Διαδικτυακό φλέρτ_7_συμβουλές_για_να_μην_πέσετε_θύματα_απάτης_

Διαδικτυακό φλέρτ: 7 συμβουλές για να μην πέσετε θύμα απατεώνα. Το διαδικτυακό φλέρτ είναι καθημερινότητα, όμως κρύβει κινδύνους.

Μπορεί λίγα χρόνια πριν να βροντοφωνάξαμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με το flirting μέσω Facebook! Μίλησε μου από κοντά! όμως,  ανεξάρτητα από το τι πιστεύουμε το διαδικτυακό φλέρτ είναι πλέον καθημερινότητα. Οι άνθρωποι περνούν ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής τους, στα social media.

Κάνουν φιλίες και γνωριμίες από εκεί οπότε το φλέρτ είναι αναπόφευκτο να έρθει για μερικούς από αυτούς. Επίσης το να μιλήσεις σε κάποιον άγνωστο ή άγνωστη υπό την προστασία της οθόνης και την εύκολη επιλογή του block. είναι πολύ πιο βολικό από το να εκτεθείς σε κάποιο μπαράκι.

Δείτε ακόμα Τι να κάνετε αν πέσετε θύμα ληστείας

Οι άνθρωποι με αυτόν τον τρόπο, φλερτάρουν πιο εύκολα και κάνουν γνωριμίες χωρίς ντροπές. Μπορεί να υπάρχουν προβληματικές σε αυτού του είδους τις γνωριμίες όμως δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι πολλοί ντροπαλοί άνθρωποι έκαναν μία καλή αρχή μέσα από τα social media.

Παρόλα αυτά όπως αναφέραμε υπάρχουν κάποιες προβληματικές. Μία από αυτές τις προβληματικές είναι τα λεγόμενα ψεύτικα προφίλ. Άνθρωποι με πονηρούς σκοπούς φτιάχνουν ψεύτικα προφίλ με ελκυστικούς άντρες ή γυναίκες και σκοπό έχουν να εξαπατήσουν τον συνομιλητή τους.

Τέτοια προφίλ αποσκοπούν στις υποκλοπές χρημάτων, στις φάρσες, στο χακάρισμα των λογαριασμών ή σε ακραίες περιπτώσεις, οδηγούν σε παιδεραστία, βιασμ@ς, εμπόριο οργάνων και άλλα. Πως μπορείτε λοιπόν να ξέρετε ότι αυτός ή αυτή που σας έστειλε είναι όντως ο άνθρωπος που δηλώνει το προφίλ του; Διαβάστε παρακάτω: 

Ελέγξτε την ηλικία τους.

Κατά κανόνα, οι απατεώνες γνωριμιών στοχεύουν σε ηλικιωμένους. Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπεις έναν μεσήλικα άνδρα ή μια γυναίκα να ψάχνει έναν ηλικιωμένο σύντροφο. Αυτή η ηλικιακή ομάδα πιστεύεται ότι είναι όχι μόνο πιο πλούσια, αλλά και πιο ευάλωτη στην απάτη.

Εάν λάβετε ένα μήνυμα από ένα πολύ νεότερο άτομο, ετοιμαστείτε να σας ζητήσει χρήματα ή, σε χειρότερο σενάριο, ακόμη και να σας εκφοβίσει  για να του τα δώσετε.

Διαδικτυακό φλέρτ_7_συμβουλές_για_να_μην_πέσετε_θύματα_απάτης_

Προσοχή στις ξαφνικές διακηρύξεις αγάπης.

Μπορεί ο τρόπος να διαφέρει όμως οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ίδιες. Δεν θα εμπιστευόσουν ποτέ κάποιον που θα σου έλεγε ότι σε αγαπάει από το τρίτο ραντεβού. Έτσι δεν πρέπει να εμπιστευτείς και κάποιον που θα σου πει πόσο ερ@τευμένος είναι μαζί σου, ενώ μιλάτε μόλις μία εβδομάδα.

Τέτοιοι άνθρωποι στοχεύουν στο να σας εξαπατήσουν. Προσπαθούν να πλησιάζουν ευάλωτους ανθρώπους. Οι ευάλωτοι άνθρωποι ερ@τεύονται τον απατεώνα και όταν πια η κρίση τους έχει θολώσει ο απατεώνας ξεκινάει να τους εκμεταλλεύεται.

