16 κανόνες μόδας που οι σύγχρονες γυναίκες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τους παραβούν

16 κανόνες μόδας που οι σύγχρονες γυναίκες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τους παραβούν. Υπάρχουν 16 κανόνες μόδας που μπορεί να διατηρήθηκαν για αρκετά χρόνια, όμως οι σύγχρονες γυναίκες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τους παραβούν. Άλλωστε οι κανόνες μόδας υπάρχουν για να παραβιάζονται. Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε μερικούς βασικούς κανόνες μόδας.

Στο σημερινό μας άρθρο όμως θα σας παρουσιάσουμε τους 16 κανόνες μόδας, που οι σύγχρονες γυναίκες παραβίασαν και συνεχίζουν να παραβιάζουν. Κανόνες μόδας που για παλαιότερες γενιές γυναικών μπορεί να ήταν αυτονόητοι.

Δείτε ακόμα Ζιπ κιλότ τζιν 2021: Δείτε 12 ιδέες με denim culottes την απόλυτη τάση

Κανόνες μόδας που διαμορφώνουν τα πρότυπα ομορφιάς. Τι είναι σωστό στην μόδα και τι όχι. Ένα αρκετά ενδιαφέρον για τους κανόνες μόδας που πλέον δεν δίνουμε σημασία και παραβαίνουμε διαρκώς. Διαβάστε παρακάτω και πείτε μας την άποψή σας στα σχόλια: 

“Τα μοντέρνα ρούχα είναι μόνο για τις αδύνατες”

Αυτός είναι ο πρώτος κανόνας μόδας που παραβιάστηκε τα τελευταία χρόνια και πολύ καλά έκανε. Παλιότερα, τα ρούχα για τις plus size γυναίκες ήταν αδιάφορα. Σε αντίθεση με τις αδύνατες γυναίκες οι οποίες είχαν πάντα μία πληθώρα επιλογών!

Τα τελευταία χρονιά λοιπόν, η μόδα άλλαξε και πλέον τα μοντέρνα ρούχα υπάρχουν στα ράφια των καταστημάτων σε πολλά μεγέθη! Ένας κανόνας της μόδας που χαιρόμαστε που παραβιάστηκε και που δε θέλουμε να ξαναγυρίσει!

Plus size γυναίκα με μοντέρνα ρούχα

Ένας κανόνας μόδας υποστήριζε ότι αν δεν έχεις τέλεια μαλλιά το look σου θα μοιάζει πάντα ανολοκλήρωτο

γυναίκες με περιποιημένα μαλλιά

Αυτός ο κανόνας μόδας έχει μία λογική. Σίγουρα τα όμορφα μαλλιά σε κάνουν να δείχνεις ακόμη πιο όμορφη. Παρόλα αυτά, οι κανόνες μόδας του σήμερα θέλουν την γυναίκα να είναι ο εαυτός της και να προβάλλει την φυσικότητά της.

Παλιότερα τα όμορφα μαλλιά ήταν τα μαλλιά που δεν ξέφευγε ούτε τρίχα. Πλέον έχουν γίνει της μόδας τα επιμελώς ατημέλητα. Και γενικότερα πλέον, μπορεί να γίνει της μόδας οτιδήποτε κάνει εσένα χαρούμενη όσων αφορά τα μαλλιά σου και φυσικά σου πηγαίνει! Είτε ατημέλητα είτε περιποιημένα, το θέμα είναι να νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου!

γυναίκες με απεριποίητα μαλλιά στον δρόμο

“Σε αυτήν την ηλικία…τέτοιο ντύσιμο;”

Άλλος ένας κανόνας της μόδας που χαιρόμαστε που παραβιάστηκε! Παλιότερα η κάθε ηλικία είχε και το κατάλληλο ντύσιμο. Δεν μπορούσες να είσαι άνω των 40 και να ντύνεσαι μοντέρνα είτε ήσουν άντρας είτε γυναίκα. Σε έλεγαν ξεμωραμένο και ότι δεν έχεις καμία αίσθηση των χρόνων σου.

Η νέα μόδα λοιπόν, θέλει τους ανθρώπους να είναι οι εαυτοί τους! Αυτό σημαίνει ότι αν ένας άνθρωπος που έχει περάσει τα 50 νιώθει ακόμη 23, καλά θα κάνει να ντύνεται σαν 23, προσαρμόζοντας πάντα το ντύσιμο, στον σωματότυπο και το γενικότερο στιλ του. Η ηλικία δεν αποτελεί κανόνα της μόδας πια κι εμείς χαιρόμαστε που το μαθαίνετε από εμάς!

