Βάζεί βερνίκι νυχιών σε ένα σπίρτο...Θα σας ενθουσιάσει!

Αν σας αρέσει πολύ να βάφετε να νύχια σας, σίγουρα θα έχετε μαζέψει με τα χρόνια  αρκετά βερνίκια τα οποία με το καιρό παλιώνουν. Επίσης, ανάλογα με το καιρό και την διάθεση θέλετε να αλλάζετε τα χρώματα και κάποια είτε τα αφήνετε πίσω ή τα ανταλλάσετε με καινούργιες αποχρώσεις που βλέπετε να είναι στη μόδα και σας αρέσουν. Αλλά; κάθε φορά σκέφτεστε τι θα κάνετε τα τόσα παλιά βερνίκια; Πλέον υπάρχει τρόπος να αξιοποίησετε και τα παλιά σας βερνίκια και σίγουρα αυτά που μπορείτε να κάνετε με αυτά ούτε καν τα φαντάζεστε.

  • Κάντε αδιάβροχα τα σπίρτα

metamorfoste-to-spiti-me-mano1_

Πιθανότατα ποτέ δεν θα πιστεύατε οτι το βερνίκι νυχιών και το κάμπινγκ οτι πάνε μαζί, έτσι δεν είναι;Τα σπίρτα δεν λειτουργούν αν βραχούν, έτσι αν βάλετε στην κεφαλή τους λίγο βερνίκι είναι πολύ καλή ιδέα, αν το σπίρτο σας μπορεί να βραχεί. Το βερνίκι μπορεί θα απλωθεί στην επιφάνεια του σπίρτου, και θα επιτρέψει στο σπίρτο να ανάψει. Το βερνίκι νυχιών θα καεί επίσης και αυτό αρκετά.

Δείτε ακόμη: 16 αρχαία κόλπα που είναι χρήσιμα ακόμη και σήμερα

  • Σφίξτε μια βίδα με το βερνίκι

metamorfoste-to-spiti-me-mano2_

Αν μια βίδα είναι χαλαρή μπορεί να κολλήσει στη θέση της με ένα βερνίκι νυχιών. Η βίδα πλέον δεν πρόκειται να χαλαρώσει πάλι εύκολα. Και αν χρησιμοποιήσετε διάφανο βερνίκι δεν θα φαίνετε και τι έχετε κάνει! Οπότε και το πρόβλημα σας θα λυθεί και δεν θα φαίνεται τίποτα άσχημο.

  • Βάλτε βερνίκι στα κοσμήματα σας για να μην σας σκουριάσουν

metamorfoste-to-spiti-me-mano3_

Όλες αγαπάμε τα κοσμήματα και σίγουρα έχουμε αγιράσει φθηνά κοσμήματα. Τα φθηνά κοσμήματα όμως μαυρίζουν.. Για αυτό αν δεν θέλετε να αποχωριστείτε το παλιό σας αγαπημένο κόσμημα και να αποφύγετε το σκούριασμα του δεν έχετε παρά να το περάσετε με ένα διάφανο βερνίκι. Αυτό θα το βοηθήσει να διατηρηθεί αλλά και να κρατηθεί γυαλιστερό.

Δείτε ακόμη: Ανακατεύει βερνίκι νυχιών και νερό;Τι θα κάνει;Πανέξυπνο!!!!

  •      Το βερνίκι μπορεί να διορθώσει ένα ξεφτισμένο κορδόνι             

metamorfoste-to-spiti-me-mano4_

Όπως σε μια βελόνα μια ξεφτισμένη κλωστή μπορεί να είναι εφιάλτης για εμάς έτσι και ένα ξεφτισμένο κορδόνι δεν μπορεί να περάσει με ευκολία μέσα από τις τρύπες του παπουτσιού. Για να μην ξαναέχετε τέτοιο πρόβλημα, περάστε την άκρη του κορδονιού μέσα από ένα διάφανο βερνίκι και αφήστε το να στεγνώσει. Το κορδόνι σας θα γίνει σαν καινούργιο.