Διαδικτυακό φλέρτ_7_συμβουλές_για_να_μην_πέσετε_θύματα_απάτης_

Μην ενδώσετε στην έκκλησή τους για οικονομική βοήθεια.

Πολλές φορές οι απατεώνες χρησιμοποιούν τους ευαίσθητους ανθρώπους με σκοπό να κερδίσουν χρήματα. Για παράδειγμα όλα πηγαίνουν υπέροχα μεταξύ σας και λίγο πριν την πρώτη σας συνάντηση, κάτι τραγικό συμβαίνει στη ζωή τους και χρειάζονται την οικονομική σας βοήθεια. Μην ενδώσετε.

Υπάρχουν επίσης άλλα περίπλοκα κόλπα που χρησιμοποιούν οι απατεώνες. Για παράδειγμα, σας ζητούν να δημιουργήσετε έναν νέο τραπεζικό λογαριασμό για να μεταφέρετε χρήματα εκτός χώρας.

Διαδικτυακό φλέρτ_7_συμβουλές_για_να_μην_πέσετε_θύματα_απάτης_

Ελέγξτε την εικόνα προφίλ τους.

Οι απατεώνες κλέβουν φωτογραφίες από αθώους ανθρώπους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και ιστοσελίδες μοντέλων. Πολύ συχνά χρησιμοποιούν εικόνες υψηλής ποιότητας. Ευτυχώς, είναι εύκολο να ελέγξετε τη φωτογραφία για διπλότυπα.

Απλώς ανεβάστε την εικόνα προφίλ τους στο Google Images και δείτε αν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Διαφορετικά μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ πάνω στην φωτογραφία και να πατήσετε την επιλογή “αναζήτηση Google”.

Διαδικτυακό φλέρτ_7_συμβουλές_για_να_μην_πέσετε_θύματα_απάτης_

Δώστε προσοχή στη γραμματική τους.

Είναι σύνηθες φαινόμενο οι απατεώνες ραντεβού να έχουν κακή γραμματική. Ειδικά αν προσποιούνται ότι έχουν, ας πούμε, το υψηλότερο διδακτορικό δίπλωμα.

Δείτε ακόμα Προσωπικά δεδομένα : 8 Συμβουλές για να γλιτώσετε τις υποκλοπές

Είναι ύποπτο αν οι μόνες λέξεις που φαίνεται να γνωρίζει ο σύντροφός σας είναι “μ@ρό” και “εντάξει”.  Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι δεν κατάγονται από την χώρα που υποστηρίζουν ότι λένε και σας μιλούν μέσω μετάφρασης.

Διαδικτυακό φλέρτ_7_συμβουλές_για_να_μην_πέσετε_θύματα_απάτης_

Μην βγαίνετε από το site γνωριμιών.

Οι απατεώνες θα προσπαθήσουν να σας απομακρύνουν από τον ιστότοπο γνωριμιών με κάθε δυνατό μέσο. Συχνά ζητούν τον αριθμό τηλεφώνου σας και μόλις τον δώσετε, σας προσθέτουν στη βάση δεδομένων τους.

Αργότερα λαμβάνετε ανεπιθύμητες κλήσεις spam ή ακόμα και διαφημίσεις. Συχνά στοχεύουν σε Skype ή WhatsApp. Μην τους δίνετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που μπορεί να σας αναγνωρίσει.

Διαδικτυακό φλέρτ_7_συμβουλές_για_να_μην_πέσετε_θύματα_απάτης_

Ζητήστε τους ραντεβού.

Πάρε την πρωτοβουλία και ζήτα τους ραντεβού. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να εντοπίσετε έναν απατεώνα. Κατά κανόνα, είτε σου ζητούν χρήματα για να αγοράσεις εισιτήρια είτε βρίσκουν δικαιολογίες. Σε κάθε περίπτωση, το ραντεβού σας δεν θα συμβεί ποτέ.

Διαδικτυακό φλέρτ_7_συμβουλές_για_να_μην_πέσετε_θύματα_απάτης_

Bonus

Αν είσαι ανήλικος μην μπαίνεις σε site γνωριμιών γιατί οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Μην μοιράζεστε προσωπικά σας δεδομένα για την οικογένεια, την ζωή σας, την διεύθυνση κατοικίας, αν με τον άλλον δεν έχετε βγει πρώτα από κοντά. Μην επιλέγετε ερημικές τοποθεσίες για πρώτο ραντεβού και να ενημερώσετε οικογένεια ή φίλους για το που θα πάτε και με ποιον.

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close