Εξοικονομήστε χρήματα! Δείτε πως να καλλιεργήσετε το δικό σας αβοκάντο!

Το αβοκάντο είναι συνδεδεμένο με την υγιεινή διατροφή. Μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα σνακ με αυτό και εκτός του οτι θα είναι υγιεινά θα έχουν και υπέροχη γεύση.

Το αβοκάντο έχει πάρα πολλά οφέλη για την υγεία μας. Τα αβοκάντο περιέχει τις απαραίτητες βιταμίνες, όπως κάλιο, βιταμίνη Β5, βιταμίνη Β6, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Ε – και ο κατάλογος των βιταμινών δεν τελειώνει ποτέ. Είναι επίσης μια μεγάλη πηγή φυτικών ινών και μάλιστα έχει συνδεθεί οτι μοιράζεται ένα παρόμοιο λιπαρό οξύ που βρίσκεται στο ελαιόλαδο το οποίο συμβάλει «στην υγεία της καρδιά».

Δείτε ακόμη: 3 εύκολες συνταγές με αβοκάντο

Αυτό το superfood γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, χάρη στην ευελιξία του στην κουζίνα. Το αβοκάντο μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε πιάτο προκειμένου να του χαρίσει χρώμα ή ως υποκατάστατο για λιγότερο-υγιεινές επιλογές χωρίς ωστόσο να χάνει οποιαδήποτε από τις γεύσεις του.

Κορυφώθηκε το ενδιαφέρον σας; Μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε το δικό σας αβοκάντο στο σπίτι σας, χωρίς να χρειάζεται μια ολόκληρη αυλή για να το κάνετε αυτό, ακολουθώντας λίγα απλά βήματα.

1. Πως να ξεφυτρώσετε το σπόρο του αβοκάντο;

Εξοικονομήστε χρήματα! Δείτε πως να καλλιεργήσετε το δικό σας αβοκάντο!

Αφού καθαρίσετε το σπόρο του αβοκάντο, περάστε προσεκτικά 4 οδοντογλυφίδες στον σπόρο, την κάθε οδοντογλυφίδα σε ίση απόσταση μεταξύ της, και να είναι σε μισή περίπου απόσταση από την κορυφή του σπόρου. Μόλις τοποθετήσετε τις οδοντογλυφίδες, πάρτε ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό που θα έχετε κόψει στη μέση, και βάλτε μέσα το σπόρο, μέχρι εκεί που θα είναι οι οδοντογλυφίδες. Κρατήστε το ”κουκούτσι΄”, σε ένα ζεστό μέρος και μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 2-6 εβδομάδες, ή μέχρι να αρχίσετε να βλέπετε τις ρίζες και ένα κοτσάνι να ξεπροβάλει.

Μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα σνακ με αυτό και εκτός του οτι θα είναι υγιεινά θα έχουν και υπέροχη γεύση

Δείτε ακόμη: Δώστε τέλος στην κυτταρίτιδα με το κουκούτσι του αβοκάντο 

Ήρθε η ώρα του φυτέματος!

Εξοικονομήστε χρήματα! Δείτε πως να καλλιεργήσετε το δικό σας αβοκάντο!

Πάρτε μια γλάστρα περίπου 26 εκ. σε διάμετρο και γεμίστε τη, με πλούσιο, θρεπτικό χώμα.  Κάντε μια μικρή τρύπα στο κέντρο του χώματος και τοποθετήστε τους σπόρους των φυτών με τις ρίζες τους στο κάτω μέρος και το ήμισυ των σπόρων να εξακολουθεί να εκτίθεται.

Pro tip: Πάρτε ένα δοχείο από τερακότα, με μια τρύπα στο κάτω μέρος για να εξασφαλίσετε την αφθονία της αποστράγγισης.

Θα πρέπει να ποτίζετε τους σπόρους του αβοκάντο σας τακτικά και γενναιόδωρα, φροντίζοντας να διατηρείτε το χώμα σας υγρό χωρίς ωστόσο να το πλημμυρίζεται. Εάν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα έχουν αρχίσει να κιτρινίζουν ή να μαραίνονται, δώστε στους σπόρους αβοκάντο σας λίγο χρόνο να στεγνώσουν και συνεχίστε να τους ποτίζετε λιγότερο. Εάν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα έχουν αρχίσει να μαυρίζουν και οτι ξεραίνονται, ίσως να μην ποτίζετε αρκετά τα φυτά σας. Βάλτε τη γλάστρα στο νεροχύτη σας και αφήστε να τρέχει το νερό ήπια μέσα σε αυτή για λίγα λεπτά, προσέχοντας να στραγγίξει πλήρως το φυτό σας.

Δείτε ακόμη: 10 φυσικά καλυντικά που μπορείς να φτιάξεις με ένα αβοκάντο

3. Απολαύστε τους καρπούς της εργασίας σας!

Τα καταφέρατε!!!

Μην ξεχνάτε να ποτίζετε το δεντράκι , αβοκάντο σας και θα αρχίσετε να βλέπετε μερικά φρούτα αβοκάντο να σχηματίζονται!

Εξοικονομήστε χρήματα! Δείτε πως να καλλιεργήσετε το δικό σας αβοκάντο!

Πηγή: shareably.net
Close