Πως να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες και άλλα 9 είδη παρασίτων στο σπίτι!

Το Καλοκαίρι είναι μια πανέμορφη εποχή. Οι άνθρωποι ξεκινούν τις πρώτες μονοήμερες αποδράσεις, ο κόσμος πάει στις παραλίες και φυσικά οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να περάσουμε ξέγνοιαστες στιγμές κάτω από τον ήλιο.

Εκτός αυτού όμως, το Καλοκαίρι είναι και η εποχή, που διάφορα παράσιτα παίρνουν ζωή. Ή πιο σωστά, είναι η εποχή, που τα περισσότερα από αυτά τα παράσιτα, ξεκινούν να ζεσταίνονται υπερβολικά στα μέρη που μένουν όλο τον Χειμώνα και ξεκινούν να…βγαίνουν στους δρόμους με προορισμό το σπίτι μας.

Κανείς δεν θέλει να ξυπνάει για νερό το βράδυ και να βλέπει πάνω στον πάγκο της κουζίνας κατσαρίδες να κάνουν party με τα αποφάγια του βραδινού του. Σίγουρα, δεν θέλει να κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο με ένα ποντίκι και φυσικά όσο κι αν τα μυρμηγκιά είναι άκακα και πολύ εργατικά έντομα, δεν έχουν θέση μέσα στο σπίτι μας!

Οι περισσότεροι από εμάς, ξεκινάμε από τον Μάιο κιόλας να προμηθευόμαστε διάφορα αντιπαρασιτικά. Ψεκάζουμε το σπίτι, καλούμε συνεργεία απολύμανσης ή αγοράζουμε από το supermarket γνωστές μάρκες αντιπαρασιτικών. Όλα αυτά, μπορεί να είναι αποτελεσματικά όμως είναι και πολύ χημικά.

Σίγουρα, δεν βλάπτουν άμεσα τον άνθρωπο, αφού δεν έχουν κατασκευαστεί γι’ αυτό, όμως δεν παύουν να είναι επιβαρυντικά για τον ανθρώπινο οργανισμό με συμπτώματα, που ξεκινούν να εμφανίζονται βραχυπρόθεσμα. Παρακάτω, θα δούμε μερικές εναλλακτικές λύσεις, για να απαλλαγούμε από τα παράσιτα του σπιτιού μας:

Ποντίκια

Τα ποντίκια μπορεί να είναι ευλύγιστα, όμως δεν είναι τόσο ευλύγιστα που να μπορούν να περάσουν μέσα από πόρτες. Έτσι, αν βρείτε κάποιο ποντίκι στο σπίτι θα πρέπει να ανακαλύψετε από που θα μπορούσε να μπήκε. Όταν βρείτε όλα τα πιθανά σημεία, προσθέστε παγίδες εκεί.

Προσέξτε να μην έχουν πρόσβαση μικρά παιδιά και κατοικίδια ζώα στις παγίδες γιατί θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνες και γι’ αυτά. Δυστυχώς, τα ποντίκια δεν έχουν κάποια άλλη εναλλακτική. Η τοποθέτηση των παγίδων, είναι μια καλύτερη λύση από την απολύμανση μέσω χημικών.

Πως να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες και άλλα 9 είδη παρασίτων στο σπίτι!

Photo via: spirossoulis.com

Μυρμήγκια

Τα μυρμήγκια είναι πολύ εργατικά έντομα. Μπαίνουν στο σπίτι μονάχα, αν έχουν βρει λιχουδιές που θα ήθελαν να αποθηκεύσουν για τον Χειμώνα. Έτσι, αν ξεκινήσετε να παρατηρείται μυρμήγκια στο σπίτι σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σφραγίσετε καλύτερα τυχόν γλυκά και άλλα τρόφιμα. Επίσης να πετάτε τα σκουπίδια πιο συχνά.

Συνήθως, όταν δεν βρίσκουν να αποθηκεύσουν τρόφιμα, φεύγουν από μόνα τους. Παρόλα αυτά, αν δεν λέτε να ξεφορτωθείτε τόσο εύκολα για άγνωστες αιτίες, τότε μπορείτε να πασπαλίσετε στα σημεία που τα βλέπετε πιο συχνά βρεφική ταλκ. Τα διώχνει μακριά.

Πως να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες και άλλα 9 είδη παρασίτων στο σπίτι!

Photo via: blog.douleutaras.gr

Αράχνες

Οι αράχνες είναι σε θέση να μας απαλλάξουν από τις μύγες και τα κουνούπια. Παρόλα αυτά, καταλαβαίνουμε ότι δεν θέλετε να τις έχετε μέσα στο σπίτι σας. Καλό θα ήταν, να μην τις σκοτώνετε αφού υπάρχει εναλλακτική λύση. Απλά, μπορείτε να καθαρίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους ιστούς της.

Επίσης, υπάρχει μια μέθοδος η οποία δεν έχει εξηγηθεί ακόμη επιστημονικά όμως φαίνεται πως σύμφωνα με τις γιαγιάδες μας είχε πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα. Τοποθετήστε σε κάθε δωμάτια του σπιτιού μερικά κάστανα. Για κάποιον μυστήριο λόγο, φαίνεται πως απωθούν τις αράχνες.

Πως να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες και άλλα 9 είδη παρασίτων στο σπίτι!

Photo via: newsbeast.gr

Τσιμπούρια

Δυστυχώς τα τσιμπούρια δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν διαφορετικά. Τα χημικά προϊόντα και μάλιστα με την βοήθεια ειδικών συνεργείων φαίνεται πως είναι η μοναδική λύση. Σε αντίθεση με τα παραπάνω παράσιτα, τα τσιμπούρια όντως μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για την ζωή σας.

