Σπάνιο υλικό: Το «ανάκτορο» της Αλίκης στην περιοχή των ανακτόρων (pics)

«Ποιος από αυτούς τους τοίχους είναι της Φίνος Φιλμς;», την είχε ρωτήσει ο Φιλοποίμενας Φίνος, όταν το 1962 η εθνική σταρ έβαζε απλώς το όνομα «Αλίκη» στο κουδούνι του νεοαποκτηθέντος πολυτελούς σπιτιού στην οδό Στησιχόρου.

Εκτός απ’ το να της υπενθυμίσει ότι είχε κάνει τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες της στην εταιρία του, ο Φίνος ήθελε να της τονίσει ότι είχε το υψηλότερο κασέ. «Κανείς», του απάντησε ορθά-κοφτά η Αλίκη, που μόλις είχε ολοκληρώσει την πρώτη πανελλαδική περιοδεία της με ρεκόρ εισπράξεων ανά τη χώρα.

Δείτε επίσης: Α. Καππάτου: H φυγή του παιδιού από το σπίτι είναι μια μορφή συναγερμού

Το κομμάτι γης ανάμεσα στην Ηρώδου Αττικού και τη Ρηγίλλης δεν είχε επιλεχθεί τυχαία από τη μεγαλύτερη ντίβα της ελληνικής showbiz. Ο συνειρμός ήταν σαφής. Η μικρή του απόσταση από τα ανάκτορα το καθιστούσε ως το πιο αριστοκρατικό της Αθήνας και παράλληλα την ιδανική τοποθεσία διαμονής για τη «βασίλισσα» του θεάματος.

Σπάνιο υλικό: Το «ανάκτορο» της Αλίκης στην περιοχή των ανακτόρων (Pics)

Για τρία χρόνια μετά την αγορά του ακινήτου, η Αλίκη εξακολουθούσε να μένει με τη μητέρα της. Στην οδό Στησιχόρου (όνομα που προέρχεται από τον αρχαίο Σικελό λυρικό ποιητή Τεισία, που μετονομάστηκε λόγω της μοναδικής ικανότητας να διοργανώνει χορούς με τη συνοδεία λύρας ή κιθάρας) μετακόμισε το 1965, μετά το γάμο της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Δείτε επίσης: 15 Έξυπνα Τρικ Καθαρισμού, που θα Κάνουν το Σπίτι σας να Λάμπει, μέσα σε Λίγα Λεπτά

Αν και ο (μεγαλωμένος στον Πειραιά) σύντροφος και συμπρωταγωνιστής της δεν ήθελε αρχικά να μείνει εκεί, εν τέλει ενέδωσε. Εκεί στέγασε το ζευγάρι τον έρωτά του, αλλά και τους πολλούς καυγάδες του, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα το διαζύγιο. Δείτε μοναδικές, σπάνιες φωτογραφίες !

Σπάνιο υλικό: Το «ανάκτορο» της Αλίκης στην περιοχή των ανακτόρων (pics) Σπάνιο υλικό: Το «ανάκτορο» της Αλίκης στην περιοχή των ανακτόρων (pics) Σπάνιο υλικό: Το «ανάκτορο» της Αλίκης στην περιοχή των ανακτόρων (pics) Σπάνιο υλικό: Το «ανάκτορο» της Αλίκης στην περιοχή των ανακτόρων (pics) Σπάνιο υλικό: Το «ανάκτορο» της Αλίκης στην περιοχή των ανακτόρων (pics) Σπάνιο υλικό: Το «ανάκτορο» της Αλίκης στην περιοχή των ανακτόρων (pics) Σπάνιο υλικό: Το «ανάκτορο» της Αλίκης στην περιοχή των ανακτόρων (pics) Σπάνιο υλικό: Το «ανάκτορο» της Αλίκης στην περιοχή των ανακτόρων (pics) Σπάνιο υλικό: Το «ανάκτορο» της Αλίκης στην περιοχή των ανακτόρων (pics) Σπάνιο υλικό: Το «ανάκτορο» της Αλίκης στην περιοχή των ανακτόρων (pics) Σπάνιο υλικό: Το «ανάκτορο» της Αλίκης στην περιοχή των ανακτόρων (pics)

Πηγή: konserva.gr
Close