Η Μαρία Τζομπανάκη μιλάει για τον κορονοϊό στην Ν.Υόρκη "Εμείς ακολουθούμε το πρωτόκολλο της Ελλάδας"

Η ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη περιγράφει την κατάσταση που βιώνει στη Νέα Υόρκη, όπου και ζει μόνιμα, τώρα με την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η ίδια αναφέρει πως είναι η ζωή με την καραντίνα όπου ζουν, πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για τους πολίτες εκεί, πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, και ότι πρέπει να γνωρίζουν, το μαθαίνουν από άλλες χώρες που βιώνουν ίδιες καταστάσεις.

“Είναι κάτι πρωτοφανές αυτό που έχει συμβεί”

“Η πόλη κοιμάται, αλλά δεν κοιμάται, αγρυπνούν οι άνθρωποι μέσα στα διαμερίσματά τους φοβισμένοι. Οι δρόμοι είναι άδειοι. Η Time Square που σφύζει από ζωή όλο το 24ωρο είναι άδεια. Η κίνηση έχει μειωθεί πάρα πολύ”

Παράλληλα η ηθοποιός αναφέρει πως τα σούπερ μάρκετ είναι άδεια, και πως οι άνθρωποι δεν μπορούν να προμηθευτούν πράγματα.

“Δεν πήραν στα σοβαρά αυτό που συμβαίνει. Υποτίμησαν πάρα πολύ την κατάσταση. Γιατί δεν μίλησαν έγκαιρα; Να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου. Θα μπορούσαν να τους ενημερώσουν όπως έκαναν και στην Ελλάδα. Ότι γνωρίζουμε είναι μέσω του internet από τις άλλες χώρες. Εγώ με τον σύζυγό μου ότι κάνουμε το μαθαίνουμε από σας. Ακούμε εσάς και ακολοθούμε”

Δείτε αναλυτικά όλη τη συνέντευξή της παρακάτω:

 

Close