Γλυκερίνη: τί είναι και 6  απίστευτές χρήσεις για καλλυντικά-νοικοκυριό

Πόσοι από μας γνωρίζουν τί είναι η γλυκερίνη, που υπάρχει σχεδόν σε κάθε καλλυντικό προϊόν;

Πάντως δεν είναι βλαβερή, το αντίθετο μάλιστα! Σήμερα θα σας προτείνω μερικές χρήσεις για αυτό το πολύ χρήσιμο υλικό, τόσο για τα καλλυντικά σας όσο και για την καθαριότητα του σπιτιού σας!

Η γλυκερίνη είναι ένα διάφανο υγρό, με υφή σιροπιού που βρίσκουμε εύκολα στα φαρμακεία. Χρησιμοποιείται σαν ενυδατικός παράγοντας ή σαν διαλύτης για τη δημιουργία εκχυλισμάτων. Είναι παραπροϊόν της δημιουργίας σαπουνιού.

Χρήσιμες πληροφορίες:

– Η γλυκερίνη διαλύεται σε νερό ή αλκοόλ, όχι όμως σε λάδι.

-Για να μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε με ασφάλεια στο δέρμα μας πρέπει πάντα να τη ζητάμε σαν φυτική γλυκερίνη (γλυκερόλη)

-Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε ποσοστό 2-6% του συνόλου της καλλυντικής παρασκευής μας. Αν το υπερβούμε αυτό θα έχουμε ένα μάλλον κολλώδες αποτέλεσμα.

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

Rose+Mist+1

– Προσθήκη σε κρέμα : Αν έχετε μια αγορασμένη από το εμπόριο απλή κρέμα σώματος ή προσώπου, για να την κάνετε πιο ενυδατική, μπορείτε να προσθέσετε 2% γλυκερίνη, με τη βοήθεια μιας σύριγγας. Δηλαδή, αν έχετε μια κρέμα των 50 μλ, βάζετε 1 μλ γλυκερίνης & ανακατεύετε πολύ καλά, κατά προτίμηση με ένα μιξεράκι.

– Προσθήκη σε αφρόλουτρο : Αν νιώθουμε το δέρμα μας να μας τραβάει μετά το μπάνιο μας, βάζουμε μέχρι 3% γλυκερίνη στο αφρόλουτρό μας και ανακατεύουμε καλά, όχι με μίξερ γιατί θα κάνουμε αφρό.

-Ενυδατικό lipgloss : Σε κάθε lipgloss του εμπορίου, κατά προτίμηση φυτικής βάσης, μπορούμε να βάλουμε μέχρι 1% γλυκερίνη. Δίνει περισσότερη λάμψη και όγκο στα χείλια, ενώ τα ενυδατώνει! Για ένα μικρό μπουκαλάκι lipgloss των 10 μλ μια σταγόνα γλυκερίνη αρκεί!

Χρήσεις στο νοικοκυριό

Η γλυκερίνη είναι πολύ χρήσιμη για την καθαριότητα κάθε επιφάνειας, αλλά και για το πλύσιμο των ρούχων μας

Δεν υπερβαίνουμε την 1 κ.σ. ανά λίτρο νερού.

 

-Απορρυπαντικό στο χέρι για ευαίσθητα: Ανακατεύουμε τη γλυκερίνη με λίγο τριμμένο πράσινο σαπούνι (υπάρχει στο εμπόριο). Προσθέτουμε άφθονο ζεστό νερό και πλένουμε τα ευαίσθητα και μάλλινα ρούχα μας. Κάνει πολύ απαλές τις ίνες των ρούχων.

glycerin-bottle_300

-Αφαίρεση λεκέδων: απλώνουμε απαλά μια σταγόνα γλυκερίνη σε λεκέ από τσάι, κρασί, κόκκινα φρούτα, κραγιόν, μελάνι, ακόμα και στα πιο ευαίσθητα υφάσματα ή σε δερμάτινα! Αφήνουμε μια ώρα και πλένουμε κανονικά.

-Προστασία από άλατα σε τζάμια/βρύσες : μουλιάζω ένα πανί σε ένα λίτρο νερού με 1 κ.γ. γλυκερίνη. έπειτα τρίβω τις βρύσες ή περνάω το γυαλί στο ντουζ ή τα παράθυρα. Μειώνεται  κατά πολύ η εμφάνιση αλάτων!

30-Must-Read-Cleaning-Tips-and-Tricks-29

 

Δείτε και δω μια απιστευτη χρήση της γλυκερίνης για το ξεσκόνισμα

 

Close