Victor Vernicos: Αυτός είναι  ο 16χρονος καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2023

Ο Βίκτωρας Βερνίκος ή Victor Vernicos, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα  στη φετινή Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Λίβερπουλ.

Όπως έγινε γνωστό χθες Δευτέρα 30/1 με επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ, ο 16χρονος Victor Vernicos θα είναι ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 67ο Διαγωνισμό της Eurovision.

Ο Βίκτωρας Βερνίκος ή Victor Vernicos, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη φετινή Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Λίβερπουλ.

Δείτε επίσης : Τέρης Χρυσός : Κραυγή απελπισίας για τον τραγουδιστή  Θέλω να πεθάνω

Στην επιλογή αυτή κατέληξε η αρμόδια Επιτροπή της ΕΡΤ, έχοντας προηγουμένως συναντηθεί με τους επικρατέστερους υποψηφίους, και συνυπολογίζοντας, βέβαια, την αξιολόγηση της 70μελούς Επιτροπής Κοινού, η οποία για πρώτη φορά μετείχε στη διαδικασία της επιλογής.

Victor Vernicos: Αυτός είναι ο 16χρονος καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2023

Ποιος είναι ο Victor Vernikos

Ο Victor Vernikos γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στην Eurovision, καθώς είναι μόλις 16 ετών, ενώ το τραγούδι του «What They Say», με το οποίο θα μας εκπροσωπήσει, είναι δική του σύνθεση.

Ο Victor Vernicos ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, μαθήματα Φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια. Στα έντεκα άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

Δείτε επίσης : Βομβα στο Survivor all star απο τον Νίκο Μπάρτζη : Έπιασα παίκτη με κινητό

Ο 16χρονος καλλιτέχνης έχει έμφυτο ταλέντο στη μουσική, ενώ έχει ξεχωρίσει με τα πρώτα του βίντεο στο Youtube.

Μάλιστα, πριν 15 ημέρες περίπου, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision 2023 είχε παραχωρήσει μια αποκλειστική συνέντευξη στο TLIFE, όπου μας εξομολογήθηκε ότι το τραγούδι με το οποίο συμμετέχει στον διαγωνισμό, «What They Say», κρύβει μια έκπληξη που το κάνει μοναδικό στην καρδιά του.

«Το ‘What They Say’ είναι ένα τραγούδι που από την στιγμή που το έγραψα έγινε το αγαπημένο μου και τις ομάδας μου, και των φίλων μου, μέχρι και τις οικογένειάς μου! Έκανα την παραγωγή και το έγραψα μόνος μου, είναι συναισθηματικό αλλά έχει και μια ενέργεια… μια έκπληξη που το κάνει μοναδικό στην καρδιά μου.

Δείτε επίσης : Συνελήφθη ο Πέτρος Τατσόπουλος

Victor Vernicos: Αυτός είναι ο 16χρονος καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2023

Όλα τα τραγούδια που γράφω προέρχονται από τα συναισθήματά μου, είναι γεμάτα από ειλικρίνεια και αυθεντικότητα. Η μουσική είναι ένας τρόπος έκφρασης και εγώ απλώς προσπαθώ να εκφράσω τον εαυτό μου και όσα σκέφτομαι και νιώθω με τον πιο αμιγή τρόπο στον μέγιστο βαθμό» είχε εξομολογηθεί στο TLIFE.

«Η Eurovision είναι μία τεράστια γιορτή της μουσικής, ένα event όπου συναντιούνται πολλές κουλτούρες, πολλά είδη μουσικής και πολλοί καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες. Τα τραγούδια ενώνουν, όχι μόνο τους συμμετέχοντες, αλλά και τα εκατομμύρια κόσμου που είτε βρίσκεται στην αρένα είτε παρακολουθεί τον διαγωνισμό από την τηλεόραση. Για έναν music lover σαν εμένα είναι το πιο συναρπαστικό γεγονός του χρόνου» είχε δηλώσει ο Victor Vernikos για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό μουσικής.

Ο νεαρός καλλιτέχνης είναι ανιψιός της καταξιωμένης φωτογράφου, Μαρίνας Βερνίκου.

Καλή επιτυχία!

 

Close