Γιατί δεν πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά απο κάποια γεύματα και αλλά κολπα

Γιατί δεν πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά απο κάποια γεύματα και αλλά κολπα που σίγουρα δεν ξέρεις!

Πολλές μέθοδοι για να βελτιώσετε την υγεία σας είναι αρκετά απλές: για να χάσετε βάρος πρέπει να τρώτε λιγότερο και να γυμνάζεστε  περισσότερο. Για να αυξήσετε την ενέργειά σας, να κοιμάστε περισσότερο. Για την πρόληψη της αφυδάτωσης, να πίνετε περισσότερο νερό. Άλλες μέθοδοι όμως, είναι εντελώς αντιφατικές. Οι παρακάτω συμβουλές πραγματικά λειτουργούν και σίγουρα θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!

Για υγιή δόντια, μην βουρτσίζετε μετά το φαγητό

toothbrush

Μην βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά τα γεύματα και τα ποτά, ειδικά αν ήταν όξινα. Τα όξινα τρόφιμα,όπως τα εσπεριδοειδή, τα αθλητικά ποτά, οι ντομάτες, η σόδα,μπορεί να μαλακώσουν το σμάλτο των δοντιών. Το βούρτσισμα  σε αυτό το στάδιο μπορεί να επιταχύνει την επίδραση του οξέος στο σμάλτο σας και να διαβρώσει το στρώμα από κάτω. Περιμένετε 30-60 λεπτά μετά από κάθε γεύμα,πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας.

Μην καταναλώνετε ενεργειακά ποτά όταν είστε κουρασμένοι

energy-drink

Τα ενεργειακά ποτά περιέχουν έως και πέντε φορές περισσότερη καφεΐνη από τον καφέ και η ενέργεια που παρέχουν είναι φευγαλέα και έχει δυσάρεστες παρενέργειες, όπως νευρικότητα, ευερεθιστότητα και ταχυκαρδία. Επιπλέον τα ενεργειακά ποτά συχνά περιέχουν υψηλά επίπεδα ταυρίνης, ένα διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος και πάνω από 50 γραμμάρια ζάχαρης ανά δοχείο. Η γλυκιά ουσία τους ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα προσωρινά και αμέσως μετά, σας αφήνουν υποτονικούς..

Πίνετε νερό όταν είστε φουσκωμένοι

drinking-water

Όταν νιώθετε πρησμένοi, πιστεύετε πως το πόσιμο νερό θα κάνει τα πράγματα χειρότερα, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί  να βοηθήσει. Αν κάνετε μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες , για παράδειγμα, τότε το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο νερό για να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά.  Η κατανάλωση περισσότερου νερού  ανακουφίζει από το φούσκωμα που προκαλείται από την αφυδάτωση. Όταν είστε αφυδατωμένοι, το σώμα σας προσκολλάται στο νερό που ήδη  έχει, με αποτέλεσμα να φουσκώσετε.

Πιείτε ένα ζεστό ρόφημα για να δροσιστείτε 

tea

Πώς θα δροσιστείτε πιο γρήγορα  μια καυτή καλοκαιρινή μέρα: με παγωμένο καφέ ή ζεστό; Δύο πρόσφατες μελέτες λένε ότι όταν πιείτε ένα ζεστό ρόφημα, το σώμα σας αισθάνεται την αλλαγή στη θερμοκρασία και αυξάνει την παραγωγή ιδρώτα. Στη συνέχεια, καθώς ο ιδρώτας εξατμίζεται από το δέρμα σας, μπορείτε να δροσιστείτε φυσικά.

Ασκηθείτε, όταν είστε κουρασμένοι

workout

Μετά από μια μακρά, κουραστική ημέρα εργασίας,η γυμναστική είναι το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να κάνετε, αλλά στην ουσία θα σας ενεργοποιήσει πραγματικά. Η κόπωση, μαζί με τη διάθεση  βελτιώνονται μετά από  μέτριας έντασης άσκηση.

Απαλλαγείτε από τα αντιβακτηριακά σαπούνια για την πρόληψη ασθενειών

soap

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα αντιβακτηριακά σαπούνια είναι πιο αποτελεσματικά από ό,τι κανονικά. Αντίθετα,η μακροχρόνια έκθεση σε ορισμένα συστατικά που περιέχουν αυτά τα προϊόντα, όπως το triclosan, μπορεί να δημιουργήσουν κινδύνους για την υγεία όπως  βακτηριακή αντίσταση ή ορμονική δράση.

Close