Βαζει κομμάτια από χαρτί μέσα σε ξύδι για να σε απαλλάξει απο κάτι ενοχλητικο!
Το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη εποχή του χρόνου για υπαίθριο παιχνίδι και  περιπέτεια. Δυστυχώς, τα κάμπινγκ,οι εκδρομές και οι βόλτες με το ποδήλατο μπορεί συχνά να οδηγήσουν σε δυσάρεστα εξανθήματα από δηλητηριώδη φυτά. Η φαγούρα, οι φουσκάλες και το εξάνθημα που προκαλείται από αυτά τα φυτά, οφείλεται σε ένα  έλαιο που ονομάζεται urushiol. Το κολλώδες έλαιο βρίσκεται στα φύλλα, τους μίσχους και τις ρίζες και εύκολα κολλά στο δέρμα και τα ρούχα.
poison
Μπορεί να μην  είναι μεταδοτικά τα εξανθήματα, ωστόσο, είναι εξαιρετικά δυσάρεστα για το προσβεβλημένο άτομο. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ερυθρότητα, φαγούρα, οίδημα και φουσκάλες.  Τα εξανθήματα που προκαλούνται από δηλητηριώδη φυτά όπως ο κισσός ή η βελανιδιά,συνήθως επουλώνονται από μόνα τους μέσα σε λίγες εβδομάδες. Αλλά γιατί να υποφέρετε υπομονετικά; Μπορείτε να κάνετε το εξάνθημα λιγότερο ενοχλητικό και να επιταχύνετε τη διαδικασία ανάκαμψης, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές..

 

 1. Κουρκούμη και χυμός λεμονιού.

images lemon-991085_960_720

Αναμίξτε ίσα ίσα μέρη κουρκούμη και λεμόνι ή χυμό λαιμ. Εφαρμόστε την παχιά πάστα στο εξάνθημα και αφήστε το να μουλιάσει  για δεκαπέντε λεπτά. Θα εκπλαγείτε από τα γρήγορα  αποτελέσματα.

2. Αγγούρι.

εξανθηματα

Μπορεί να γελάμε με την εικόνα μιας βασίλισσας της ομορφιάς που χαλαρώνει με  αγγούρια στα βλέφαρά της. Αλλά τα αγγούρια έχουν στην πραγματικότητα  ιδιότητες ψύξης. Τοποθέτηστε φέτες αγγουριού απευθείας στο εξάνθημα, ή εφαρμόστε μια πάστα από αγγούρι στην πληγείσα περιοχή.

3. Μαγειρική σόδα.

baking-soda-
Aναμίξτε τρία κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα με 1 κουταλάκι του γλυκού νερού και εφαρμόστε το μείγμα επάνω στις φουσκάλες και την περιοχή που έχετε φαγούρα.Μπορείτε επίσης να βουτήξετε επιθέματα γάζας σε μεγαλύτερη ποσότητα από το διάλυμα και να τα εφαρμόσετε στο εξάνθημα για δέκα λεπτά τέσσερις φορές την ημέρα.

3. Πλιγούρι βρώμης.

εξανθηματα

 Το πλιγούρι βρώμης μπορεί να καταπραΰνει τις  φουσκάλες και τα εξανθήματα.  Ρίξτε βρώμη σε  ζεστό νερό και κάντε  κομπρέσες εφαρμόζοντας απευθείας στο εξάνθημα.

 

5. Το βουτυρόγαλα.

buttermilk

Οι πρωτεΐνες στο αποβουτυρωμένο γάλα θα  αποστραγγίσουν τα υγρά από τις φουσκάλες.Επίσης θα απαλύνει την φαγούρα. Αναμίξτε ίσα μέρη αλάτι,  βουτυρόγαλα και  ξύδι και εφαρμόστε στην πληγείσα περιοχή.Θα αισθανθείτε άμεση ανακούφιση.

6. Καρπούζι.

watermelon

Την επόμενη φορά που θα φάτε καρπούζι, κρατήστε την φλούδα. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως  κρύα κομπρέσα για να βοηθήσει να ανακουφίσετε την φαγούρα που προκαλείται από δηλητηριώδη φυτά.

7. Ξύδι  μηλίτη

Το ξύδι  μηλίτη μπορεί να σκοτώσει  το δηλητήριο που προκαλεί το εξάνθημα.Μουλιάστε μια καφέ χάρτινη σακούλα σε μηλόξυδο και στη συνέχεια τοποθετήστε τη σακούλα στο εξάνθημα. Θα  σύρει έξω τις τοξίνες.

8. Υγρό πιάτων.

εξανθηματα

Τρίψτε υγρό πιάτων πάνω στην πληγείσα περιοχή. Μην ξεπλύνετε το υγρό και  συνεχίστε το πλύσιμο του εξανθήματος με υγρό πιάτων μία φορά την ημέρα μέχρι να εξαφανιστεί το εξάνθημα. Η μέθοδος αυτή είναι επίσης χρήσιμη για τη θεραπεία από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.
 Εννοειτε πως πριν χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε θα ρωτησετε το γιατρο σας

Close