Πώς να φτιάξεις φορητό air condition από ένα ψυγειάκι παραλίας – Σωτήρια και πολύ οικονομική λύση

Με τον υδράργυρο να… κοκκινίζει όλοι μας αναζητάμε την δροσιά των κλιματιστικών. Αλλά οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος… καίνε ακόμα περισσότερο.
Εδώ μπορείτε να δείτε μια πανέξυπνη, πολύ απλή στην κατασκευή της και απίστευτα οικονομική στην λειτουργία της, λύση για να φτιάξετε το προσωπικό σας, φορητό air condition!

Δείτε ακόμα:  Προσοχή! Το βασικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι και φεύγει η δροσιά από το σπίτι

Ο χρήστης desertsun02 στο Youtube μας δείχνει τον τρόπο. Θα χρειαστείτε:

  • 1 ψυγειάκι παραλίας από εκείνα που σχεδόν κάθε σπίτι έχει πλέον
  • 1 μικρό ανεμιστήρα
  • 1 σωλήνα
  • Πάγο

Δείτε ακόμα: Προσθέστε αυτό το συστατικό στο μπάνιο σας και δεν θα ζεσταθείτε για όλο το βράδυ

Πώς να φτιάξετε το φορητό air condition με κόστος λειτουργίας μόνο τον ανεμιστήρα

  1. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα και την σωλήνα στο καπάκι από το ψευγειάκι και χαράξτε με έναν μαρκαδόρο το περιμετρικό τους αποτύπωμα. Αυτό θα σας βοηθήσει να ανοίξετε τρύπες σε εκείνα τα σημεία.
  2. Με ένα τρυπάνι και ένα πριόνι (ή οποιαδήποτε άλλη μέθοδο σας δώσει το ίδιο αποτέλεσμα) ανοίξτε τις δύο τρύπες στο καπάκι.
  3. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα και την σωλήνα στις αντίστοιχες τρύπες που ανοίξατε. Ο ανεμιστήρας θα πρέπει να «κοιτάει» προς το εσωτερικό του ψευγείου, δηλαδή να φυσάει προς τα μέσα στο ψυγείο, όταν λειτουργεί.
  4. Βάλτε μέσα στο ψυγειάκι ένα μεγάλο κομμάτι πάγου, ή πάρα πολλά παγάκια. Κλείστε το με το καπάκι, και βάλτε σε λειτουργία τον ανεμιστήρα.
  5. Αυτό ήταν! Τώρα ο ανεμιστήρας θα φυσάει προς το εσωτερικό του ψυγείου, εκεί που ο αέρας είναι κρύος λόγω του πάγου και θα τον σπρώχνει μέσω της σωλήνας προς τα έξω.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε το φορητό air condition:

Πηγή: iatropedia
Close