Βάλε αυτό το αντικείμενο κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας σου και δες τι θα συμβεί!

Για να φέρεις στη ζωή σου την ευνοϊκή ενέργεια του πλούτου, για να έχεις καλοτυχία στα οικονομικά σου, το φενγκ σούι μπορεί να αποδειχθεί ένας πολύτιμος σύμμαχος.

Με τις συμβουλές που ακολουθούν, θα βελτιώσεις τον προϋπολογισμό σου. Αλλά μην ξεχνάς το γνωστό «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Γιατί χρειάζεται και η δική σου αισιόδοξη στάση για να λειτουργήσουν όλα αυτά.

Να προσθέσεις κι εσύ τη δική σου θετική ενέργεια. Και να εφαρμόσεις ό,τι θα διαβάσεις εδώ με επιμονή και… υπομονή!

Δείτε ακόμα: 9+1 Πράγματα που θα Φέρουν Καλή Τύχη στο Σπίτι σας

Όταν τρέχουν τα νερά

Στο φενγκ σούι το νερό – όπως αναφέρει η συγγραφέας Βασιλική Τζουράκη- συνδέεται άμεσα με τον πλούτο. Τα σιντριβανάκια και τα ενυδρεία είναι από τα γνωστότερα διακοσμητικά στοιχεία που φέρνουν οικονομική καλοτυχία. Μπορείς να τοποθετήσεις ένα τέτοιο δίπλα στην είσοδό σου ή, αν έχεις μια επιχείρηση, κοντά στην ταμειακή μηχανή.

Οι διαρροές του νερού θεωρούνται απώλειες και για το πορτοφόλι σου. Φρόντισε λοιπόν να μην υπάρχουν στο σπίτι ή στον χώρο της δουλειάς σου χαλασμένες βρύσες ή άλλα υδραυλικά που στάζουν. Στην τουαλέτα, να τραβάς το καζανάκι με κατεβασμένο το καπάκι. Και να το αφήνεις έτσι: απαράβατη αρχή του φενγκ σούι είναι οι κλειστές λεκάνες και οι κλειστές πόρτες στις τουαλέτες. Και αν οι σωλήνες από αποχετεύσεις είναι ορατοί σε κάποιο σημείο του σπιτιού, κάλυψέ τους με γυψοσανίδα.

Τα γούρια για περισσότερο χρήμα

Το πιο γνωστό γούρι του πλούτου στο φενγκ σούι είναι τα κινέζικα νομίσματα με την τετράγωνη τρύπα στη μέση. Το στρογγυλό σχήμα τους συμβολίζει την ευνοϊκή ενέργεια που έρχεται από τον ουρανό και το τετράγωνο άνοιγμα την ενέργεια της γης. Όμως δεν πάνε μόνα τους αλλά σε τριάδες, δεμένα μαζί με κόκκινο νήμα. Τα νομίσματα αυτά μπορείς να τα έχεις οπουδήποτε:

Δείτε ακόμα: 12 Φενγκ Σούι συμβουλές για να προσελκυσετε καλη τύχη και χρήμα

Στο πορτοφόλι σου, για να μην αδειάζει από χρήματα

Μέσα στην ατζέντα όπου σημειώνεις τα επαγγελματικά ραντεβού σου ή στο βιβλίο εσόδων σου.
Κάτω από την τηλεφωνική συσκευή σου, για να έχεις αποδοτικά επαγγελματικά τηλεφωνήματα.
Αν έχεις επιχείρηση, κάτω από την ταμειακή μηχανή.
Κάτω από το χαλάκι της εξώπορτάς σου, κρυμμένα σε έναν κόκκινο φάκελο.
Κρεμασμένα από το πόμολο πίσω από την εξώπορτα ή την πόρτα του γραφείου σου.

Άλλο γνωστό γούρι για ευημερία είναι τα κλαδιά από μπαμπού, με τους ίσιους ή στριφτούς μίσχους, που διατηρούνται μέσα στο νερό. Στην πραγματικότητα, βέβαια, δεν πρόκειται για μπαμπού αλλά για μια ποικιλία του φυτού δράκαινα. Είναι καλύτερα να τα έχεις σε μονό αριθμό (για το φενγκ σούι οι μονοί αριθμοί θεωρούνται πιο δυναμικοί) και να αλλάζεις τακτικά το νερό τους. Μπορείς να τα βάλεις στη νοτιοανατολική πλευρά ενός δωματίου ή πάνω στο γραφείο σου, αριστερά και διαγώνια από εκεί που κάθεσαι.

Δείτε ακόμα: Βάλε αυτό στη πόρτα σου για να έχεις γεμάτο πορτοφόλι!

Τα φυτά είναι γενικά μαγνήτες καλής ενέργειας. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει να έχουν μυτερά φύλλα, όπως π.χ. η γιούκα, ή αγκάθια (όχι, τα αγαπημένα σου κακτάκια δεν κάνουν). Αντίθετα, διάλεξε είδη που να έχουν στρογγυλεμένα φύλλα, μια και το σχήμα τους θυμίζει νομίσματα. Πρόσεχε όμως να τα διατηρείς ποτισμένα και σε καλή κατάσταση. Αν είναι καχεκτικά, ξεραμένα ή με σκονισμένα φύλλα δεν θα έχεις καλό αποτέλεσμα. Επίσης απόφυγε τα μπονσάι και τα φυτά-νάνους. Όπως έχει εμποδιστεί η ανάπτυξή τους, έτσι εμποδίζεται και ο δικός σου πλούτος.

Υπάρχουν και άλλα αντικείμενα που, εκτός από διακοσμητικά, θεωρούνται από το φενγκ σούι μαγνήτες του πλούτου. Για παράδειγμα τα αγαλματάκια και οι απεικονίσεις από βατράχους, δρακοχελώνες και ψάρια, ιδίως δρακόψαρα. Η καλύτερη θέση γι’ αυτά είναι και πάλι στη νοτιοανατολική πλευρά ενός χώρου, που θεωρείται ο προσανατολισμός που αντιστοιχεί στην οικονομική ευημερία.

Μπορείς ακόμα να φτιάξεις ένα απλούστατο γούρι με τα διάφορα ψιλά, τα πιο μικρά νομίσματα που συνήθως τα αδειάζουμε από τις τσέπες και τα πορτοφόλια μας και τα παρατάμε σε διάφορα σημεία. Βάλε τα σε ένα γυάλινο βαζάκι και δέσε επάνω του μια κόκκινη κορδέλα. Τοποθέτησέ το στο γραφείο σου, αριστερά και διαγώνια από εκεί που κάθεσαι. Στο ίδιο σημείο μπορείς εναλλακτικά να βάλεις κάποιο άλλο μεταλλικό αντικείμενο, διακοσμητικό ή χρηστικό, καθώς το μέταλλο συνδέεται με το χρήμα.

Πηγή: govastileto
Close