τι_να_κάνετε_αν_πέσετε_θύματα ληστείας_

Τι μπορείτε να κάνετε αν πέσετε θύμα ληστείας; Μερικές συμβουλές που είναι χρήσιμες σε όλους μας.

Μπορεί να νομίζουμε ότι οι ληστείες δε θα συμβούν σε εμάς όμως δυστυχώς καταγράφονται πολλά περιστατικά καθημερινά. Αυτό διότι οι οικονομικές ανισότητες έχουν αυξηθεί και όσο υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί θα υπάρχουν και άνθρωποι που πάνω στην απελπισία τους ή στην ματαιοδοξία τους, θα ληστέψουν.

Δυστυχώς κανένας δεν μας έχει μάθει ποια είναι η σωστή συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε αν πέσουμε θύματα ληστείας. Τι πρέπει να κάνουμε και πως μπορούμε να διαχειριστούμε αυτή την δύσκολη κατάσταση έτσι ώστε να βγούμε αλώβητοι και ασφαλείς από αυτό; Διαβάστε παρακάτω: 

Μην κάνεις τον ήρωα

Είναι καλύτερα να αφήσετε στην άκρη τις ηρωικές σας προθέσεις και απλώς να αποφύγετε κάθε είδους αντιπαράθεση. Αυτοί που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν έναν ληστή κλιμακώνουν μόνο την κατάσταση και τον κάνουν ακόμη πιο βίαιο.

Ακόμα κι αν φαίνονται άοπλοι ή απλά βρίσκονται στον χώρο χωρίς να κάνουν τίποτα,  μην προσπαθήσετε να αντιγράψετε τον Bruce Willis. Οι ληστές μπορεί να έχουν όπλο – αλλά μπορεί να μην το βλέπετε.

τι_να_κάνετε_αν_πέσετε_θύματα ληστείας_

Μην κάνετε ξαφνικές κινήσεις.

Κάθε ξαφνική κίνηση μπορεί να θεωρηθεί πιθανή επίθεση. Πολύ συχνά, οι ληστές είναι ήδη σε εγρήγορση και η απροσδόκητη κίνηση σας μπορεί να προκαλέσει ατύχημα. Εάν πρέπει να αλλάξετε τη θέση σας, πείτε στους ληστές τι πρόκειται να κάνετε εκ των προτέρων, ώστε να μην τους εκπλήξει.

τι_να_κάνετε_αν_πέσετε_θύματα ληστείας_

Παρατηρήστε τις λεπτομέρειες.

Δώστε προσοχή στους ληστές. Ωστόσο, κάντε το κρυφά. Οι πληροφορίες μπορούν να βοηθήσουν την αστυνομία να βρει γρηγορότερα τους εγκληματίες. Παρατηρήστε το ύψος τους, τα χαρακτηριστικά του σώματος, τη στάση του σώματος, τη μυρωδιά ή ακόμα και τα παπούτσια.

Ακόμα και το πιο ασήμαντο πράγμα μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμο. Εκτός αυτού, απομνημονεύστε πού άφησαν τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα και βεβαιωθείτε ότι δεν αγγίζετε κανένα στοιχείο.

Δείτε ακόμα Προσωπικά δεδομένα : 8 Συμβουλές για να γλιτώσετε τις υποκλοπές

τι_να_κάνετε_αν_πέσετε_θύματα ληστείας_

Ενημερώστε τους για τυχόν εκπλήξεις.

Πείτε στον ληστή εάν περιμένετε κάποιον. Διαφορετικά, ένας τρομαγμένος δράστης μπορεί ξαφνικά να γίνει βίαιος. Κρύβοντας πληροφορίες, θέτετε σε κίνδυνο τη ζωή άλλων ανθρώπων που τυχαίνει να βρίσκονται σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

τι_να_κάνετε_αν_πέσετε_θύματα ληστείας_

Αποφύγετε την παρατεταμένη επαφή με τα μάτια.

Είναι χρήσιμο να απομνημονεύσετε τυχόν λεπτομέρειες σχετικά με τους ληστές. Παρ ‘όλα αυτά, μην παραδίνεστε κοιτάζοντας κατάφωρα. Οι ληστές θα καταλάβουν τι κάνετε. Είναι καλύτερα να ρίξετε μια γρήγορη ματιά.

Ένας άλλος λόγος για να μην έχετε παρατεταμένη οπτική επαφή είναι ότι οι ληστές μπορεί να πιστεύουν ότι δεν προσπαθείτε μόνο να απομνημονεύσετε τα χαρακτηριστικά τους, αλλά και να τα προσδιορίσετε.

τι_να_κάνετε_αν_πέσετε_θύματα ληστείας_

Δώστε τους αυτό που ζητούν.

Τις περισσότερες φορές, οι ληστές απαιτούν χρήματα, οπότε δώστε τα. Τα αστυνομικά τμήματα συμβουλεύουν πως είναι πολύ χρήσιμο να παραμείνετε ψύχραιμοι και να δώσετε τα υπάρχοντά σας χωρίς καυγάδες και εντάσεις. Είναι εύκολο να βρείτε χρήματα όμως είναι δύσκολο να ανακτήσετε το σώμα σας και την ζωή σας.

Δείτε ακόμα 7 έξυπνα κόλπα που θα σας σώσουν σε μία έκτακτη ανάγκη

Εάν εξακολουθείτε να μην θέλετε να δώσετε τα υπάρχοντά σας, τουλάχιστον βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε μαζί σας πολλά μετρητά ή μοιράστε όλα τα τιμαλφή σας σε διαφορετικές τσέπες.

τι_να_κάνετε_αν_πέσετε_θύματα ληστείας_

All photos via brightside.me

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close