Σταμάτης Κραουνάκης: Προχωράει σε μηνύσεις κατά της κινητής συναυλίας της Πρωτοψάλτη

Μεγάλες αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις προκάλεσε η απόφαση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη να οργανώσει κινητή συναυλία στους δρόμους της Αθήνας, στην προσπάθειά της να εμψυχώσει τους πολίτες στον αγώνα που δίνουμε κατά του κορονοϊού.

Ωστόσο αντίθετο βρήκε τον Σταμάτη Κραουνάκη, όχι η πράξη της αυτή, αλλά η απόφαση να σταματήσει έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και η επαφή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο γνωστός τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης ενοχλήθηκε ιδιαίτερα, καθότι κάποια από τα τραγούδια της Πρωτοψάλτη είναι δικά του δημιουργήματα και της Λίνας Νικολακοπούλου, και όφειλαν να ερωτηθούν αμφότεροι.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης πρόκειται να κινηθεί νομικά όπως δήλωσε ο ίδιος και να διεκδικήσει τα πνευματικά του δικαιώματα. Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του.

Σταμάτης Κραουνάκης “θα κινηθώ νομικά”

Σύμφωνα με το ethnos.gr ,σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο Σταμάτης Κραουνάκης είπε: «Η Άλκηστις σε όλη την πορεία της ήταν άνθρωπος της περιπέτειας, δραστήριος, πρωτοστάτησε στην δημιουργία μίας νέας παρουσίασης για τα τραγούδια, με ρίσκο και κόστος, για να ανοίξει η ομπρέλα των συνεργατών, να υπάρξει μία νέα αισθητική. Αλλά αυτό που έγινε είναι πολύ σιχαμερό, δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι, έγινε βιασμός του πνευματικού μου δικαιώματος, συνέχισε, όσο κι αν γράφουν τα τσιράκια της κυβέρνησης.

Έγινε οργανωμένη παραγωγή από την Τεχνόπολη, οπωσδήποτε εν γνώσει του δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη (αλλά και εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου). Και η Άλκηστη «τον έδωσε» τον Κ. Μητσοτάκη, ότι τηλεφώνησε ο Μητσοτάκης στον Μπακογιάννη να πάει το φορτηγό έξω από το Μαξίμου. Ηθικά, θα έπρεπε να έχω ερωτηθεί εάν θέλω το τραγούδι μου να παιχτεί έξω από το Μαξίμου σε κατάσταση πανδημίας μπροστά στον Μητσοτάκη που καθόλου δεν χωνεύω, είναι σαφές. Θα έπρεπε να έχω ερωτηθεί και εγώ και η Νικολακοπούλου.

Τώρα, έχω έναν νόμιμο δρόμο που θα ακολουθήσω, είναι ήδη στα χέρια της δικηγόρου μου. Και Θα διεκδικήσω με κάθε τρόπο μέχρι τελευταία ρανίδα την αμοιβή των 100.000-120.000 εργαζόμενων του μουσικού χώρου που δεν εντάσσονται στο πλαίσιο που έχει φορμάρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», τόνισε ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Close