Αν βρείτε κάποιο τσιμπούρι πάνω σας, πρέπει να εξετάσετε με προσοχή τον εαυτό σας, τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας καθώς επίσης και τα κατοικίδια ζώα σας. Κλείστε ραντεβού το συντομότερο δυνατόν με έναν γιατρό και στη συνέχεια, προχωρήστε στην απολύμανση του σπιτιού.

Πως να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες και άλλα 9 είδη παρασίτων στο σπίτι!

Photo via: blog.douleutaras.gr

Σκαθάρια

Τα σκαθάρια θα βρεθούν στο σπίτι σας ακριβώς για τους ίδιους λόγους που βρέθηκαν και τα μυρμήγκια. Έτσι, θα πρέπει να καθαρίσετε τα ντουλάπια και τους πάγκους της κουζίνας σας με ένα μείγμα που θα περιλαμβάνει ίση ποσότητα νερού και ίση ποσότητα λευκού ξυδιού.

Επειδή είναι μικρά, πιθανόν να μην μπορείτε να τα δείτε εύκολα. Έτσι, καλό θα ήταν να πετάξετε δημητριακά και άλλα ψημένα ή μαγειρεμένα τρόφιμα, που θα μπορούσαν να έχουν εισέλθει στο εσωτερικό τους.

Πως να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες και άλλα 9 είδη παρασίτων στο σπίτι!

Photo via: meionorte.com

Σκόροι

Οι σκόροι προσβάλλουν τα ρούχα μας και ειδικότερα τα μάλλινα. Προσπαθήστε να μην βάζετε βρώμικα ρούχα στη ντουλάπα σας, διότι οι σκόροι προσελκύονται από την μυρωδιά του ιδρώτα. Σε περίπτωση που έχετε σκόρους χρησιμοποιήστε λεβάντα, φύλλα δάφνης, γαρίφαλο, δεντρολίβανο και θυμάρι και φτιάξτε ένα μείγμα.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε αυτό το μείγμα σε κάθε ράφι της ντουλάπας σας για σιγουριά. Οι σκόροι μισούν τη μυρωδιά των συγκεκριμένων βοτάνων και δε θα αργήσουν να γίνουν παρελθόν.

Πως να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες και άλλα 9 είδη παρασίτων στο σπίτι!

Photo via: reizidisrugs.gr

Ονισκίδες

Αν βρεθούν τα συγκεκριμένα παράσιτα στο σπίτι σας, τότε αποτελούν απόδειξη ότι το σπίτι έχει περισσότερη υγρασία από ότι χρειάζεται. Έτσι, προτού φωνάξετε οποιοδήποτε συνεργείο απολύμανσης, καλά θα κάνετε να καλέσετε έναν υδραυλικό για να ελέγξει τις σωληνώσεις σας.

Αν επιδιορθωθεί το πρόβλημα της υγρασίας, τότε οι ονισκίδες θα φύγουν από μόνες τους. Υπό άλλες συνθήκες, τα χημικά θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν πολύ.

Πως να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες και άλλα 9 είδη παρασίτων στο σπίτι!

Photo via: gr.depositphotos.com

Φίδια

Τα περισσότερα φίδια στην Ελλάδα σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ακίνδυνα. Εξαιρούνται οι Οχιές. Παρόλα αυτά, είναι λογικό να τα φοβόμαστε και σίγουρα δε τα θέλουμε μέσα στο σπίτι μας. Επίσης, λίγοι από εμάς μπορούν να ξεχωρίσουν το κάθε φίδι ξεχωριστά.

Επειδή τα φίδια ανήκουν στην άγρια ζωή και εμείς οφείλουμε να τη σεβόμαστε, άλλα εκτός αυτού δεν ξέρουμε πως να χειριστούμε μια Οχιά σε περίπτωση που βρεθεί στο σπίτι μας, αντί να τα σκοτώσετε ή να έρθετε σε οποιαδήποτε επαφή μαζί τους, φωνάξτε τους ειδικούς.

Εκείνοι θα πάρουν τα φίδια από τον χώρο σας και θα τα γυρίσουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Κανείς δε θα πάθει κακό κι εμείς, δε θα πειράξουμε ένα είδος το οποίο στη χώρα μας, κινδυνεύει.

Πως να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες και άλλα 9 είδη παρασίτων στο σπίτι!

Photo via: politis.com.cy

Κατσαρίδες

Ο φόβος και ο τρόμος του Καλοκαιριού, αφού τα περισσότερα σπίτια έχουν πάντα έστω και μια επίσκεψη από κατσαρίδα κάθε χρόνο. Αυτά τα αηδιαστικά παράσιτα, πλησιάζουν τα σπίτια μας για να φάνε. Οπότε, αποφάγια και άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη καλό θα ήταν να αποφεύγονται κάθε Καλοκαίρι.

Οι γιαγιάδες μας, κατάφερναν να κρατήσουν τις κατσαρίδες μακριά από τα σπίτια τους με τον πιο ακίνδυνο τρόπο και χωρίς να τις σκοτώνουν. Έβαζαν λίγο φυσικό χυμό λεμονιού, στα σημεία που πίστευαν ότι μπαίνουν ή στα σημεία που τις έβλεπαν πιο συχνά. Με αυτόν τον τρόπο τις απωθούσαν.

Πως να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες και άλλα 9 είδη παρασίτων στο σπίτι!

Photo via: blog.douleutaras.gr

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close