σας, πιθανότατα να έχετε δοκιμάσει κάποιο ειδικό ζιζανιοκτόνο. Μια μελέτη του 2016 αποκάλυψε ότι, από το 1974, οι Αμερικανοί είχαν ψεκάσει πάνω από 1,8 εκατομμύρια τόνους γλυφωσφορικού, το βασικό συστατικό σε πολλά χημικά ζιζανιοκτόνα του εμπορίου.

Αυτό έχει δημιουργήσει μια νέα γενιά ζιζανίων ανθεκτικών στα ζιζανιοκτόνα που δεν ανταποκρίνεται πάντα στις χημικές ουσίες, πράγμα που σημαίνει ότι όλο και περισσότερα χημικά προστίθενται στα ζιζανιοκτόνα, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο.

Με αυτές τις 7 φυσικές σπιτικές συνταγές θα απαλλαγείτε από τα ζιζάνια στο κήπο σας μια για πάντα!

Σε μια προσπάθεια να σπάσει αυτός ο κύκλος, πολλοί άνθρωποι γυρίζουν σε φυσικές μεθόδους και  για τον έλεγχο των ζιζανίων. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις, χρησιμοποιώντας συστατικά που πιθανόν να έχετε ήδη στο σπίτι σας.

Κάντε τα να ασφυκτιούν

Μπορείτε να αποφύγετε την ανάπτυξη των ζιζανίων στον κήπο σας. Τοποθετήστε μουσαμά, παλιά κομμάτια χαλιών ή μια παλιά κουρτίνα μπάνιου ανάμεσα στις σειρές φύτευσης και καλύψτε τα με οργανικό λίπασμα.

Δείτε ακόμη: Παίρνει έναν σωλήνα και ξεκινάει να τον βάφει. Δείτε τον λόγο και θα σας πέσει το σαγόνι!

Αν δεν έχετε τίποτα από αυτά που προαναφέρθηκαν δοκιμάστε την εφημερίδα ! Τοποθετήστε την εφημερίδα σε στρώματα των 10 φύλλων, βγάλτε τα και καλύψτε με λίγο οργανικό λίπασμα. Αυτό θα πνίξει τα ζιζάνια και καθώς θα τα κρατήσει μακρυά από το απαραίτητο ηλιακό φως.

Διώξτε τα

Μια παλιομοδίτικη λύση που ποτέ δεν φεύγει από τη μόδα, είναι να τραβήξετε τα ζιζάνια από το έδαφος με το χέρι . Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι από ανοξείδωτο χάλυβα ή ένα φορητό φτυάρι για να σκάψετε τα ζιζάνια  και φροντίστε να φοράτε γάντια όταν τα τραβάτε έξω για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμό.

Δείτε ακόμη: Κόβει στεφάνια χούλα χουπ σε κομματάκια και αυτό που φτιάχνει θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Βράστε λίγο νερό

Με αυτές τις 7 φυσικές σπιτικές συνταγές θα απαλλαγείτε από τα ζιζάνια στο κήπο σας μια για πάντα!

Τα ζιζάνια, όπως και τα άλλα φυτά, μπορούν να πεθάνουν από την υπερθέρμανση. Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε τον βραστήρα, απλά μεταφέρετε το υπόλοιπο βρασμένο νερό έξω και χύστε το στα ανεπιθύμητα ζιζάνια στον κήπο σας. Αυτό θα κάψει τα φύλλα και τα κοτσάνια.

Αυτό έχει δημιουργήσει μια νέα γενιά ζιζανίων ανθεκτικών στα ζιζανιοκτόνα που δεν ανταποκρίνεται πάντα στις χημικές ουσίες, πράγμα που σημαίνει ότι όλο και περισσότερα χημικά προστίθενται στα ζιζανιοκτόνα

Δοκιμάστε Ξύδι

Το κοινό ξύδι με περιεκτικότητα 5% περιέχει οξικό οξύ, το οποίο μπορεί να καταστρέψει τα νεαρά φυτά με τις μη καλά ώριμες ρίζες. Το USDA υποδεικνύει ότι το ξύδι σε περιεκτικότητα 20%  είναι πιο αποτελεσματικό, αλλά μπορεί επίσης να είναι πιο επιβλαβές για το έδαφος. Οπότε καλό θα ήταν να αρχίζατε με ένα ξύδι με περιεκτικότητα 5%. Δοκιμάστε να ρίξετε ξύδι ακριβώς στο μεσαίο τμήμα κάθε φυτού, και άλλα λίγο ακριβώς στη βάση τους. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλύτερα στις πιο ξηρές μέρες.

Δείτε ακόμη: 1 κουταλιά από αυτό το μπαχαρικό στα φυτά σας και σώστε τα από …ενοχλητικούς επισκέπτες!

Πάρτε Αλάτι

Με αυτές τις 7 φυσικές σπιτικές συνταγές θα απαλλαγείτε από τα ζιζάνια στο κήπο σας μια για πάντα!

Το αλάτι είναι τόσο αποτελεσματικό που η αρχαία λαογραφία δείχνει ότι κάποτε χρησιμοποιήθηκε για να καταστρέψει τα εδάφη των κατακτημένων εδαφών. Μπορείτε να εξαλείψετε τα ζιζάνια αναμειγνύοντας 1 φλιτζάνι αλάτι με 2 φλιτζάνια βραστό νερό. Έτσι δεν θα καταστρέψετε το χώμα. Ψεκάστε το μείγμα απευθείας στα ανεπιθύμητα φυτά, προσέχοντας να μην εμποτίσετε με αυτό το χώμα.

Προσθέστε σαπούνι πιάτων

Με αυτές τις 7 φυσικές σπιτικές συνταγές θα απαλλαγείτε από τα ζιζάνια στο κήπο σας μια για πάντα!

Το έλαιο στο υγρό πιάτων προσκολλάται και σπάει τις επιφάνειες των φυτών, όπως είναι το γαϊδουράγκαθο και άλλα. Βεβαιωθείτε ότι προσθέτετε μερικές σταγόνες υγρού σαπουνιού στις σπιτικές σας λύσεις θανάτωσης ζιζανίων για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα.

Προκειμένου να απαλλαγείτε από αυτά οριστικά:

Μόλις τα ζιζάνια σας έχουν εξαλειφθεί, βεβαιωθείτε ότι δεν θα επιστρέψουν με υλικά που μπορείτε να βρείτε ακριβώς στην κουζίνα σας. Βάλτε μαγειρική σόδα στο πίσω μέρος του ψυγείου σας και πασπαλίστε με αυτή τις  ρωγμές στο διάδρομο σας, μέχρι έξω στην αυλή σας. Το προστιθέμενο νάτριο θα κρατήσει αυτά τα περιβάλλοντα, αφιλόξενα σε μελλοντικά φυτά. Μπορείτε επίσης να πασπαλίζετε με καλαμποκάλευρο με γλουτένη γύρω από τα ήδη εγκατεστημένα φυτά στον κήπο σας προκειμένου να κρατήσετε τους ανεπιθύμητους σπόρους από το να βλαστήσουν..

Όταν πρόκειται για τον έλεγχο των ζιζανίων, υπάρχουν αρκετές απλές, σπιτικές εναλλακτικές λύσεις αντί των χημικών ουσιών του εμπορίου. Προτεραιότητα σας πρέπει να είναι η προστασία του εδάφους. Δοκιμάστε τις λύσεις σας πρώτα σε μικρότερες περιοχές του κήπου ή του γκαζόν σας πριν δοκιμάσετε κάτι που θα μπορούσε να βλάψει τα χόρτα και τα φυτά σας.

 

Close