Γιώργος Θεοφάνους: Ο πατέρας μου δεν με ήθελε ποτέ ήταν δράκος

Στην εκπομπή του  Νίκου Χατζηνικολάου  «Ενώπιος Ενωπίω» το βράδυ της Δευτέρας ήταν καλεσμένος ο Γιώργος Θεοφάνους ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων, για το πόσο σκληρός ήταν ο πατέρας του , τα πολύ δύσκολα παιδικά του χρόνια, τη μητέρα του και που συναντά συχνά τον Σωτήρη Τσιόδρα .

Για τη δύσκολη σχέση με τον πατέρα του, ο Γιώργος Θεοφάνους είπε: «Ο πατέρας μου πρόλαβε να με δει αλλά δεν ήθελε ποτέ. Ο πατέρας μου ήταν δράκος. Δεν πέρασα καθόλου καλά μαζί του. Πέρασα δύσκολα παιδικά χρόνια. Κάπου διάβαζα ότι είμαστε οι αναμνήσεις μας. Αυτό που είμαστε τώρα είναι η πρόσθεση των αναμνήσεών μας. Θυμάμαι την ημέρα της κηδείας της μαμάς μου. Ήταν εκεί η μάνα της, η γιαγιά της και η αδερφή μου. Έκλαιγαν όλοι και έλεγαν “έμειναν τα παιδιά ορφανά”. Εγώ όχι. Πήγα πάνω από το χώμα και ακόμα κι όταν έφυγαν όλοι δεν έκλαιγα. Τώρα συγκινούμαι. Τότε είπα ότι αυτό θα με κάνει πιο δυνατό».

Η σχέση με τη μητέρα του

«Η μητέρα μου ήταν αυτή που με πίστευε. Δεν ήμουν ούτε 16 χρονών όταν έφυγε. Δεν με είχε δει ποτέ. Ακόμα και στο ωδείο, στις απλές συναυλίες που δίναμε, δεν κατάφερε να έρθει. Ήμουν δημοτικό όταν είχε αρρωστήσει. Ήμουν 12 χρονών και θυμάμαι σαν τώρα είχε καρκίνο στο μαστό και το ανακάλυψε λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Δεν μας είπε τίποτα. Αυτό το λάθος που κάνουν οι γυναίκες… Η πρόληψη είναι το κυριότερο. Αποφάσισε να μην μας το πει λοιπόν. Περάσαμε τις γιορτές μαζί και μετά την Πρωτοχρονιά μπήκε για χειρουργείο. Εγώ έχω γενέθλια 9 Ιανουαρίου. Ψήσαμε λοιπόν ένα κέικ στο σπίτι και έσβησα τα κεράκια στο νοσοκομείο. Και της έγραψα αυτό το ποίημα σε μια κάρτα”,

Η γνωριμία με το Σωτήρη Τσιόδρα

«H Παναγία είναι η μάνα μου. Εγώ δε μπορώ να κάνω διαφορετικά. Είναι αυτό που μου έλειπε πάντα. Στην Παναγία τη βρίσκω. Απλά πολλές φορές αν πεις για τη σημαία και την εκκλησία, θεωρούν πως είσαι ακραίος, φανατικός. Δεν είναι έτσι, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Απλά είμαι λίγο παλιομοδίτης, ρομαντικός. Μου αρέσει!

Κυριακή, φαγητό όλοι μαζί. Πάμε στην εκκλησία το πρωί. Εκεί δίπλα μας ψάλλει και ο Τσιόδρας. Εκεί πάω. Τον έχω γνωρίσει πρώτα σαν ψάλτη και μετά με την κανονική του ιδιότητα»

 

 

Close