γυναίκες με απεριποίητα μαλλιά στον δρόμο

Κανόνας της μόδας που δεν ισχύει: Τα oversized ρούχα σε παχαίνουν

Λοιπόν αυτό κι αν είναι μύθος! Τα oversized ρούχα είναι τάση τα τελευταία χρόνια και πολλές γυναίκες τα έχουν ήδη τοποθετήσει στις ντουλάπες τους. Σίγουρα τα oversized ρούχα μπορεί να γίνουν πολύ βολικά για μία plus size γυναίκα, όμως μπορούν επίσης να βολέψουν πολύ και μία αδύνατη γυναίκα.

Τα oversized ρούχα τις περισσότερες φορές κρύβουν τις ατέλειες και αγκαλιάζουν το κορμί. Είναι αεράτα και φυσικά δεν σε παχαίνουν! Βέβαια, υπάρχουν πάντα τα ρούχα που ανεξάρτητα με το αν είναι ή όχι oversized μπορεί και να παχαίνουν, επειδή δεν σου ταιριάζουν!

γυναίκες ντυμένες oversized

Ένας κανόνας της μόδας που πλέον έχει διαψευσθεί: Τα ογκώδη ρούχα κρύβουν τις ατέλειες

Πιο πάνω μιλήσαμε για τα oversized και είπαμε ότι υπάρχουν oversized που σε παχαίνουν και oversized που απλά σε κάνουν να δείχνεις 10 κιλά πιο κάτω. Πολλές plus size γυναίκες, πέφτουν στην παγίδα να αγοράζουν ογκώδη ρούχα γιατί θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα κρύψουν τις ατέλειές τους.

Στην πραγματικότητα όμως τα πιο ανάλαφρα και εφαρμοστά σε μερικές περιπτώσεις ρούχα, είναι σε θέση να κολακέψουν περισσότερο το σώμα σου. Τα ογκώδη ρούχα, προσθέτουν όγκο που δεν έχεις. Είναι λοιπόν ένας κανόνας μόδας που μόλις διαψεύσαμε και τον παραβιάζουμε!

plus size γυναίκες με φαρδιά ρούχα

“Δεν πηγαίνουν τα μακριά μαλλιά σε γυναίκες άνω των 40”

Καλέ τι μας λες; Φέρτε μου τον κανόνα να τον παραβιάσω! Άλλο ένα στερεότυπο στη μόδα που πλέον έχει διαψευσθεί και παραβιαστεί. Τα μακριά μαλλιά ταιριάζουν το ίδιο σε μία γυναίκα 20 χρονών και το ίδιο σε μία γυναίκα 40 ετών. Το αν σου ταιριάζει ένα κούρεμα δεν συμβαδίζει με την ηλικία, αλλά με τα χαρακτηριστικά και το σχήμα του προσώπου σου.

γυναίκες άνω των 50 με μακριά μαλλιά

“Η τσάντα σου πρέπει να ταιριάζει με τα παπούτσια”

Αυτός ο κανόνας μόδας υπήρχε πολλά χρόνια. Οι γυναίκες αποφάσιζαν να συνδυάζουν παπούτσια με τσάντα, για πιο μοντέρνα outfit. Φαίνεται όμως πως πλέον αυτός ο κανόνας μόδας έχει παραβιαστεί! Οι γυναίκες ταιριάζουν ακόμη τα χρώματα των ρούχων τους. Όμως δεν είναι υποχρεωτικό να συμβαδίζουν τσάντα – παπούτσια χρωματικά.

γυναίκες που συνδύασαν χρωματικά την τσάντα με τα παπούτσια

“Δεν πρέπει να υπάρχουν στο look σου πάνω από τρία χρώματα”

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Το ξέρετε όλοι ότι αυτός ο κανόνας μόδας όχι μόνο έχει παραβιαστεί. Έχει γίνει τάση να συνδυάζονται πολλά διαφορετικά χρώματα στα γυναικεία outfits! Μία πολύχρωμη τάση που μας αρέσει πολύ!

γυναίκες με πολύχρωμα ρούχα

“Τα χρωματιστά ρούχα δε μου ταιριάζουν!”

