5 Συμβουλές για να φροντίσεις τα ξανθά μαλλιά το καλοκαίρι!

Το ξανθό χρώμα στα μαλλιά είναι μία επιλογή που διαλέγουν πολλές γυναίκες και όχι άδικα αφού αποτελεί ένα εντυπωσιακό χρώμα για τις γυναίκες και πολλοί άνδρες μάλιστα το προτιμούν!

Όσο όμορφο και λαμπερό μπορεί να δείχνει , άλλη τόση φροντίδα και περιποίηση θέλει, ειδικά τώρα το καλοκαίρι όπου ταλαιπωρείται ιδιαίτερα από τον ήλιο και την αλμύρα. Πως όμως μπορείς να αποφύγεις το ξέβαμμα και το κιτρίνιασμα των μαλλιών σου; Εύκολα μέσα από 5 συμβουλές που θα σε σώσουν.

Δες λοιπόν 5 Tips για να φροντίσεις τα όμορφα ξανθά σου μαλλιά το καλοκαίρι και να τα προστατέψεις από τις προκλήσεις του καλοκαιριού, σύμφωνα με το ediva.gr!

Δειτε ακομα Εσείς θα το δοκιμάσετε; Βάζοντάς αυτό το έλαιο στα μαλλιά της άρχισαν να πυκνώνουν ξανά

5 Συμβουλές για να φροντίσεις τα ξανθά μαλλιά το καλοκαίρι!

1. Χρησιμοποίησε το κατάλληλο σαμπουάν

5 Συμβουλές για να φροντίσεις τα ξανθά μαλλιά το καλοκαίρι!

Συχνά τείνουμε να πιστεύουμε ότι όλα τα σαμπουάν είναι ίδια και δεν έχει νόημα να αγοράζουμε ένα σαμπουάν προσαρμοσμένο στις ανάγκες μας. Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος. Γι αυτό φρόντισε ώστε να χρησιμοποιείς πάντα ένα καλό σαμπουάν για ξανθά μαλλιά ώστε να φυλακίζει το ξανθό χρώμα και να το διατηρεί ζωντανό! Προτίμησε να αγοράσεις ένα επαγγελματικό προϊόν και συμβουλεύσου τον κομμωτή σου που ξέρει τα μαλλιά σου.

5 Συμβουλές για να φροντίσεις τα ξανθά μαλλιά το καλοκαίρι!

Η ενυδάτωση των μαλλιών είναι το ίδιο σημαντική με του προσώπου και του σώματός σου. Μην ξεχνάς λοιπόν να χρησιμοποιείς τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα μάσκα ενυδάτωσης. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να την αφήσεις να δράσει αρκετή ώρα ή ακόμα και να κοιμηθείς με αυτή. Επιπλέον, ένα λαδάκι για τα μαλλιά που θα εφαρμόζεται στις άκρες είναι απαραίτητο για να παραμένουν τα μαλλιά σου ενυδατωμένα.

5 Συμβουλές για να φροντίσεις τα ξανθά μαλλιά το καλοκαίρι!

Ο ήλιος είναι μεγάλος εχθρός του ξανθού καθώς αφενός αφυδατώνει τα μαλλιά και αφετέρου ανοίγει το χρώμα με αποτέλεσμα τα μαλλιά να ξεθωριάζουν. Όπως λοιπόν προστατεύεις το δέρμα σου από τον ήλιο πρέπει να προστατεύεις και τα μαλλιά σου. Μπορείς να καλύπτεις τα μαλλιά σου με ένα μεγάλο καπέλο ή με μεγάλο φουλάρι ή κορδέλα, τα οποία πέρα από το ότι προστατεύουν τα μαλλιά, προσδίδουν και στυλ! Ακόμα, θα πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτείς ένα αντηλιακό μαλλιών το οποίο θα ανανεώνεις συχνά ώστε να τα προστατεύσεις από τον καυτό ήλιο.

4. Απόφυγε το νερό της θάλασσας και της πισίνας

5 Συμβουλές για να φροντίσεις τα ξανθά μαλλιά το καλοκαίρι!

Δυστυχώς, το θαλασσινό νερό και το χλώριο της πισίνας είναι δύο ακόμα εχθροί του λαμπερού ξανθού σου μαλλιού! Ξέρω ότι μπορεί να σου ακούγεται τρελό αλλά θα πρέπει όσο μπορείς να αποφύγεις την άμεση επαφή των μαλλιών σου με το νερό. Φυσικά δεν απαγορεύεται να βάλεις τα μαλλιά σου στο νερό. Απλά μπορείς ενίοτε να μαζεύεις τα μαλλιά σου μια ψηλή κοτσίδα και να αρκείσαι σε μια βουτιά χωρίς να βρέξεις το κεφάλι σου. Είναι μια θυσία που πρέπει να κάνεις για τα όμορφα ξανθά μαλλιά σου!

5. Περιόρισε το styling

5 Συμβουλές για να φροντίσεις τα ξανθά μαλλιά το καλοκαίρι!

Το γνωρίζεις καλά ότι το ίσιωμα και τα πολλά προϊόντα styling ταλαιπωρούν πολύ τα μαλλιά σου και τα αποδυναμώνουν. Το καλοκαίρι λοιπόν είναι η ευκαιρία να απαλλαγείς από όλα αυτά που καταστρέφουν το ξανθό σου χρώμα και κάνουν τα μαλλιά σου θαμπά. Έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι είναι πιο εύκολο να τα αποφύγεις, μιας και το beach look είναι και κομψό και φιλικό προς τα μαλλιά σου!

Το να είσαι ξανθιά απαιτεί προσπάθεια και θυσίες ειδικά το καλοκαίρι! Εφαρμόζοντας αυτά τα απλά tips για να φροντίσεις τα ξανθά σου μαλλιά το καλοκαίρι, τα μαλλιά σου θα επιβιώσουν το καλοκαίρι και θα παραμείνουν λαμπερά και εντυπωσιακά, τραβώντας όλα τα βλέμματα!

Δειτε ακομα Φθαρμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά; 6 Τρόποι για να τα κάνετε και πάλι υγιή!

Με πληροφορίες από ediva.gr

Close