7 αποτελεσματικές φυσικές συνταγές για την τριχόπτωση

Πολλοί άνθρωποι συνδέουν την τριχόπτωση με την ηλικία και ενώ αυτό μπορεί σίγουρα εν μέρη να είναι αλήθεια, υπάρχουν ωστόσο πολλά πράγματα που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια ή επιβράδυνση της ανάπτυξης των μαλλιών, συμπεριλαμβανομένων των διατροφικών ελλείψεων, την υπερβολική χρήση καλλυντικών προϊόντων, ή ακόμα και τη γενετική.
Τα διορθωτικά μέτρα που συζητάμε εδώ περιλαμβάνουν προϊόντα καθημερινής χρήσης που οι περισσότεροι άνθρωποι κρατούν στο ντουλάπι τους. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες που θα τονώσουν τα μαλλιά σας.

1. Κρεμμύδι
μαλλια
Κρεμμύδια; Ναι, καλά ακούσατε! Κρεμμύδια! Ενώ μπορεί να μην έχουν την ωραιότερη μυρωδιά,ο χυμός τους αποδεικνύεται πολύ αποτελεσματικός, επειδή αποτελείται από θείο που αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών. Απλά ξεφλουδίστε δύο κρεμμύδια και ανακατέψτε τα σε ένα μίξερ. Στραγγίξτε τον χυμό και βάλτε τον απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε το χυμό για να καθίσει για 15 λεπτά πριν ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
2. Τα αυγά
μαλλια
Τα μαλλιά σας διψούν για πρωτεΐνη και τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή. Η πρωτεΐνη που περιέχουν αυγό θα θρέψει τα μαλλιά, έτσι ώστε να μπορούν να αυξηθούν. Χτυπήστε ελαφρά δύο κρόκους αυγού με ελαιόλαδο.Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το να καθίσει για 30 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό.
3. Πράσινο τσάι
μαλλια
Το πράσινο τσάι αποτελείται από αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν την τριχόπτωση και ενισχύουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρέξετε με φρέσκο ​​τσάι τα μαλλιά σας. Φροντίστε να τα καλύψετε από την ρίζα ως την άκρη. Αφήστε το αφέψημα για να ποτίσει τα μαλλιά σας για μια ώρα πριν το ξέπλυμα.
4. Δεντρολίβανο
μαλλια

Ψάχνετε για μια επιλογή με καλύτερο άρωμα; Το δεντρολίβανο όχι μόνο μυρίζει θαυμάσια, αλλά επίσης έχει πολλά οφέλη για τα μαλλιά σας. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει δυναμώνουν τα μαλλιά και το θείο και το διοξείδιο του πυριτίου που βρίσκονται στο φυτό,μπορούν να αντιστρέψουν την απώλεια τρίχας. Απλά ανακατέψτε αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου σε ένα-δυο κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο. Αφήστε το μείγμα να καθίσει στα μαλλιά σας για μισή ώρα πριν το λούσιμο. Μπορείτε επίσης να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με δεντρολίβανο. Απλά προσθέστε μια χούφτα βοτάνου σε βραστό νερό, και χρησιμοποιήετε το αφού κρυώσει,για να ξεβγάλετε τα μαλλιά σας.Ρίχνει μαγιονέζα στα μαλλιά της.Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!5. Mηλόξυδο

μαλλια
Το μηλόξυδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ήπιο ξέβγαλμα για τα μαλλιά σας. Οι καθαριστικές ιδιότητες του προωθούν την υγιή ισορροπία του pH που βοηθά τα μαλλιά να αυξηθούν με ταχείς ρυθμούς. Ανακατέψτε το ξύδι μηλίτη σε 1-2 φλιτζάνια νερό.Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της κανονικής ρουτίνας λουσίματος. Είναι μια ήπια λύση που μπορεί να επαναληφθεί πριν από κάθε λούσιμο.

6. Πατάτα

μαλλια

Πλούσιες σε βιταμίνες Α, Β και Γ, οι πατάτες είναι η τέλεια επιλογή για μια φυσική θεραπεία ανάπτυξης της τρίχας. Οι θρεπτικές ουσίες της βοηθούν την ανάπτυξη των μαλλιών και διατηρούν επίσης τα μαλλιά υγιή και λιγότερο εύθραστα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πολτοποιήσετε μια πατάτα και να εφαρμόσετε τον χυμό της κατευθείαν στα μαλλιά. Αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά με νερό.

7. Γάλα Καρύδας

μαλλια
Πολλοί άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τις καταπραϋντικές ιδιότητες του γάλακτος καρύδας, αλλά τι κάνει για τα μαλλιά σας; Οι λιπαρές πρωτεΐνες που περιέχει βοηθούν στην προστασία των μαλλιών από την θραύση και τους επιτρέπει να αυξηθούν στο μέγιστο.Απλά εφαρμόστε το γάλα καρύδας σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας. Αφήστε το να καθίσει μια νύχτα και ξεπλύνετε το επόμενο πρωί.8. Καγιέν Πιπέρι
μαλλια
Το πιπέρι καγιέν όταν εφαρμόζεται στα μαλλιά, η καψαϊκίνη που βρίσκεται στα συστατικά του, αυξάνει την ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα την διέγερση της αύξησης των μαλλιών.Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν με δύο κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά πριν το ξέπλυμα. Να είστε προσεκτικοί για να αποφύγετε την επαφή με τα μάτια σας.
Όπως θα είδατε και μόνοι σας Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να δώσετε τα μαλλιά σας την δύναμη που χρειάζονται.

Close