Ένας κανόνας μόδας που πρέπει να παραβιαστεί αμέσως. Πολλές γυναίκες δοκίμασαν μία φορά στη ζωή τους ένα χρώμα και διαπίστωσαν ότι δεν τους πηγαίνει. Στη συνέχεια απέρριψαν παντελώς αυτό το χρώμα. Λοιπόν αυτή δεν είναι λογική.

Για παράδειγμα το χρώμα κόκκινο έχει πολλές αποχρώσεις. Μπορεί να μην σου πηγαίνει το κόκκινο της φωτιάς και να σου πηγαίνει το μπορντό. Μπορεί να μην σου πηγαίνει το κόκκινο σε satin ύφασμα και να σου πηγαίνει το κόκκινο σε μάλλινο. Μη φοβάσαι να πειραματίζεσαι!

γυναίκες με κόκκινο φόρεμα και κόκκινο μάλλινο πουλόβερ

“Οι γυναίκες πρέπει να φορούν γυναικεία ρούχα”

Λοιπόν αγαπητοί φίλοι και φίλες ένας κανόνας της μόδας που ανυπομονούσα να παραβιάσω είναι ο κανόνας της μόδας, που προσπαθεί να βάλει την γυναίκα και την θηλυκότητα σε καλούπια! Μία γυναίκα μπορεί να φοράει οτιδήποτε της αρέσει και της ταιριάζει. Όπως κι ένας άντρας.

Υπάρχουν λοιπόν γυναίκες που δεν τους αρέσει να φορούν φορέματα και φούστες. Είμαστε μαζί τους στο να φορέσουν το σκισμένο τους jean και να πάνε την βόλτα τους!

γυναίκες με αγορίστικα ρούχα

“Το πράσινο και το ροζ δεν ταιριάζουν σε ένα outfit”

Φυσικά και είναι ένας κανόνας μόδας που οι γυναίκες παραβιάζουν κατ’ εξακολούθηση και καλά κάνουν. Δε θα πούμε πολλά. Η εικόνα θα μιλήσει από μόνη της.

γυναικείο outfit με πράσινες και ροζ αποχρώσεις

Κανόνας της μόδας που παραβιάστηκε: τα δερμάτινα ρούχα είναι προκλητικά.

Ο συγκεκριμένος κανόνας δεν παραβιάστηκε επειδή τα δερμάτινα ρούχα δεν είναι προκλητικά αλλά γιατί κανένα ρούχο δεν είναι προκλητικό. Τα ρούχα παίρνουν την ταυτότητα που τους δίνει ο άνθρωπος που τα φορά. Αλλά και προκλητικό να είναι, ποιο το πρόβλημα;

γυναίκες με δερμάτινα ρούχα

Το vintage δεν σε κάνει να δείχνεις μεγαλύτερη!

Οι γυναίκες τα τελευταία χρόνια έχουν αγαπήσει την vintage κουλτούρα όχι μόνο στα ρούχα αλλά και στην διακόσμηση του σπιτιού. Κυκλοφορεί ένας κανόνας της μόδας που λέει ότι το vintage σου προσθέτει χρόνια. Λοιπόν αυτό δεν ισχύει και έχουμε ως απόδειξη την παρακάτω εικόνα:

γυναίκες με vintage outfit

Κανόνας της μόδας που παραβιάστηκε: Τα τατουάζ δεν πρέπει να φαίνονται!

Νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Οι τόσες γυναίκες με τατουάζ μανίκια που είναι θεάρες και κουκλάρες, αρκούν για να αποδείξουν ότι αυτός ο κανόνας δεν ισχύει πια!

γυναίκα με τατουάζ

“Οι γόβες στιλέτο δείχνουν όμορφες σε κάθε γυναίκα”

Λοιπόν αυτός ο κανόνας της μόδας είναι άλλος ένας μύθος που χαιρόμαστε να διαψεύδουμε. Οι γόβες στιλέτο δεν ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες και ούτε είναι άνετες φορώντας ‘τες όλες οι γυναίκες!

γυναίκες με γόβες στιλέτο και γυναίκες με μποτάκια με χοντρό τακούνι

“Πρέπει να βάφεις τα γκρίζα μαλλιά”

Φυσικά αν οι γυναίκες θέλουν να βάψουν τα γκρίζα τους μαλλιά είμαστε μαζί τους! Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον τα γκρίζα μαλλιά είναι τάση και ακόμη μεγαλύτερη τάση είναι το δικαίωμα της γυναίκας να γερνά και να είναι ο εαυτός της.

γυναίκες με άβαφα γκρίζα μαλλιά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

All photos via brightside.me

 

Close