Βάζει σκόνη κουρκούμης μέσα σε ένα ποτήρι με βραστό νερό, και το πίνει.. δείτε τι συμβαίνει..

Η κουρκούμη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά που προστίθενται στα νοτιο-ασιατικά πιάτα και γίνεται όλο και πιο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, χάρη στις πολλαπλές ιδιότητες της που ενισχύουν την υγεία μας.

Ωστόσο, μόνο λίγοι γνωρίζουν ότι η καθημερινή κατανάλωση της βελτιώνει την υγεία του ήπατος και του εγκεφάλου.

Η κουρκούμη για την υγεία του ήπατος και την πρόληψη του καρκίνου

Αυτό το μπαχαρικό χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία ασθενειών του ήπατος εδώ και αιώνες. Ωστόσο, οι εμπειρογνώμονες άρχισαν να εξετάζουν τις επιδράσεις της όσον αφορά την προστασία του ήπατος πριν από είκοσι χρόνια.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι η κουρκούμη είναι εξαιρετικά χρήσιμη λόγω των ισχυρών αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών της επιδράσεων. Μειώνει τη βλάβη του ήπατος λόγω της κίρρωσης (ουλές του ήπατος), της υπερβολικής δόσης του σιδήρου, της αιθανόλης, των υψηλών επιπέδων τοξικότητας και των ασθενειών του ήπατος (όπως η χολόσταση).

Το δραστικό συστατικό της, η κουρκουμίνη, μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος, καθώς μειώνει τις επιδράσεις ανθρώπινων καρκινογόνων ουσιών (όπως το θειοακεταμίδιο) στο ήπαρ.

 

Κουρκούμη για την υγεία του εγκεφάλου

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η κουρκούμη βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κουρκουμίνη αναστέλλει τη συσσώρευση β-αμυλοειδών πλακών, οι οποίες αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες της νόσου του Αλτσχάιμερ, με ένα συγκλονιστικό ποσοστό του 40%.

Η  καθημερινή κατανάλωση της κουρκούμης βελτιώνει την υγεία του ήπατος και του εγκεφάλου.

Επιπλέον, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην περίπτωση του Αλτσχάιμερ, καθώς μειώνουν τη ζημία που οφείλεται σε φλεγμονές και οξειδωτικούς παράγοντες. Άλλες μελέτες έχουν επίσης επιβεβαιώσει ότι αυτό το θαυμαστό μπαχαρικό είναι επίσης χρήσιμο στη θεραπεία της κατάθλιψης.

 

Σας προτείνουμε λίγες συνταγές ώστε να μπορείτε να καταναλώνετε καθημερινά τη κουρκούμη:

1. Κουρκούμη και λάδι 

Συστατικά:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
  • 2 φλιτζάνια γάλα καρύδας
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι

Μέθοδος παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνετε τα αναγραφόμενα συστατικά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το από τη φωτιά και καταναλώστε το ζεστό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε το μείγμα σε σούπες, ή σε άλλες συνταγές.

2. Κουρκούμη με Νερό

Συστατικά:

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη
  • 1-2 φλιτζάνια νερό

Μέθοδος παρασκευής:

Κατ ‘αρχάς, βράζουμε το νερό, προσθέτουμε τη κουρκούμη και αφήστε το μείγμα να βράσει για άλλα 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει για μερικά λεπτά, και στη συνέχεια μπορείτε να το πιείτε.

Απολαύστε τα οφέλη της Κουρκούμης!!!!

Πηγή: healthyfoodhouse.com
Close