Με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε τα ψεύτικα κοσμήματα σας σαν καινούργια

Πολλοί από εμάς έχουν ψεύτικα κοσμήματα στην κατοχή τους και αυτό φυσικά και δεν είναι ντροπή! Δεν έχουν όλοι τα χρήματα να αγοράζουν αληθινά και ένα ψεύτικο κόσμημα μπορεί να απογειώσει το στυλ μας με τα λιγότερα χρήματα. Παρόλα αυτά, έχουν το κακό να φθείρονται εύκολα αφού μετά από 10-20 χρήσεις, φεύγει η επίστρωση χρυσού και φαίνεται το νικέλιο η ο ορείχαλκος.

Παρακάτω θα δούμε 8 πανεύκολα βήματα που θα κάνουν τα κοσμήματα σας να δείχνουν σαν καινούρια με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας! Για πάμε.

 

Θα χρειαστείτε:

  1. Αλουμινένιο μπολ ή αλουμινόχαρτο
  2. Αλάτι
  3. Μαγειρική σόδα
  4. Νερό
  5. Καθαρό πανί

 

Για αρχή συγκεντρώστε τα ψεύτικα κοσμήματα που θέλετε να επιδιορθώσετε σε μια άκρη και σιγουρευτείτε ότι δεν έχουν πάνω τους πολύτιμους λίθους. Υπάρχει περιπτώσει με το μείγμα που θα φτιάξουμε, να ξεκολλήσουν από την θέση τους.

Με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε τα ψεύτικα κοσμήματα σας σαν καινούργια

Στη συνέχεια ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι και μια κουτάλια της σούπας μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε μια κούπα νερό. Προσοχή! Το θέλουμε ζεστό και ΟΧΙ βραστό. Το ρίχνουμε στο μπολ και το ανακατεύουμε πολύ καλά με το αλάτι και την σόδα. Τοποθετήστε το κόσμημα σας στο μπολ. Το μείγμα θα πρέπει να οξειδώσει το μαύρισμα από το κόσμημα.

 

Το ασήμι από το αλουμινόχαρτο ή το μπολ θα επιμεταλλώσει τα φθαρμένα σημεία στο κόσμημα. Όταν το μαύρισμα φύγει από το ψεύτικο κόσμημα, βγάλτε το από το μείγμα και καθαρίστε το με το πανί!

Με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε τα ψεύτικα κοσμήματα σας σαν καινούργια

Έτοιμο!

Close