Σε έλλειψη οι χειρουργικές μάσκες! Πως να φτιάξετε χειρουργικές μάσκες μόνοι σας

Με την έξαρση της εποχιακής γρίπης αλλά και τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και συγκεκριμένη στη πόλη της Θεσσαλονίκης, οι χειρουργικές μάσκες έχουν τρομακτική ζήτηση από τους κάτοικους αυτής της χώρας, αλλά και του υπόλοιπου πλανήτη. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι είχαμε νεότερα με τη κόρη της γυναίκας που διαγνώστηκε με κορονοϊό στη πόλη της Θεσσαλονίκης. Διαβάστε σχετικά με αυτό ΕΔΩ.

Όλοι μας, προσπαθούμε να προστατεύσουμε εμάς και τα παιδιά μας από τη γρίπη και τον κοροναϊό. Το σημαντικότερο είναι να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας. Παρόλα αυτά, έχουμε να κάνουμε με έναν ιό ο οποίος δεν έχει ακόμη θεραπεία και εμβόλιο και με μια εποχιακή γρίπη που έχει αφήσει θύματα στο πέρασμά της. Οι χειρουργικές μάσκες βρίσκονται σε έλλειψη και οι Έλληνες φαίνεται να αγχώνονται για το πως θα προφυλάξουν τους εαυτούς τους.

Τα φαρμακεία και οι εταιρίες δίνουν προτεραιότητα στους γιατρούς και τα νοσοκομεία, προμηθεύοντας τους με χειρουργικές μάσκες, αφού τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη, βρίσκονται σε έλλειψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας της ζήτησης, οι τιμές στις χειρουργικές μάσκες έχει ανέβει τρομακτικά. Αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια να αποκτήσουν χειρουργικές μάσκες, αρκετές οικογένειες.

Γνωρίζοντας τις δυσκολίες, βρήκαμε ένα βίντεο το οποίο ανέβασαν στο Youtube δίνοντας οδηγίες στους πολίτες να φτιάξουν μόνοι τους χειρουργικές μάσκες από υλικά φθηνά που ο καθένας έχει στο σπίτι του. Δεν ξέρουμε πόσο αποτελεσματικές είναι αυτές οι χειροποίητες μάσκες, ωστόσο είναι μία λύση ανάγκης! Ακόμη κι αν μερικά από αυτά δεν τα έχεις όμως, αξίζει να αναφερθεί ότι τα βρίσκεις εύκολα στα supermarket της περιοχής σου. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

  1. χαρτί κουζίνας
  2. χαρτομάντηλα
  3. λαστιχάκια
  4. τρυπητήρι χαρτιού
  5. κλιπ
  6. χαρτοταινία μήκους 5 εκατοστών
  7. ψαλίδι
  8. σύρμα
  9. ένα ζευγάρι γυαλιά
  10. ένα πλαστικό φάκελο

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι χειροποίητες μάσκες είναι προστατευτικές κατά 90%. Όσο δηλαδή και μια χειρουργική μάσκα αγορασμένη από κάποιο φαρμακείο. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε αναλυτικά τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε, για να φτιάξετε τη δική σας χειροποίητη χειρουργική μάσκα.

 

 

Με την έξαρση της γρίπης και του κορονοϊού δεν πρέπει τίποτα να αφήνουμε στη τύχη του. Αυτό όμως που πρέπει να θυμόμαστε, είναι ότι πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να κάνουμε υπομονή. Γρίπη και κορονοϊός είναι…θα περάσουν! Παρόλα αυτά, μείνετε συντονισμενοι στο Daddy – Cool.gr για να ενημερώνεστε σχετικα με τα νεότερα.

Photo via: Lifo.gr

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close