7 λόγοι που δεν μακραίνουν τα νύχια σου!

Το πιο εντυπωσιακό μανικιούρ είναι σίγουρα το μακρύ. Φυσικά δεν εννοώ κάτι κραυγαλέα παραδείγματα που έχουμε δει με τεράστια νύχια, αλλά το ιδανικό μήκος όπου μπορείς να κάνεις πολλά όμορφα σχέδια. Τι γίνεται όμως αν δεν μακραίνουν τα νύχια σου;

Πολλές είναι οι γυναίκες που ενώ προσπαθούν με διάφορες θεραπείες έχουν εύθραυστα και αδύναμα νύχια. Για το ότι δεν αναπτύσσεται το μανικιούρ σου όμως όπως θα ήθελες, μπορεί να ευθύνονται διάφοροι παράγοντες. Τα καθημερινά αυτά λάθη που κάνεις μπορεί να αφορούν τόσο τις τροφές που καταναλώνεις όσο και τον τρόπο που τα περιποιείσαι.

Ποιοι είναι όμως οι πιο σημαντικοί παράγοντες που θα έπρεπε οπωσδήποτε να γνωρίζεις, ώστε να μεγαλώσουν γρήγορα τα νύχια σου;

Η διατροφή σου
Μια ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί όχι μόνο για να έχεις ένα πιο εντυπωσιακό σώμα, αλλά και για να έχεις υγιεί νύχια και μαλλιά που μεγαλώνουν γρηγορότερα. Τρώγοντας τα σωστά είδη τροφίμων, θα μπορέσεις να ενισχύσεις το μανικιούρ σου και να το αποτρέψεις από το να σπάει συνέχεια.

Τρως τα νύχια σου
Αυτός είναι σίγουρα ένας λόγος που γνωρίζουμε όλες μας, αλλά προφανώς, όταν δαγκώνουμε τα νύχια μας δεν το σκεφτόμαστε καν. Αυτή είναι όμως μία από τις κύριες αιτίες που μπορεί να βλάψει τα νύχια σου και θα έπρεπε να κόψεις αυτή τη συνήθεια αν θέλεις να τα δεις να μακραίνουν.

Το ξεβαφτικό νυχιών που χρησιμοποιείς
Πολλές από εμάς επιλέγουν το ξεβαφτικό νυχιών με βάση την τιμή του, πράγμα που φυσικά είναι λάθος. Η υψηλή περιεκτικότητα σε χημικές ουσίες, αλλά και η περιεκτικότητα σε ακετόνη είναι υπεύθυνα για τις γραμμές που δημιουργούνται, για τα πετσάκια και φυσικά για την αργή τους ανάπτυξη. Επέλεξε λοιπόν κάποιο προϊόν χωρίς ασετόν.

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

Close