Η ζωή μέσα από τα μάτια του Κώστα Βουτσά-Τα λόγια του "αιώνιου έφηβου" που συγκλονίζουν

Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος κωμικός της ελληνικής τηλεόρασης. Αγαπημένος ηθοποιός, ταλαντούχος, που οι ταινίες του άφησαν εποχή, ενώ οι ατάκες του έκαναν όλο τον κόσμο να γελάει μαζί του.

Ο Κώστας Βουτσάς ήταν από τους λίγους μεγάλους ηθοποιούς της εποχής του που άφησαν ιστορία, και δυστυχώς έφυγε και εκείνος από κοντά μας. Ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος αγάπη για τη ζωή, αυθόρμητος που αγαπούσε πολύ τη δουλειά του, ενώ προτεραιότητά του ήταν πάντα η οικογένειά του! Η στάση του και η άποψή του για τη ζωή ξεχώριζαν, ενώ τις είχε αποτυπώσει με τον πιο όμορφο και ξεχωριστό τρόπο.

Δείτε παρακάτω ένα κείμενο του ίδιου, και τον τρόπο που περιγράφει τη δουλειά του, το θέατρο, αλλά και την αγάπη του για τη ζωή και την οικογένειά του.

Αυτή ήταν η άποψη του Κώστα Βουτσά για τη ζωή…

Είμαι εβδομήντα χρόνια στο θέατρο, μ’ αυτό μεγάλωσα και μ’ αυτό πορεύομαι. Κάθε μέρα ξυπνάω με τόση αισιοδοξία, νιώθω να ξεκινάω από την αρχή και πετάω από τη χαρά μου που θα κάνω τα ίδια και απαράλλαχτα, στην ίδια σκηνή και στις δύο παραστάσεις τις Κυριακές.

Διακρίνω στα μάτια του κόσμου πολλή αγάπη, ό,τι μου ζητήσουν το κάνω, θέλουν φωτογραφίες, φωτογραφίζομαι, θέλουν αυτόγραφα, υπογράφω, οι θαυμαστές μου μ’ έφτιαξαν, τους το οφείλω. Αγαπιόμαστε, εξάλλου.

Κατά τύχη έγινα ηθοποιός, άθελά μου. Μου ζήτησαν να αντικαταστήσω κάποιον, ενθουσιάστηκαν με το παίξιμό μου και με κράτησαν. Με τράβηξε κοντά του το επάγγελμα, αυτό ήρθε σε μένα, δεν πήγα εγώ σ’ αυτό. Δεν ζήλεψα πότε κανέναν ηθοποιό, με αυτό που διέθετα πορεύτηκα. Δεν κοιτάχτηκα ποτέ, ούτε κοιτάζομαι στον καθρέφτη, ξέρω ποιος είμαι κι έχω αυτοπεποίθηση, χωρίς αυτή δεν κάνεις τίποτα.

Τα έργα χτίζονται πάνω στον χαρακτήρα μου, γράφουν τους ρόλους για μένα. Χόρευα χωρίς να είμαι χορευτής, εγώ αθλητής ήμουν, αυτοσχεδίαζα, έδινα άλλο τόνο σε απλές λέξεις του σεναρίου δημιουργώντας ατάκες που έμειναν, όπως το «φςς μπόινγκ».

Ήμουν πάντα καλά στην προσωπική μου ζωή, κι είμαι πολύ χαρούμενος και αισιόδοξος στην καθημερινότητά μου. Ζω έντονα κάθε μου μέρα. Η καλημέρα ξεκινάει από τον πρωινό καφέ, που πρέπει να στον σερβίρει γυναίκα αν θες να σου πάει καλά η μέρα! Οι μεγάλες χάρες και οι μικρές συγκινήσεις για μένα ταυτίζονται με την οικογενειακή μου ζωή. Ο Φοίβος, η γυναίκα μου, οι κόρες μου, ο Άνθιμος, οι εγγόνες μου είναι η μεγάλη μου ευτυχία, είμαι γήινο άτομο. Αγαπώ πολύ τα παιδιά μου και τα φροντίζω με όλους τους τρόπους, μικρούς, της καθημερινότητας, και μεγάλους. Πιστεύω ακράδαντα ότι τα παιδιά είναι ευτυχία, τα εγγόνια είναι διπλή ευτυχία. Τι να πω για ένα μικρό παιδάκι, όπως ο Φοίβος, που με κάνει τρισευτυχισμένο και μου δίνει ζωή. Ίσως να ξεπέρασα τον εαυτό μου με το να κάνω ένα παιδί στα 84 μου χρόνια, άλλα δεν μ’ ενδιαφέρουν τα ταμπού, το θεωρώ φυσιολογικό.

Η αίσθηση του να μείνεις ανενεργός ή ακόμα και άνεργος για μένα ισοδυναμεί με θάνατο, άλλωστε διαμόρφωσα τον χαρακτήρα μου από την πρώτη νεαρή ηλικία μέσα στη βιοπάλη, είχα μάθει να δουλεύω σκληρά και ας ήρθε μετά η αναγνώριση.

..Κώστας Βουτσάς..
#Ηποίησιςεντόςμας

Close