  •   Οργανώστε τα κλειδιά σας               

metamorfoste-to-spiti-me-mano5_

Αν μοιάζουν όλα τα κλειδιά που έχετε πάνω στο μπρελόκ σας μεταξύ τους δεν έχετε παρά να βάψετε με διαφορετικά χρώματα βερνικιών την κεφαλή τους προκειμένου να μπορείτε να τα ξεχωρίζετε και αν μην έχετε κανένα θέμα. Πλέον δεν θα ψάχνετε τα κλειδιά σας για ώρες αλλά θα γνωρίζετε όταν βλέπετε το κάθε χρώμα ποιο κλειδί πάει που…

  •   Το βερνίκι μπορεί να σας βοηθήσει στο να περάσετε μια κλωστή                         

metamorfoste-to-spiti-me-mano6_

Όπως έχουμε αναφέρει, το να μπεί η κλωστή στη βελόνα μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο αν η άκρη του νήματος είναι φθαρμένη. Αν όμως περάσετε την άκρη της κλωστής μέσα στο βερνίκι το πρόβλημα σας θα λυθεί. Καθώς θα σκληρύνει η κλωστή και το ζωγραφισμένο τμήμα του νήματος, έτσι θα είναι ακόμη πιο εύκολο να περάσετε την κλωστή μέσα από το μάτι της βελόνας από ό, τι αν την βρέχατε.

  • Απομακρύνει τις γρατζουνιές και τα βαθουλώματα

metamorfoste-to-spiti-me-mano7_

Αν η γάστρα σας ή κάποιο άλλο σημείο έχει γρατζουνιές και μικρά βαθουλώματα μπορείτε να τα διορθώσετε με την σωστή απόχρωση βερνικιού νυχιών. Είναι κατάλληλο για μικρές ζημιές και όχι μεγάλες. Αλλά σίγουρα σας εγγυάτε οτι το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.

Πλέον υπάρχει τρόπος να αξιοποίησετε και τα παλιά σας βερνίκια και σίγουρα αυτά που μπορείτε να κάνετε με αυτά ούτε καν τα φαντάζεστε.

  • Τέλος πλέον στις μουτζούρες από το μελάνι

metamorfoste-to-spiti-me-mano8_

Το μελάνι στις ετικέτες μπορεί να ξεθωριάσει με την πάροδο του χρόνου, και όταν πρόκειται για πράγματα όταν οι πληροφορίες είναι σημαντικές (όπως τα φάρμακα),το βερνίκι νυχιών μπορεί να κρατήσει τις ετικέτες αυτές ευανάγνωστες.

Ένα διάφανο βερνίκι πάνω στην ετικέτα θα κρατήσει το μελάνι στη θέση του. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το κάνετε πριν από ταξίδια, όταν τα πράγματα είναι πιο πιθανό να χτυπηθούν με όλα τα άλλα τριγύρω.

Δείτε ακόμη: Φτιάξτε πανεύκολα ΒΕΡΝΙΚΙ ΝΥΧΙΩΝ από παλιές σκιές!

  • Διορθώστε με το βερνίκι φθαρσίματα στο καλσόν

metamorfoste-to-spiti-me-mano9_

Αν έχετε να πάτε ένα σημαντικό ραντεβού, τα μαγαζιά είναι κλειστά και μόλις είδατε οτι το καλσόν που θέλετε να βάλετε έχει μια μικρή φθορά.. δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε το παρακάτω κόλπο. Στο σημείο που πάει να φθαρεί δεν έχετε παρά να βάλετε λίγο διάφανο βερνίκι προκειμένου να σταματήσετ ετην εξάπλωση της φθοράς. Και θα είστε έτοιμες να φορέσετε το καλσόν χωρίς κανένα πρόβλημα.

  • Χρησιμοποιήστε το για να διακοσμήσετε διάφορα αντικείμενα

metamorfoste-to-spiti-me-mano10_

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βερνίκι εκτός από το να στολίσετε τα νύχια σας για να στολίσετε γλάστρες, βάζα, ποτήρια, κούπες ή οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε.

Πραγματικά αξίζει να χρησιμοποιήσετε ένα από τα παραπάνω κόλπα!

Δείτε και εδώ και αλλές χρήσεις που θα σας ενθουσιάσουν!

Πηγή: littlethings.com
Close