Αθηνά Ωνάση :  Αυτό είναι το θέμα που απαγορεύει σε όλους να μιλούν

Η Αθηνά Ωνάση είναι ίσως και η απόδειξη του ότι «τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία», με την ίδια να περνά μια πολύ δύσκολη ζωή εξαιτίας ανθρώπων, που δε στάθηκαν ποτέ στο πλάι της.

Η Αθηνά Ωνάση βρίσκεται πάντοτε στο επίκεντρο της προσοχής, αλλά αυτό ήταν κάτι που ποτέ δε θέλησε, κάτι που φανέρωσε και μια απαγόρευσή της, που αποκαλύφθηκε από μια ιδιαίτερη εξομολόγηση, μετά τις στιγμές κατάρρευσης που πέρασε.

Ο Αλέξης Μανθεάκης υπήρξε σεναριογράφος και συγγραφέας, ενώ αρθρογραφούσε και σε μεγάλα περιοδικά όπως το Vanity Fair. Ωστόσο, περισσότερη δημοσιότητα έλαβε όταν ανέλαβε να εκπροσωπήσει την Αθηνά Ωνάση αλλά και τον πατέρα της, Τιέρι Ρουσέλ, στη διαμάχη της μοναδικής κληρονόμου των Ωνάση με τους Έλληνες διαχειριστές του ιδρύματος Ωνάση.

Δείτε επίσης : Αθηνά Ωνάση: Το άγνωστο δράμα πριν το διαζύγιο- Η ατυχία που της «είχε χτυπήσει» ξανά την πόρτα…

Ο Αλέξης Μανθεάκης παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα για την οι­κογένεια του Τιερί Ρουσέλ με την οποία μεγάλωσε η Αθηνά Ωνάση. Όσο για τα δημοσιεύματα που ήθε­λαν τον πατέρα της να παντρεύεται την κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση, Χριστίνα Ωνάση, από συμφέρον, ο κ. Μανθεάκης είχε ένα περιστατικό να διηγηθεί.

Βρίσκονταν στο Σκορπιό για το μνη­μόσυνο των 10 χρόνων από το θά­νατο της Χριστίνας Ωνάση, όταν δεν μπορούσε να εντοπίσει τον πατέρα της Αθηνάς.

«Τον βρήκα στον τάφο της Χριστίνας στο παρεκκλήσι, χάι­δευε τον τάφο και τον έβλεπα κλαμένο», θυμάται σήμερα. «Φυσικά και υπήρχαν συμφέροντα, ο Τιερί είχε άλλες, την ταλαιπώρησε, ναι. Αλλά κάποια στιγμή της έκανε και παιδί», προσθέτει για τον πα­τέρα της Αθηνάς».

Δείτε επίσης : Αθηνά Ωνάση: «Η κατάρα των Ωνάσηδων είναι οι επιλογές τους»

Το θέμα της Χριστίνας που… πονάει

Ο Αλέξης Μανθεάκης στο βι­βλίο του «Κούκλα από ατσάλι» περιγράφει πως η Αθηνά Ωνά­ση αποφεύγει τη συζήτηση για τη μητέρα της, που έφυγε από τη ζωή όταν ήταν πολύ μικρή. «Ποτέ δεν έκανε συζήτηση για τη Χριστίνα. Είναι ένα θέμα που εί­ναι σχεδόν ταμπού. Ακούστηκαν πολύ άσχημα πράγματα για την Χριστίνα, κουτσομπολιά και αυτό την πλήγωνε», λέει συγκεκριμένα ο Αλέξης Μανθεάκης.

Ωστόσο, περιγράφει ένα περιστα­τικό και πάλι από το Σκορπιό, όπου είδε για μία και μόνη φορά την Αθη­νά Ωνάση να κλαίει για τη μητέρα της σύμφωνα με το athensmagazine.gr . Όταν ρώτησε τον Τιερί Ρουσέλ τι είχε συμβεί, εκείνος του είπε:

«Μείναμε ξύπνιοι όλη νύχτα και της διάβασα ένα γράμμα από τη μητέρα της και συγκινήθηκε πάρα πολύ και έκλαιγε». Ο κ. Μανθεάκης περιγράφει τους λόγους που η Αθηνά δεν ήθελε στην πραγματικότητα να βρίσκεται στην Ελλάδα, στην πατρίδα της μητέρας της.

Δείτε επίσης : Η κατάρα των Ωνάσηδων: Τι συνέβη τη νύχτα που η Χριστίνα Ωνάση βρέθηκε νεκρή στη μπανιέρα της (εικόνες)

«Υπήρχε πρόβλημα με τα ΜΜΕ, όπου πήγαινε γινόταν σκοτωμός», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως ο Σκορπιός έχει μια ατμόσφαιρα βαριά, δικαιολογώντας το κλίμα στην ύπαρξη των τάφων εκεί της οικογένειας.

 

Close