Φυτέψτε μανταρίνια σε μια γλάστρα και δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ξανά!

Το μανταρίνι είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο γευστικά κιτρικά φρούτα και γι ‘αυτό πολλοί άνθρωποι τρελαίνονται για αυτό! Έχει εξαιρετική γεύση και εκπληκτικό άρωμα που το καθιστούν ακαταμάχητο.

Αυτό το φρούτο  μπορεί να σας προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, περιέχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθά τη σωστή λειτουργία των πνευμόνων κλπ.

Δείτε ακόμη: 19 κόλπα που θα λατρέψετε!

Ευτυχώς, τώρα μπορείτε να καλλιεργήσετε τα δικά σας μανταρίνια στο σπίτι σας, είτε στον κήπο είτε στις γλάστρες σας! Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτό το υπέροχο κιτρικό φρούτο και θα δείτε πόσο εύκολο είναι αλλά και οικονομικό.

Αυτό το φρούτο  μπορεί να σας προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, περιέχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθά τη σωστή λειτουργία των πνευμόνων

Πώς να καλλιεργήσετε μανταρίνια:

Παρασκευή:

  • Επιλέξτε μια μεσαίου μεγέθους γλάστρα και βεβαιωθείτε ότι έχει τρύπες στο κάτω μέρος οι οποίες θα χρησιμεύσουν για την αποστράγγιση.
  • Χρησιμοποιήστε οργανικό λίπασμα και μικρές πέτρες στον πυθμένα για να αποκτήσετε καλύτερη αποστράγγιση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λίγη άμμο στο χώμα για καλύτερο αερισμό.
  • Φυτέψτε τους σπόρους και καλύψτε τους πολύ καλά, χωρίς να πιέζετε.
  • Βάλτε τη γλάστρα σε ένα μέρος όπου θα έρχεται σε επαφή με το ηλιακό φως.

Δείτε ακόμη: 10 λόγοι για να φυτέψεις ρίγανη στη γλάστρα!

Η σωστή περιποίηση:

  • Θα πρέπει να ποτίζετε το φυτό όταν το έδαφος είναι ξηρό.
  • Κόψτε τα σπασμένα ή μαραμένα κλαδιά.
  • Βάλτε λίγο λίπασμα πλούσιο σε μαγνήσιο, σίδηρο και ψευδάργυρο που και που.
  • Θα πρέπει να μαζεύετε τα μανταρίνια προσεκτικά χωρίς να βλάψετε το φυτό.

Γιατί λοιπόν να χάνατε χρήματα για την αγορά μανταρινιών , όταν μπορείτε να καλλιεργήσετε τα δικά σας στο σπίτι; Εξοικονομήστε χρήματα και απολαύστε τα μανταρίνια που θα έχετε καλλιεργήσει με τα δικά σας χεράκια!

Close