ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με το flirting μέσω Facebook! Μίλησε μου από κοντά!

Μέσα από την καινούρια στήλη του Daddy – Cool έχετε τη δυνατότητα να στείλετε ανώνυμα τη δική σας προσωπική ιστορία έτσι ώστε να τη μοιραστείτε μαζί μας. Αυτή τη φορά, μια 25χρονη κοπέλα αποφάσισε να μοιραστεί με το Daddy – Cool το παράπονο που έχει από τον τρόπο που φλερτάρουν οι σημερινοί νέοι.

Τα social media φαίνεται πως έχουν μπει τόσο έντονα στη ζωή μας, που έχουν επηρεάσει τον τρόπο που ζούμε, που σκεφτόμαστε και που αναπτύσσουμε τις σχέσεις μας. Παρακάτω θα διαβάσετε το κείμενο μια 25χρονης κοπέλας από την Πάτρα που αποφάσισε να μοιραστεί αυτό της το παράπονο μαζί μας. Διαβάστε:

Αποφάσισα να πάρω τη πρωτοβουλία, να γράψω στο Daddy – Cool για κάτι που με προβληματίζει και που θα ήθελα την άποψή σας. Είμαι μια κοπέλα 25 ετών που όπως οι περισσότερες – αν όχι όλες – οι κοπέλες της ηλικίας μου, έχω social media. Μ’ αρέσει να ανεβάζω φωτογραφίες, μ’ αρέσει να κάνω γνωριμίες από εκεί – κυρίως φιλικές – , χαίρομαι να τα χρησιμοποιώ.

Όπως οι περισσότεροι νέοι της γενιάς μου, έχουμε συνηθίσει να φλερτάρουμε μεσώ των social media. Μέχρι και τα 19 μου, το θεωρούσα φυσιολογικό. Πίστευα ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και ότι αναγκαστικά, προσαρμοζόμαστε κι εμείς. Άκουγα ιστορίες για ζευγάρια, τα οποία γνωρίστηκαν μεσώ Facebook και κατέληξαν παντρεμένα κι ευτυχισμένα.

Παρόλα αυτά, μετά από μερικές προσωπικές μου εμπειρίες, από τα 20 και μετά άλλαξα άποψη. Θεωρώ ότι το Facebook μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με έναν άνθρωπο, που υπό άλλες συνθήκες μπορεί και να μη γνώριζες ποτέ. Πιστεύω ότι τα social media σου δίνουν την επιλογή να “ανοιχτείς” πιο εύκολα σε κάποιον, αν από τη φύση σου είσαι ντροπαλός ή ντροπαλή.

Παρόλα αυτά, είναι πολύ άσχημο να θεωρείς ότι τα social media είναι η μόνη διέξοδος για να βρεις το άλλο σου μισό. Και να σκρολάρεις στην αρχική σου σελίδα, για να βρεις αυτή που θα μιλήσεις σήμερα το βράδυ, σα να μπαίνεις σε ένα bar και να κοιτάζεις γύρω τον χώρο για να δεις “τι παίζει” . Και όταν βρίσκεσαι σε αυτό το bar να αδιαφορείς πλήρως για τις κοπέλες ή τα αγόρια που κάθονται δίπλα σου, διότι εσύ είσαι αφοσιωμένος στο να βρεις το άλλο σου μισό μέσα από μια οθόνη.

Δεν λέω, το φλερτ δεν έχει συγκεκριμένο χώρο που “μπορεί” ή “πρέπει” να γίνεται. Παρόλα αυτά, μου έχει λείψει αυτός ο παλιάς κοπής τρόπος που ένας άνθρωπος πλησίαζε τον άλλον. Θα ήθελα να με πλησιάσεις και να με κεράσεις ένα ποτό από κοντά. Ή εγώ να κάνω το ίδιο. Και όχι να μη με κοιτάς καν από κοντά και να περιμένεις να βρεις το προφίλ μου στο Facebook για να με πλησιάσεις. Γιατί; Έχεις ξεχάσει πως είναι να μιλάς σε κάποιον από κοντά; Φοβάσαι την απόρριψη; Από το Facebook είναι πολύ πιο εύκολο η αλήθεια είναι. Όσο προσβλητική κι αν γίνω μαζί σου, μου κάνεις ένα block και τελειώνει το θέμα.

Όμως αυτόματα, έχεις χάσει όλη τη μαγεία της πρώτης γνωριμίας. Γιατί κακά τα ψέματα, ποτέ δεν έχεις καρδιοχτυπήσει τόσο έντονα όσο λίγο πριν σε πλησιάσει αυτός ή αυτή που σ’ αρέσει για πρώτη φορά. Δεν έχεις νιώσει την καρδιά σου να θέλει να βγει από το σώμα σου και το περίεργο συναίσθημα του “είμαι έτοιμη” “δεν είμαι έτοιμη” γι’ αυτό που πάει να γίνει, με ένα απλό “γεια σου” στο Facebook.

Και δεν πρόκειται να το νιώσει ποτέ και καμιά. Τα social media είναι μια πολύ καλή λύση, όταν θέλεις να πλησιάσεις τον άλλον και δεν έχεις την επιλογή να τον δεις από κοντά. Είναι μια πολύ καλή λύση, όταν θέλεις να συνεχίσεις μια όμορφη γνωριμία η οποία έγινε κάπου έξω. Ίσως να είναι μια πολύ καλή λύση, για να πλησιάσεις κάποια για πρώτη φορά επειδή από κοντά, κάτι έπαθες και δεν κατάφερες να βρεις το θάρρος. Δεν είναι όμως ο μόνος χώρος που μπορείς να φλερτάρεις.

Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζεις κάποιον μέσω social media και από κοντά να μη μπορεί να μιλήσει γιατί δεν ξέρει πως γίνεται! Δε θυμάται! Είμαστε νέοι άνθρωποι. Και θέλω να ζήσω σαν νέα κοπέλα τη ζωή μου…στη πραγματικοτητα. Όχι μέσω smartphone και υπολογιστών.

Έχω άδικο;

Photo via 4press.gr

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close