Δημήτρης Παπανικολάου: Όταν μίλησα για το σύνδρομο Άσπεργκερ, η κόρη μου μου είπε να μιλήσω και για εκείνη

Ο Δημήτρης Παπανικολάου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη διάγνωσή του με σύνδρομο Άσπεργκερ, από το οποίο πάσχει και η κόρη του.

Δημήτρης Παπανικολάου: Όταν μίλησα για το σύνδρομο Άσπεργκερ, η κόρη μου μου είπε να μιλήσω και για εκείνη

Δείτε ακόμα: Σοφία Αλιμπέρτη : Οι φωτογραφίες με τους γιους της και τον Πάριο σε πρώτο πλάνο

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας εξήγησε πως πήρε την απόφαση να μιλήσει δημόσια για το θέμα αυτό.

Όσα είπε ο Δημήτρης Παπανικολάου για το σύνδρομο Άσπεργκερ.

«Το έκανα για την προστασία του παιδιού μου γιατί συνέβαιναν διάφορες περίεργες συμπεριφορές με μπούλινγκ και τέτοια και όταν δημοσιοποιείς ένα τέτοιο θέμα και λόγω του ότι εγώ είμαι αναγνωρίσιμο πρόσωπο, τότε οι καλοί γίνονται καλύτεροι και οι κακοί κάνουν πίσω. Οι καλοί υπερισχύουν», είπε αρχικά ο Δημήτρης Παπανικολάου.

«Είχα διαγνωσθεί και εγώ με το σύνδρομο Άσπεργκερ, Τότε πήγαινα με την γυναίκα μου για ψυχοθεραπεία, γιατί αν δεν είμαστε εμείς καλά δεν είναι κανένας γύρω μας. Έπρεπε να ξέρουμε πώς θα είμαστε εμείς καλά με ένα τέτοιο θέμα στο σπίτι για να στηρίζουμε και το παιδί και τον εαυτό μας.

Έλεγα για πολλούς μήνες στην γυναίκα μου να μιλήσουμε δημόσια για την κόρη μας και δεν ήθελε για να μην στιγματιστεί το παιδί. Εγώ εκεί λοιπόν, σκέφτηκα ότι αφού ο γιατρός μου είπε ότι έχω στοιχεία Άσπεργκερ, θα βγω και θα πω για εμένα. Το ίδιο βράδυ λοιπόν, η κόρη μου και η γυναίκα μου ήρθα μαζί και μου είπαν να μιλήσω ανοιχτά για την Άρια» πρόσθεσε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Δείτε ακόμα: Λεωνίδας Κουτσόπουλος: H Βόλτα για μπύρες με τον γιο του και η επική φωτογραφία

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Close